Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - O alimentatie bazata pe carne si lapte poate imbolnavi arterele!
AMINOACIZII CU LANT RAMIFICAT AJUTA LA MENTINEREA MASEI MUSCULARE ATUNCI CAND SE TINE REGIM DE SLABIRE
CSID - Evitati greselile de alimentatie
CUM SLABESC CELEBRITATILE
DETOXIFIEREA DE TOAMNA - CATEVA RETETE DELICIOASE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ALEGE MISCAREA!
DECIZII RAPIDE, CARE TE SCAPA DE KILOGRAME
ABDOMEN MAI PLAT CU EXERCITII EFICIENTE
Chirurgia limitativa
HIPERPLAZIA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Secretul oaselor puternice Fierbinte
Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale: rn Consumă...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul exercitiilor de forta » EXERCITII DE FORTA PENTRU MUSCHII BRATELOR SI ANTEBRATELOR
Ghidul exercitiilor de forta

EXERCITII CU GREUTATI PENTRU BRATE

EXERCITII_CU_GREUTAT_35313.jpgCand cineva vrea sa arate cat este de puternic, isi incordeaza musculatura bratelor. In cultura moderna, un brat puternic este de obicei asociat cu forta si cu masculinitatea. Pentru cei mai multi dintre cei ce trag de fiare, antrenamentul bratelor, si in special antrenamentul bicepsului, reprezinta favoritul.

Marele avantaj al musculaturii bratelor este ca orice progres cat de mic se observa imediat, datorita pozitionarii lor, acest fapt fiind un stimul mental foarte puternic pentru a antrena mult mai constiincios aceste grupe decat altele mai putin evidente.

Pe partea anterioara a bratului se afla muschiul biceps brahial, un muschi cu doua capete superioare (de unde si numele de bi-ceps) si unul inferior, care se insera pe radius (unul din oasele antebratului). Bicepsul are doua roluri importante in biomecanica organismului: flexia antebratului pe brat si miscarea de supinatie (adica roteaza antebratul in afara).

Sub biceps se gaseste muschiul brahial anterior, un muschi aplatizat, cu rol de flexor al antebratului pe brat. In dezvoltarea acestor muschi se folosesc diverse exercitii ce presupun flexia antebratului pe brat. Si in dezvoltarea bicepsului, potentialul genetic isi spune cuvantul. Una dintre diferentele cele mai vizibile este data de raportul dintre tendonul distal al bicepsului si corpul sau muscular. Este vorba de acea 'distanta' dintre corpul muschiului si plica cotului. Sportivii dotati pentru culturism au un tendon scurt, astfel incat corpul muschiului este foarte aproape de incheietura cotului. Cei cu tendon lung au ca avantaj posibilitatea dezvoltarii unui biceps cu 'varf'. Ei au sansa sa dezvolte un biceps puternic si masiv. Este important sa se varieze pozitia mainii utilizand diverse exercitii, astfel incat muschiul sa fie 'atacat' din toate unghiurile posibile.

Dintre greselile de executie, cele mai frecvent intalnite amintesc indoirea excesiva a coatelor cu retragerea lor spre posterior la pozitia initiala, ceea ce scurteaza cursa miscarii si aplecarea trunchiului spre inainte si balansarea, ceea ce pe de o parte supune coloana lombara unui stres suplimentar, iar pe de alta parte reduce din valoarea greutatii, fiindca intervine forta inertiala, iar bicepsul nu va fi complet stimulat.

In cazul in care bicepsul este una dintre grupele deficitare, va recomand sa lucrati flexii concentrate (flexii cu gantera cu un singur brat), pentru ca in acest fel va puteti indrepta toata atentia doar spre acel biceps.

Pe partea posterioara a bratului se gaseste muschiul triceps brahial. Acest muschi este mai voluminos decat antagonistul sau (bicepsul) si necesita un antrenament mai complex, care sa il 'atace' din mai multe unghiuri. Tricepsul este cel care da volum bratului (chiar si atunci cand muschii sunt relaxati). El prezinta trei capete superioare (de unde si numele de tri-ceps) si unul inferior, un tendon puternic care se insera pe olecran (cot). Principalul sau rol este de extensor al antebratului pe brat. Masa tricepsului se dezvolta cel mai bine cu ajutorul exercitiilor de impins. Extercitiile de izolare au rolul de a stimula dezvoltarea lui din diverse unghiuri, astfel incat toate capetele sa fie implicate. Recurgeti la extensii cu gantere, haltere sau la cabluri pentru a izola cele 3 capete.

Tricepsul este solicitat in multe exercitii pentru alte grupe musculare (pectorali, deltoizi) si de aceea are un potential destul de crescut de supraantrenare.

Asa cum spuneam, priza (pozitia mainii) face diferenta in privinta implicarii unei parti sau alteia a tricepsului. Daca veti folosi o priza neutra (cu degetul mare in sus, ca atunci cand faceti extensii la scripete avand atasata sfoara) veti lucra preponderent partea laterala a tricepsului, in timp ce daca veti folosi o priza in pronatie (palma orientata in jos) va fi implicata partea mediala.

Bicepsul si tricepsul se pot antrena in aceeasi sedinta de antrenament (incepand cu grupa deficitara) sau se pot antrena in sedinte diferite, impreuna cu alte grupe musculare.

Musculatura antebratelor trebuie privita ca orice alta grupa musculara. Unii se nasc cu potentialul dezvoltarii unor antebrate fantastice, dar nu toti sunt asa norocosi. Muschii antebratelor sunt solicitati in aproape toate exercitiile de forta, chiar si numai daca este vorba de a prinde o priza pe haltera. Antebratele sunt alcatuite din 20 de muschi. Pe fata anterioara a antebratelor se gasesc muschii flexori ai degetelor, dispusi in 4 planuri. Pe partea posterioara se gasesc muschii extensori ai degetelor, in numar de 8, dispusi in doua planuri.

Pe partea externa a antebratelor se mai gasesc 4 muschi, dintre care cel mai puternic este brahioradialul, un muschi cu rol in flexia antebratelor pe brate si in miscarea de pronosupinatie. Ca si in cazul gambelor, fiindca muschii antebratelor sunt folositi intens in activitatea curenta, dar si la sala, ei prezinta o oarecare rezistenta la dezvoltare in cazul in care lucrati cu greutati mici. Pentru a fi stimulati trebuie sa folositi greutati serioase si o tehnica stricta pentru a nu lasa bicepsul sa intervina in miscare. Si incepatorii, ca si avansatii trebuie sa isi antreneze muschii antebratelor. In unele cazuri, se ajunge la un grad multumitor de dezvoltare al grupelor mari, insa nu se mai poate avansa din cauza antebratelor, care nefiind bine dezvoltate nu permit prinderea unei prize suficient de bune timp indelungat, ceea ce constituie un factor limitativ.

Aici poti vedea musculatura membrelor superioare.

Vezi exercitiile pentru brate mai jos.



Dr. Serban Damian

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Articole din aceeasi categorie

Flexii cu haltera Flexii cu haltera
Este probabil cel mai popular exercitiu pentru biceps. Se executa ...
Flexii alternative cu gantere Flexii alternative cu gantere
Acest exercitiu se poate executa fie stand in picioare, fie ...


Flexii concentrate Flexii concentrate
Este un exercitiu care izoleaza muschiul biceps. Asezati-va pe o ...
Flexii la scripete Flexii la scripete
Asezati-va cu fata la aparat si prindeti manerul cablului cu ...


Alte articole despre Ghidul exercitiilor de forta






1 2 »
Pagina 1 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii