Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MIEREA SI SCORTISOARA, O COMBINATIE SANATOASA
SAPTE PASI CATRE SLABIRE
MASAJUL FACIAL INCETINESTE IMBATRANIREA
EXCESELE DE SARBATORI
MANCARE PENTRU CREIER


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Proteinele
STII CAT TREBUIE SA SLABESTI?
PREGATESTE-TE PENTRU SKI!
ANTRENAMENTELE SI ACNEEA - MIT SAU REALITATE?
SCADEREA IN GREUTATE IMBUNATATESTE CALITATEA VIETII SEXUALE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de patrunjel Fierbinte
Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » PREVENIREA ACCIDENTARILOR - CAUZE SI METODE

PREVENIREA ACCIDENTARILOR - CAUZE SI METODE


Genunchii, ca si umerii, sunt incheieturi foarte complexe.
Pentru a-i proteja de accidentari trebuie sa fim constienti de ceea ce pot face ei si ceea ce nu pot face decat cu riscul unei uzuri accentuate ce poate duce in final la intinderi de ligamente, luxatii, rupturi de ligamente, inflamari ale acestora etc.
Mai mult de jumatate din masa musculara a unui om se afla intre talie si genunchi.

Din cauza aceasta este preferabil sa efectuati o incalzire mai lunga decat pentru orice alta parte a corpului. Cinci, zece minute de bicicleta stationara sau mars pe loc sprijinit de un perete reprezinta un bun inceput. Faceti apoi doua exercitii de intindere: aplecari in fata fara sa indoiti genunchii si fandari adanci inspre in fata.
Urmate toate acestea de 2-3 serii de incalzire, cu o greutate crescatoare, din exercitiul ales pentru ziua respectiva.

Acum sa analizam exercitiile.
Cel mai bun exercitiu pentru picioare este, fara indoiala, genuflexiuni cu bara pe ceafa. Nici un alt exercitiu nu are aceeasi valoare cand este vorba de cresterea fortei, a rezistentei la efort si a masei musculare atat a picioarelor cat si a intregului corp.
Singura cale de a rata toate aceste beneficii este aceea de a-l executa incorect.

In primul rand, trebuie sa executati exercitiul lent fara a pierde controlul asupra miscarii nici un moment. Unii obisnuiesc sa coboare in viteza, in special in partea de jos a miscarii. Ei fac asta deoarece astfel vor comprima corpul ca pe un resort ce apoi ii va ajuta sa plece inapoi. Este o greseala, deoarece tendoanele si incheieturile sunt supuse la forte suplimentare in pozitii de elongatie maxima, ceea ce poate duce in timp, daca nu imediat, la accidentari serioase. Incercati sa va opriti si sa numarati pana la 1 inainte de a pleca in sus.
In al doilea rand, nu va indreptati talpile prea mult inspre lateral, deoarece va crea o miscare de rotatie, de torsiune, atunci cand folositi o greutate mare.
In al treilea rand, nu va opriti in momentul in care coapsele ajung paralele cu solul. Lasati miscarea sa continue pana cand coapsele coboara sub acest nivel, stresul pe tendoane este mult mai mic in acest caz, desi ele se intind mai mult.

Iar in al patrulea rand, renuntati la folosirea bandajelor elastice pentru genunchi sau a genunchierelor. Ele nu fac decat sa preia o parte din munca tendoanelor si a ligamentelor din momentul in care coborati cu coapsele sub punctul in care acestea sunt paralele cu solul. Daca le folositi timp indelungat, veti descoperi ca imediat ce nu le aveti pe genunchi, va este imposibil sa folositi greutati la fel de mari.
Deci muschii sunt in acest caz mai puternici decat rezistenta tendoanelor, lucru foarte periculos.
Acum ca am terminat analizarea greselilor care se fac in timpul acestui exercitiu , hai sa vedem si cum trebuie el facut in mod corect.
Structura fiecaruia este diferita si diferentele fac necesara o ajustare a pozitiei fiecaruia in asa fel incat sa asigurati aplicarea fortelor din timpul exercitiului exact in zona pe care doriti sa o lucrati.

Spre exemplu, se poate sa aveti o talie foarte lunga sau sa aveti coapse disproportionat de lungi fata de lungimea tibiei, sau se poate ca mobilitatea gleznei sa fie prea mica. Unii sportivi nu pot pastra coloana aproape de verticala cand coboara sub nivelul in care coapsele sunt paralele cu solul si inclina mult trunchiul, implicand in exercitiu mai mult spatele inferior (lombarii) decat coapsa. Daca este cazul dumneavoastra, incercati o pozitie mai departata a picioarelor pe sol. Incercati sa faceti genuflexiuni coborand trunchiul intre picioare mai degraba, decat deasupra lor. Daca totusi va inclinati excesiv in pozitia inferioara, puneti o scandura de 2 cm sub calcaie in timpul executiei. Daca tot nu reusiti sa scoateti lombarii din executie, mariti grosimea scandurii la 3-10 cm.

Sa analizam acum alte exercitii pentru cvadriceps.
Extensiile la aparat sunt exercitii izolate, cu mult mai putin eficiente pentru dezvoltarea masei musculare decat genuflexiunile.
Acest exercitiu creeaza o parghie, din punct de vedere mecanic vorbind, dezavantajoasa pentru muschii coapsei, plasand o mare parte a fortei mai degraba pe tendoanele genunchiului decat pe muschi.
Presa inclinata pentru picioare, presa inversa (hack squat) si genuflexiunile cu discul pe piept, tinut cu o mana in timp ce cealalta mana se tine de o bara iar corpul se inclina spre spate in timpul genuflexiunilor (sissy squat), sunt mult mai periculoase decat genuflexiunile, desi la prima vedere par mai sigure.
Desi ele protejeaza coloana si implicarea lombarilor este minima, pericolul comun pe care il prezinta este generat de pozitia trunchiului, mult in spate fata de axa picioarelor, ceea ce mareste fortele aplicate incheieturii genunchiului, care in plus se deschide foarte mult in pozitia cea mai de jos. Aceasta permite "ciupirea" cartilajului in momentul in care cvadricepsul incepe sa se scurteze si incheietura genunchiului sa se inchida.

Problema se accentueaza cand genuflexiunile cu bara pe piept, hack squat si sissy squat, sunt facute cu calcaiele pe o scandura.
Desi, si presa inclinata deschide incheietura genunchilor destul de mult in pozitia de jos a miscarii, este de departe cea mai buna optiune dupa genuflexiunile cu haltera pe ceafa. Presa poate fi utilizata pentru dezvoltarea a trei zone ale piciorului : extensorii coapsei (cvadricepsul), flexorii coapsei (bicepsul femural) si aductorii. Care din acesti muschi lucreaza, depinde de pozitia talpilor pe platforma presei si de cat de aproape de piept ajung genunchii in timpul exercitiului.
Dezvoltarea si forta abdominalilor si a lombarilor sunt de importanta majora in mentinerea unei pozitii corecte (cu spatele drept) in timpul genuflexiunilor cu bara in mod special, dar si la celelalte exercitii pentru picioare.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53196 ori.



Beneficiile consumului de patrunjel

29 Mai 2023

Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.

Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.


Alimente care te scapa de raceala

22 Mai 2023

Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!

De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.


Dieta pentru cei care slabesc greu

15 Mai 2023

Pot fi multe motive pentru care nu reusesti sa slabesti asa cum ti-ai dori, insa realitatea este ca in cele mai multe situatii oamenii nu fac exact lucrurile simple si eficiente, despre care o sa iti vorbesc in acest video.

In acest clip vreau sa iti spun cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stie oricine isi doreste sa slabeasca. Daca la final o sa spui ca deja stiai aceste “secrete”, atunci intreba-te ce faci gresit si apoi corecteaza, ca sa te bucuri de rezultatele dorite!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii