Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ANTRENAMENTUL TIP ODIHNA-PAUZA
Valori nutritionale peste si preparate din peste
PRAJIREA ALIMENTELOR
TIPURILE SOMATICE
Ramat pe un brat


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Mass 20 (Scitec) - produs pentru crestere in greutate
PIEPT PUTERNIC, SPATE SOLID
5 MITURI DESPRE DIETA
EVIDENTIEREA EXPERIMENTALA A LEZIUNILOR HEPATICE PRODUSE DE RL
Impins de la ceafa cu haltera
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Invitati doctor.info.ro » Ion Oncescu (campion skandenberg)
Invitati doctor.info.ro

Ion Oncescu (campion skandenberg)


Nu are rival in Romania, iar in lume ai putea sa ii numeri pe degete pe cei care i-ar putea pune probleme la un concurs. In lumea skandenbergului este de mult un nume pe care cunoscatorii il rostesc cu respect. Ion Oncescu, la numai 29 de ani este in fruntea clasamentelor mondiale, intr-un sport pe care putini il inteleg. Recunosc ca pana sa ma intalnesc cu Ion, nu banuiam complexitatea skandenbergului.

Ion_Oncescu_campion__16634.jpgIon este un personaj complex. La 12 ani gandul lui era sa fuga din tara. Evident asta se intampla pe vremea lui Ceausescu. Isi facuse planuri ca pana la 17 ani sa fie pregatit sa paraseasca Romania, si pentru ca nu stia pe unde va iesi din tara se pregatea pentru orice posibilitate - inotand si alergand. Mult. E ciudat ca un copil avea astfel de ganduri, in loc sa bata mingea pe maidan sau sa mearga la clubul de traforaj... Asa simtea el ca trebuie sa procedeze. Intre timp a venit Revolutia si nu a mai avut ocazia sa isi puna in aplicare planurile.

A terminat Facultatea de Jurnalistica si ASE, Relatii Internationale insa marea lui pasiune ramane skandenbergul.

Este fascinant sa il vezi concurand.

Vine adversarul furios ca un taur sa ii "rupa mana" -  adversar care inainte concurs ii spusese ca o sa il bata intr-o secunda. Ion il asteapta calm, cu o figura impenetrabila. Probabil ca stie ca oponentul sau nu are nici o sansa. In sala este o liniste respectuoasa. Urmeaza secundele de tatonare, negocierea cu arbitrul si startul. Ready. Go! "Taurul" se opinteste in bratul lui Ion, care nu schiteaza nici un efort. Isi priveste adversarul, care mai are putin si explodeaza din cauza efortului. L-ar putea "arunca peste masa" din prima secunda, dar il lasa sa se faca putin de ras. Apoi cu un gest rapid, aparent atat de lejer, ii striveste bratul de masa...

Spectatorii izbucnesc in urale. Ion zambeste in coltul gurii. A pierdut de mult numarul victoriilor.

Dr.S.D.: Cum ai ajuns sa devii un nume in skandenberg? Care este "traseul" tau in sport?

I.O.: Am o istorie foarte interesanta si nu cred ca cineva in tara aceasta are un traseu similar cu al meu.

Pe la 12-13 ani am inceput sa fac inot. Ajunsesem sa reusesc sa inot sub apa pana la 100 de metri. De asemenea, faceam tractiuni si urcam scari pana nu mai imi simteam gambele. Si acum reusesc sa fac 2-3 tractiuni intr-o mana sau chiar in 2 degete, ceea ce este o performanta la greutatea mea de 92-94 kg.Ion_Oncescu_campion__59250.jpg

Am facut si fotbal, la Dinamo, dar numai cateva zile pentru ca am simtit ca nu mi se potriveste.

Urmatorul sport pe care l-am practicat a fost tenisul, sub indrumarea lui Segarceanu. Eram clasa sasea atunci. Dupa o luna si jumatate de antrenamente am observat ca mi se dezvoltase bratul si umarul drept, existand o disproportie fata de partea stanga, asa ca pana in clasa a 8-a a trebuit sa joc si cu bratul stang ca sa imi aduc ambele parti la proportii normale. Ajunsesem sa joc cu doua mani. Era distractiv - un fel de "dublu singur"
Apoi am trecut la atletism, unde chiar am avut cateva performante la concursuri. Ma antrenam foarte intens, practic dublu fata de urmatorul ca valoare. Am renuntat sa mai concurez, pentru ca premiile erau nesemnificative. Imi aduc aminte ca la un concurs am primit premiu niste cesti de cafea... In plus ma antrenam in sala de sport de la Dinamo, o adevarata "groapa cu praf", unde nu puteam respira. Avusesem ocazia sa particip, pe cont propriu la cateva concursuri in Austria, unde conditiile erau cu totul altele, premiile erau consistente, ca sa nu mai vorbim de aerul de acolo. Asa ca am decis sa reunt la atletism, dar numai la cel competitional, pentru ca si acum alerg ca sa ma antrenez.

Acum am renuntat la mersul pe bicicleta sau pe role, pentru ca imi este teama sa nu ma accidentez. Am o accidentare la una dintre maini, pe care am suferit-o recent la un meci, din cauza arbitrului. Medicii mi-au spus ca nu o sa ma mai vindec. Eu ma antrenez foarte intens, aproape dublul fata de normal. Ma resimt dupa acea accidentare, in sensul ca ma doare, insa la un nivel suportabil. Abia acum am constientizat si eu ca si corpul meu are limite.

Dr.S.D.: Cum ai inceput sa te antrenezi pentru skandenberg?

I.O.: Ma antrenam instinctiv, din inertie. De exemplu, mergeam pe munte si alergam. Faceam si forta. Imi amintesc ca in timpul scolii faceam cate 200 de flotari in fiecare pauza. Ajunsesem la o rezistenta deosebita.

Skandenbergul a venit ca un fel de surplus de pauze in liceu. Imi amintesc ca si in scoala generala faceam meciuri de skandenberg, insa prin liceu am inceput sa nu mai pierd. In 1996 am castigat primul concurs, desi nu ma asteptam, fiindca era un concurs piramidal cu o singura eliminare si am cazut succesiv cu trei foarte bun -imi amintesc de Olaru si Udrea Constantin, pe care l-am si batut in finala. Este un sportiv bun si acum. Dupa atatia ani cred ca inca este al doilea ca putere dupa mine. Concursul acesta era organizat de catre Evenimentul Zilei, si chiar a fost un eveniment la momentul respectiv - organizat undeva la Piata Victoriei, la fosta terasa Sydney. A fost un concurs mare. Pana atunci nu mai fusesem la un concurs, pentru ca nici nu se organizase unul. A existat ceva cand aveam eu 13 ani, pe la Constanta parca, insa eram mult prea mic pe atunci.

Dupa acest concurs mi-am dat seama ca era o sansa mica sa ma mai bata cineva in Romania si am continuat sa ma antrenez. Nu faceam antrenament specific. Poate parea ciudat, insa specific ma antrenez din octombrie 2005. Pana la un punct pot sa zic ca habar nu aveam sa ma antrenez, Mergeam la sala, dar nici sala nu pot sa zic ca stiam sa fac la momentul respectiv, ca aveam ceva cu cei care faceau salile si aveam o reticenta...

Dr.S.D.: Dar tehnica de concurs stiai?Ion_Oncescu_campion__32026.jpg

I.O.: Nu stiam tehnica de concurs, practic nimic. Dar am pierdut in mod foarte spectaculos cu unii mai slabi decat mine si atunci am inceput sa invat skandenberg. Doar skandenberg. Si pot sa iti spun ca a meritat. Diferentele sunt enorme. Cred ca acum am sanse in Romania, cu doua degete, in fata oricui. Asta din cauza tehnicii. Daca ajungi sa transformi in reflexe ceea ce simti in timpul meciului, ai avantaje enorme.

Dr. S.D.: Care a fost evolutia ta ca profesionist in skandenberg?

I.O.: Prima data in martie 2003 am intrat intr-o competitie profesionista. Am iesit campion, invingand concurenti din multe tari cu traditie in skandenberg. Este adevarat ca in acel an nu a participat SUA. Insa in anul urmator au venit si sportivii din SUA si cu toate acestea am iesit pe locul 4, ceea ce insemna foarte mult pentru un om care practic nu se antrena skandenberg. Nici acum nu prea inteleg cum s-a intamplat... Ceea ce faceam acolo era o miscare medie, aproximativa; nici macar nu era un stil, era ceva ce tinea de senzatiile mele, nu de stil sau de ceea ce ar fi trebuit. Nu stiam tehnica, dar eram disperat si mi s-a spus ce sa fac -e drept ca foarte aproximativ, fiindca indicatiile erau date in bulgara. Mi-am dat seama atunci ca trebuie sa ma apuc de invatat.

Dr.S.D.: Cum sunt competitiile de profesionisti?

I.O.: Sunt dure, in special prin prisma faptului ca sunt sportivi foarte puternici, dar din pacate dopati. Profesionisti... Foarte multi din Asia - Kazachstan, Uzbekistan, Rusia. Acestia domina clar, au federatii puternice, sportivi buni. Totusi la mana stanga nu au nici o sansa in fata mea. Eu sunt ambidextru. Am ramas asa de atunci, de cand cu tenisul. Diferenta de forta intre bratele mele este de 15% in favoarea mainii drepte. La oamenii obisnuiti aceasta diferenta este mult mai mare. In cazul meu, diferenta de forta, precizie si anduranta nu este atat de evidenta. Fiecare om are miscarile programate intr-o anumita succesiune. In cazul meu miscarile sunt mult mai rapide si surprinzatoare. Asa reusesc sa imi bat adversarii. Intotdeauna reusesc sa surprind pe stanga. Nu am avut niciodata un meci mai lung de 3 secunde, mai ales cand m-am enervat sau cand m-am certat cu arbitrul. Mi s-a intamplat si asta in finala europeana - practic nu aveam treaba cu adeversarul ci cu arbitrul. E adevarat ca atunci am pierdut -mi-a dat greseala de cot de trei ori succesiv... Insa arbitrul era rus, oponentul era rus... Ii permitea adeversarului meu pozitii nu incorecte, ci foarte incorecte. Desi era o finala si erau multe camere de luat vederi... insa arbitrul face ce vrea. Iar daca e si arbitrul principal, atunci e dezastru. Trei greseli succesive este cel mai prost lucru posibil care ti se poate intampla in concurs.

Dr.S.D.: La cate concursuri importante ai fost pana acum?

I.O.: Nu stiu exact. De ordinul zecilor...

Dr.S.D.: Te duci pe cont propriu?

I.O.: Am fost si pe cont propriu, dar si sponsorizat de Redis.

Dr.S.D.: Care sunt cele mai importante rezulate ale tale?

I.O.: Practic, in clasamentul mondial sunt pe locul 3 pentru mana dreapta si pe locul 4 pentru mana stanga, la profesionisti. Si consider ca sunt singurul nedopat de acolo. 100%. Nici nu se discuta.

Dr.S.D.: Se fac controale doping in skandenberg?

I.O.: Da, se fac. Un procent de 33% dintre concurentii care iau medalii intra la control doping, dar nu neaparat la fiecare categorie. Se trag la sorti dintre toti medaliatii. Din 2005, de cand s-a introdus controlul doping, locul meu pe podium este asigurat si mi se pare ca si tarile cu "traditie"in doping s-au mai potolit. Imi aduc aminte ca la un concurs am reusit sa il arunc peste masa pe un rus care nu era dopat. La mondialele care au urmat, sportivul respectiv a iesit pe locul 2. Atunci s-a spus ca la urmatoarele mondiale locul 1 va fi impartit intre Rusia si Romania. Cum nici eu, nici cei din Rusia nu au participat, locul 1 l-a luat SUA.

Dr.S.D.: La ce categorie participi?

I.O.: Eu am 92 kg acum, deci as putea sa particip si la 90 kg, insa nici nu ma gandesc, fiindca nu as avea rival acolo. Ma duc direct la 100 kg. Asta este o atitudine. Nu ma intereseaza sa castig categoria 90 kg. Daca as participa la categoria asta ar fi dezastru - practic, n-as avea decat finala de jucat.

Dr.S.D.: Vorbim de campionat mondial...?

I.O.: Da.

Dr.S.D.: Care ar fi diferenta intre profesionisti si amatori?

I.O.: Sunt mai multe aspecte, asa cum vad eu situatia. Pe de-o parte, etica fiecaruia - dopati / nedopati; si pe de alta parte autosustinerea sau sponsorizarea. Cei mai buni, dar intr-un numar destul de mic, sunt sustinuti financiar intr-un fel in care merita sa-si sacrifice o anumita parte a sanatatii pentru ceea ce fac. Eu vreau sa castig medalii, nu ma intereseaza sa ma dopez ca sa fiu primul. Nu cred ca as trece in "partea cealalta". Nu am facut-o pana acum. Am vazut atitudinea unor sportivi altfel inteligenti, care fiind mediocrii la 80 kg au ajuns campioni mondiali de supergrei. Nu iti pot spune ce am simtit cand am luat bataie de la un rus in decembrie `94, care in aprilie `95 avea cu 28 kg mai mult. In tot cazul rusii au o tehnica aparte... nu cred ca am vazut in toata viata 3 rusi care sa plece corect. Dar ei si castiga foarte mult financiar. De exemplu, in Rusia si Turcia o medalie de aur este echivalentul unui apartament. In Bulgaria se da 15000 euro pentru aur, 10000 euro pentru argint si 5000 euro pentru bronz. Asta reprezinta un imbold fantastic. Campionul lor a castigat pana acum cat pentru 3 apartamente si aici dupa ce am iesit dublu vicecampion european, ministrul sportului n-a putut sa-mi dea nici macar un abonament de pisicina, lucru pe care i l-am cerut la misto...

Dr.S.D.: Exista o federatie de skandenberg, ca in alte tari?Faci parte din ea?

I.O.: Nu exista si nu cred ca este treaba mea ca sportiv sa ma ocup de formarea unei federatii. Nu cred ca trebuie sa imi rup nici 5 minute pentru asta. Treaba mea ca sportiv este sa ma antrenez. Treaba altora ar fi sa faca federatia. La noi exista doar o asociatie.

Dr.S.D.: Cluburi de skandenberg exista?

I.O.: Exista niste cluburi care au introdus in statutul lor si skandenbergul. Sunt in general sali de sport. Skandenbergul nu este un sport oficial si chiar daca este scris acolo, lumea nu prea ia in serios. Eu am un club doar pentru skandenberg, care are recunoastere europeana. Acum ca ne-am integrat ma simt mai bine, dar tot aceeasi atitudine am fata de oficialitati. E pacat... Nu stiu cand Romania o sa mai poata da un sportiv care sa poata participa la europene si sa aiba locul 1 asigurat. Skandenbergul are un potential fantastic, chiar privit din prisma sanatatii. Dar nu o sa intru in detalii acum.Ion_Oncescu_campion__7396.jpg

Dr.S.D.: Cum se explica faptul ca vecinii nostri bulgari au un skandenberg asa dezvoltat?

I.O.: Sincer nu imi explic cum aloca un buget asa mare acestui sport. Practic ei din 1991 au avut o dezvoltare progresiva. Bulgarii, se spune, sunt mai lenti decat noi. Ei au remarcat potentialul acestui sport si au o scoala de skandenberg foarte buna. Fata de Rusia nu au un numar atat de mare de sportivi. Bulgarii sunt vreo 6-8 milioane, in timp ce rusii vreo 250 de milioane, dar au sali de skandenberg prin toate orasele mari. Eu am fost in 8 orase de la ei si in fiecare am vazut sali de skandenberg. Am ramas impresionat. In Polonia, de exemplu, au federatie de mult timp. Eu am fost invitat sa predau. Am fost acolo intr-un club de skandenberg, cred ca avea 400 mp. Si nu pot sa inteleg de ce nu au campioni mondiali... probabil ca nu e suficient sa ai cluburi si vointa.

Dr.S.D.: Ce ar trebui sa se gaseasca intr-un club de skandenberg?

I.O.: O serie de aparate de antrenament, specifice, care antreneaza izometria. Antrenamentul izometric este foarte important in partea defensiva a unui meci. Ca in sah exista zeci de posibilitati si combinatii. De exemplu, eu acum pot sa atac in aproximativ 20 de moduri. Pe un concurent slab il pot ataca in 50 de feluri. Pe unul extrem de bun, in vreo 4 feluri si cand spun asta ma refer la miscari diferite, nu la combinatii. Combinatiile sunt mult mai importante si mai periculoase.

Dr.S.D.: Cum te antrenezi pentru meciurile de skandenberg?

I.O.: Miscarile se pot antrena fie neuronal, fie muscular. Neuronal, adica gandindu-te la miscare - practic iti ascuti impulsurile nervoase pe miscarea respectiva, cand o vizualizezi. Exista cateva metode Zen. Nu voi intra in detalii. Fara ele nu castigi viteza. Nu cunosc prea multi oameni care pot invata asa ceva. Elevii mei nu sunt inca pregatiti pentru asa ceva, iar nu sunt suficient de in varsta ca sa am chef sa transmit aceste metode. Nu pentru ca mi-ar fi frica, ci pentru ca dureaza sa faci un om sa inteleaga cum sa iti accelereze sistemul nervos.

Dr.S.D.: Trebuie sa ai talent pentru skandenberg?

I.O.: Eu am ajuns sa imi pot da seama intr-o secunda daca un sportiv are bicepsul mai puternic sau tricepsul sau anumite parti ale antebratului. Sportivii trebuie sa poarte maneca scurta si vezi clar unde este cel mai puternic. Daca vezi mana pe ansamblu, poti sa iti dai seama - daca vezi degete scurte iti dai seama ca are bicepsul puternic. Talentul inseamna sa ataci acolo unde vezi ca este cel mai slab, totdeauna protejand partea atacabila de ei. Dar ca sa ajungi sa iti poti citi adversarul e nevoie de interes si inteligenta.

Dr.S.D.: Oamenii care muncesc, in sensul clasic al cuvantului au sanse sa faca performanta?

I.O.: Este exclus. Mi se intampla ca dupa un antrenament de 7 ore sa dorm si cate 15-20 ore. Daca nu ai o dieta potrivita si odihna cat trebuie, nu ai cum sa faci performanta. Am exemplul multor prieteni care lucreaza - munca ii plafoneaza, chiar daca e vorba de munca de birou. Se aduna oboseala si nu reusesc sa progreseze la antrenamente.

Dr.S.D.: Cat de mult te antrenezi?

I.O.: Am perioade in care ma antrenez de 8-9 ori pe saptamana, si altele in care nu ma antrenez deloc. In ultimele 2 luni nu m-am antrenat, din cauza unei accidentari. Niciodata nu depasesc un anumit nivel al oboselii, asta pentru ca oboseala loveste in organele interne.

Exista exercitii speciale pentru skandenberg, dar acestea trebuiesc aratate, fiindca sunt dificil de descris. Merg si eu la sala ca tot omul, fac putin biceps, putin triceps, nu foarte mult. Lucrez si restul grupelor musculare, insa cu decenta. Antrenamentul specific este reprezentat de meciuri, unele dintre ele fiind mai speciale, izometrice, cu un partener imaginar sau unul foarte slab - poate fi si prietena mea.

Skandenbergul este un sport destul de exclusivist. In general, abia dupa ce ies din sport, campionii isi arata tehnicile de antrenament si de concurs.

Dupa un meci imi pot da seama care este partea puternica a adversarului. Reusesc sa ii descompun miscarile.

Dr.S.D.: Povesteste-mi un meci.

I.O.: Ca sa vorbim despre un meci de la profesionisti - eu trebuie sa imi vad oponentul, sa il analizez, sa ii inteleg structura. Pot sa imi dau seama daca este genul nervos, in sensul de rapid sau alt tip. Ii analizez frecventa - in orice sport de contact exista o anumita frecventa, a ambilor sportivi, initial dirijata de arbitru. Tu ca sportiv trebuie sa intelegi arbitrul si sa te feresti de el. Fiecare dintre noi are o cadenta personala. Cadenta meciului poate fi schimbata de catre sportivul manipulator sau de catre un eveniment exterior. Sportivul manipulator poate da startul in sensul ca asteapta momentul sau maxim de testosteron sau fluxul scazut al oponentului. Niciodata nu o sa incep meciul cand vrea celalalt. Arbitrul dicteaza inceputul meciului, dar tu poti sa te indepartezi de masa 2-3 secunde -  e legal pana la 1 minut. Nimeni nu poata sa isi tina ridicat nivelul hormonal pana la 1 minut. Eu cred ca as putea sa imi dau doctoratul in anumite coordonari de flux hormonal. Le-am studiat ani de zile pe mine. Am reusit sa invat despre aceste fluxuri hormonale stand in apa de 8 grade timp de 10 ore... Nu ai cum sa inveti despre acestea in conditii normale, pentru ca nu simti. Atunci am inteles ce inseamna adrenalina.

Revenind la meci - exista un moment in care arbitrul cade la intelegere tacit cu sportivul mai greu de strunit. Totdeauna vor fi 2 atitudini la masa. Ideal este sa nu deranjezi arbitrul, iar eu totdeauna am fost perceput ca un sportiv care nu a comentat. Daca vad ca oponentul vine la masa ca un taur, ma retrag si in momentul acela incep eu incarcarea hormonala, care dureaza in jur de 7-12 de secunde, maxim 20 de secunde, nu mai mult. Asa pot avea si putere foarte mare si viteza foarte mare. Nu am furat starturi - cred ca toata viata mea daca am furat 4 starturi, ceea ce e infim. Furat... e mult spus - am plecat inainte de acel - Go! In Romania atat de lenti mi se par concurentii, incat am timp sa si schimb tehnica dupa momentul de start...

La meciuri incerc sa termin cat mai repede, pentru ca mai urmeaza si altele. Totdeauna in finala uit ca este ultimul meci, si tot repede il termin.

Dr.S.D.: Ce se intampla daca sportivii sunt cam de aceesi valoare si meciul dureaza?

I.O.: Intervine tehnica. Si antrenamentul izometric. Trebuie sa te cunosti pe tine - sa stii unde esti mai puternic, cand te poti relaxa. In timpul concursului nu poti merge cu inima "turata" 1 minut. Nu ai cum. Esti terminat si in meciul respectiv, si pentru urmatoarele. Daca stii sa combini efortul anaerob cu cel aerob, ai sanse sa castigi. Mi s-a intamplat sa castig in SUA 5 categorii. Asta inseamna foarte mult. Sper sfarsit am avut si meciuri de peste 1 minut.

Dr.S.D.: Exista un regulament international?

I.O.: Da, unul foarte strict. Exista chiar o Constitutie a skandenbergului, pe care o am si eu - printre putinii care o au in original. Aceasta contine regulile de baza - incepand cu masa de skandenberg, arbitrajul, practic tot.

Dr.S.D: Povesteste-mi despre Liga Profesionista pe care ai infiintat-o de curand.

I.O.: Este pe cale de a fi infiintata. Am hotarat sa incep competitiile inainte de a crea. "Liga Profesionista" va fi denumirea unei competitii. Nu este o afacere. Imi dau seama ca daca m-as gandi si numai 10 minute pe zi la profit, mi-as pierde concentrarea ca sportiv.



Dr. Serban Damian

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 22 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii
1 2 3 »
Pagina 1 din 3


(6 August 2014 06:31) AlexClaudiu28 a spus

In Medgidia sta un prieten care are forta destul de mare pentru anii lui 18 ani. Ar vrea sa faca performanta dar nu are cine sa il antreneze . Si chiar si-ar dorii sa devina cineva in skandenberg '.

(7 Aprilie 2014 17:13) nistor ionut a spus

Sportul este o stiinta de mult timp...asa ca n-o mai frecati la rece cu parerile...cine nu a facut macar un pic de performanta nu are de unde sa stie...faza cu "pumnii mei minte nu are "a trecut de mult timp...muschii fara antrenamentul psihic n-au nici o valoare... esti ca un taur la corida...

(27 Ianuarie 2014 16:38) florian a spus

sincer eu am ceva cu oncescu asta! din cate am citit pe aici am observat k el spune k este singurul nedopat ! va vine sa credeti dintre atatia candidati care se dopeaza el este singurul cu capacitatea de asi mari nivelurile de hormoni adrenalina si testosteron ! de unde naiba a scoso si pe asta ! daca e sa fie adevarat ceea ce spune el pai ar darama industria steroizilor si toata lumea ar incepe sa practice metodele lui nu sa dea bani pe steroizi si sa si strice si sanatatea pe deasupra! oncescule mai bine scrie si tu o carte si explicane si noua metodele tale secrete despre hormoni k tot te laudai k in asa ceva iti poti da doctoratul !

(14 Iulie 2013 15:41) bogdan a spus

stima si respect pt onescu dar sincer degeaba isi rupe mainile daca nu are niciun castig din skandenberg.eu inteleg ca faci skan din placere dar sa te si soliciti atat pt nik...eu nu as fi facut atat efort doar pt fala si reclama..pt k ca sa ajungi un campion mondial trb sa te antrenezi din greu cu zecile de ani...si pt ce sa faci asta??

(1 Aprilie 2013 20:56) mishu a spus

Urmatorii pasi te vor ajuta sa dobori un adversar care este putin mai puternic decat tine, sau un adversar care este mult mai fortos dar nu are nicio tehnica.
http://cumfacsa.ro/sport-fitness/sporturi-individuale/cum-sa-castigi-la-skanderberg

(16 August 2011 23:01) pepyka a spus

BAaaaaa dc in criticati?? din invidie ;) fiindca nu veti ajunge ca el nici sa va mai nasteti de 10 ori !!! numa el stie cat a muncit sa ajunga acolo !!! unii dintre voi abia faceti 25-30 de flotari si va luati de el :-J Si ce daca se lauda ma ??? ARE CU CE !!! voi niste cocalari amarati va luati de el . TINEO TOT ASA IOANEEE !

(10 August 2011 18:44) Dan a spus

Mai baieti.. din cate vad eu aici media de varsta a celor ce posteaza comentarii este de 17 ani. V-as ruga sa va bagati mintile in cap si sa terminati cu comentariile astea stupide gen. (dati-mi id-ul lui oncescu =)) ) asta e chiar penibil.
Lasati omu sa se antreneze pentru ca are nevoie. Cat despre "adversarii" lui, a demonstrat in nenumarate randuri ca este cel mai bun asa ca nu e loc de indoiala pt performantele sale. doua cuvinte am: RESPECT ONCESCU!!!

(9 Mai 2011 00:52) Dorinnn a spus

Am vazut ce scria acolo in legatura cu accelerarea sistemului nervos si de tehnici zen... Chiar ca sunt foarte putini care stiu sa folosesca asta, pt ca nu incearca. Eu pot. Este extrem de simplu. Eu la mn in clasa as fi cel mai bun sau macar al 2 lea. Dc? ma atrenez de 3 ani, nu la sala, pt ca nu am chef sa dau multi bani pe asa prostii. Ma antrenez acasa. Fac flotari si abdomene si alte ex de imi sar ochi. Fac pana nu mai pot. Muschii care ii am sunt facut pe cale naturala cu foarte multa munca. Un coleg de la mn din clasa are de 2 ori mai multi muschi ca mn, dar a luat "pastile" la flotari face 30-35, si abdomene maxim 130. Eu flotari fac cam 40 (Dar nu ma fortez, raman la 20-25 pe seara) si abdomene peste 400, la fel cu fortare, fara fac cam 260.
Dar pe langa antrenamentul meu, am o problema mare. Incheietura. Dc? Cateodata, imi cedeaza. In timpul meciului, trosneste si ma lasa pur si simplu. Alta problema ar fi mai sus de incheietura cu vreo 5 cm. Dupa multe meciuri, ma doar ingrozitor, si ultima problema ar fi ca de la durerea aceea, mi se urca pana la umar. Daca imi accelerez sistemul nervos si ma tin incordat nu ma doare dar daca las slab mor. Imi afecteaza toata mana. Asta la mana dreapta.
La stanga nu sunt foarte bun eu, sunt cam al 3 lea la stanga din clasa.
Va rog stie Cnv cateva metode prin care pot sa-mi fac incheietura mai puternica? fara aparate scumpe ca nu dau bani pe aparate. Cale naturala sau ceva sa pot sa fac aproape mereu. Va rog un rasp de la cineva destul de experimentat. Nu cer chiar de la oncescu in persoana, pt ca nu cred ca-si bate capul cu cei ca mn.Am 14 ani peste putin fac 15 si ador acest sport si va rog sa imi ziceti cateva modalitati. Ma gasiti la id PortaDbzForLife1996 sau trimiteti mesaje cu rasp la adresa *** sau lasati rasp chiar aici, o sa incer sa intru pe site cat de mult pot.
Multumesc Anticipat.

(13 Martie 2011 21:36) rainbow a spus

cum nu are rival in romania ? dar olimpiu fat , sabin badulescu si andrei chipreanov ce sunt ?:P:P:P

(27 Februarie 2011 04:54) Recuperatorul no 1 a spus

INTELEGETI CHESTIA ASTA :

1) ONCESCU ESTE CAMPION MONDIAL LA AMATORI !!!!!

2) ONCESCU NU AR AVEA VOIE SA PARTICIPE LA UN CONCURS DE AMATORI, EL ESTE SPORTIV PROFESIONIST, ANTRENANDU-SE DE MIC PENTRU ACEST SPORT.







Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii