Sunteti aici :: Sanatate » POT FI EXERCITIILE FIZICE EFICIENTE IN PREVENTIA CANCERULUI DE PROSTATA ?
POT FI EXERCITIILE FIZICE EFICIENTE IN PREVENTIA CANCERULUI DE PROSTATA ?
Cancerul de prostata este cel mai frecvent diagnosticat cancer al barbatului. Exercitiile fizice au fost studiat ca factor ce poate reduce incidenta, morbiditatea si mortalitatea datorata acestui tip de cancer. Studiile epidemiologice au jucat un rol foarte important in stabilirea relatiei dintre exercitiile fizice sI cancerul de prostata.
Aceste studii au folosit ca timp de referinta pentru nivelul activitatii fizice, timpul folosit pentru sport de placere sau ca activitate ocupationala.Din 17 studii, noua au sugerat ca exercitiile pot fi benefice in scaderea riscului de producere a cancerului de prostata, doua au aratat ca nu exista nici o relatie intre cele doua, iar trei studii au aratat ca o activitate fizica intensa poate accelera procesul cancerigen.
Ramane de vazut ce vor spune noile studii !
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 41969 ori.
Beneficiile untului de arahide
26 Mai 2022Iti place gustul untului de arahide, insa te intrebi daca e bine sa consumi un aliment atat de gras?
Bogat in nutrienti, untul de arahide poate fi parte dintr-o dieta echilibrata, avand multe beneficii pentru sanatate, inclusiv pentru mentinerea unei greutati optime in timp. Totusi, este foarte caloric, asa ca e important sa-l consumi cu moderatie, mai ales daca vrei sa slabesti.
In acest clip iti voi spune ce beneficii iti aduce consumul de unt de arahide si cum e bine sa il integrezi in alimentatia ta!
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?
23 Mai 2022Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.
Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.
Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?
De ce este important zincul
17 Mai 2022Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.
El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.

Antrenamentul cu greutati nu este un picnic sau o plimbare ...
NU ! Aceasta asa zisa "imunitate" ar presupune ca atletul ...
Micile traumatisme reprezinta o realitate in existenta fiecaruia dintre noi ...
Probabil ca va este destul de cunoscuta aceasta expresie : ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii