Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Dana Serbanescu
DIETA PERSONALIZATA
ENERGIA SI SLABIREA
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
CALCULATOR - INDICE MASA CORPORALA (IMC)


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SEMINAR POWERPLATE (2008)
PRINCIPALII 5 INAMICI AI INIMII
COPIII SI OBEZITATEA
ANTRENAMENTELE IN TIMPUL SARCINII
STEROIZII ANABOLIZANTI - faci ce vrei, dar stii ce faci ?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » TRATAMENTUL COXATROZEI PRIN GIMNASTICA

TRATAMENTUL COXATROZEI PRIN GIMNASTICA


gimnasticaArtroza soldului sau coxatroza, cum este denumita aceasta afectiune in mod frecvent este o forma de reumatism degenerativ localizat la nivelul articulatiei soldului. Coxatroza este mai des intalnita la barbati si apare mai frecvent la indivizii peste 50 de ani. Exista o serie de tratamente care lupta impotriva coxatrozei, iar gimnastica sau kinetoterapia sunt cateva dintre armele cele mai eficiente.

CAUZELE COXATROZEI

Dintre cauzele cel mai intalnite se regaseste o luxatie congenitala a soldului care este de regula ereditara si care se transmite de obicei pe linie feminina. Luxatia cauzeaza mers schiopatat, neinsotit de dureri. O alta cauza des intalnita a bolii este reprezentata de subluxatia de sold. Vorbim aici de o luxatie incompleta a articulatiei soldului. In timpul mersului, capul osului femural aluneca in sus, rezultand in intinderi de ligament. Durerile apar si dispar periodic, la fel intamplandu-se si cu schiopatatul. Exista persoane care dezvolta coxatroza in jurul varstei de 40 de ani, ca urmare a ignorarii acestor simptome, dar si ca urmare a gradului subluxatiei, gradului de obezitate, sau a solicitarilor de ordin fizic la care sunt supusi.

Imbatranirea articulatiilor si uzura acestora sunt alti factori de risc importanti care trebuie luati in seama. Acestia pot sa duca la o accelerare a schimbarilor degenerative ale articulatiilor. Poti sa diminuezi gradul de uzura al articulatiilor; in schimb, nu poti sa previi procesul natural de imbatranire articulara. Acest proces incepe inca din perioada pubertatii, inainte de terminarea dezvoltarii oaselor si inainte de terminarea cresterii in inaltime. Daca ai o slujba care presupune executarea unor miscari acompaniate de socuri asupra articulatiilor, articulatiile ti se vor uza si mai mult.

Obezitatea este un alt factor declansator al coxatrozei. Din cauza supraincarcarii articulare, articulatiile sunt si mai uzate si astfel se accelereaza formarea artrozelor. La fel se intampla si din cauza unui nivel crescut al colesterolului, a incetinirii circulatiei locale in articulatii din cauza aterosclerozei, sau a problemelor legate de varice - articulatiile se uzeaza mult mai repede.

Problemele de natura endocrina sunt de asemenea luate in considerare cand vorbim de cauzele coxatrozei.

SIMPTOMELE COXATROZEI

Durerile de genunchi, dureri care iradiaza spre zona genunchilor ca urmare a contractiei soldului, dureri in partea interioara a coapsei, dureri in regiunea feselor care coboara spre posterioarul coapselor, toate acestea pot reprezenta indicii ale instalarii coxatrozei. De multe ori, aceste tipuri de dureri sunt confundate cu sciatica obisnuita. In cazul multor suferinzi, durerile din timpul mersului apar dupa un anumit numar de pasi - cateva sute de pasi, pentru inceput. La inceput, pacientii nu resimt dureri in timpul noptii.

Limitarea miscarilor obisnuite este un alt simptom des intalnit in cazul celor care sufera de coxatroza. Extensiile sau flexiile complete ale coapselor sunt vizibil ingreunate. Departarea coapselor este de asemenea ingreunata, la fel intamplandu-se si cu miscarile de rotatie in afara. Suferinzii se ridica cu dificultate de pe scaun, nu se pot incalta cu usurinta, iar in cazurile avansate apare un mers caracteristic - apare o aplecare usoara a capului, specifica salutului.

In timp, aceste simptome se vor agrava considerabil, durerile vor deveni mult mai intense si miscarile vor fi din ce in ce mai limitate. In cele din urma, pcientii nu vor mai reusi sa isi miste articulatia afectata, iar in cazul celor care sufera de coxatroza bilaterala, bolnavii nu se vor mai putea deplasa.

TRATAREA COXATROZEI

Tratamentul medicamentos nu poate sa remedieze uzura cartilajelor sau modificarile osoase. Suferinzii se pot totusi proteja impotriva uzurii articulatiei sau pot sa scada intensitatea durerilor prin intermediul unor tratamente specifice.

Cei bolnavi de coxatroza trebuie sa evite eforturile si sa nu forteze mersul, pentru ca nu vor face altceva decat sa grabeasca evolutia bolii. Miscarile usoare care nu presupun folosirea greutatii corpului sunt recomandate, pentru ca pot sa insufle o mobilitate imbunatatita a soldului. Mersul pe bicicleta este recomandat in unele cazuri, deoarece poate sa activeze miscarile articulare si sa creasca forta muschilor slabiti din cauza lipsei activitatii.

Este recomandat ca bolnavii sa se aseze cu fata in jos pe un plan dur de cateva ori pe zi, cu ridicari pe coate, evitand astfel pozitia sezanda care mentine flexia soldului. In plus, persoanele care intampina dificultati in mers pot sa se foloseasca de un baston. Cei care sufera de coxatroza si obezitate trebuie sa urmeze o dieta hipocalorica. Folosirea antiinflamatoarelor nesteroidiene este de cele mai multe ori recomandata. Exista si tratament chirurgical, dar operatiile corective se adreseaza cazurilor de coxartoza incipienta si suferinzilor mai tineri. In cazuri avansate se pot folosi proteze de sold care pot sa inlocuiasca gatul si capul osului femural. Din pacate, cei care sufera de probleme cardiace, obezitate, probleme hepatice sau renale nu pot sa fie supusi unor astfel de interventii chirurgicale.

EXERCITII FIZICE UTILE

In cazul in care te confrunti cu dureri de intensitate mare si observi ca executarea anumitor miscari iti provoaca durere care persista si dupa incheierea efortului, este necesar sa eviti astfel de exercitii. Articulatiile care dor nu trebuie sa fie supuse miscarii decat in urma unui consult de specialitate, cand un medic poate sa se pronunte asupra momentului in care miscarile active si pasive redevin posibile.

Gimnastica medicala este cunoscuta a avea rezultate bune in tratarea coxatrozei. Cum am mentionat ceva mai devreme, mersul pe bicicleta poate sa ajute suferinzii de coxatroza. Bicicleta de camera se poate dovedi a fi la fel de eficienta.

EXERCITII DE STRETCHING

Exercitiile de stretching sunt importante in mentinerea unui ritm zilnic normal. Astfel, asezarea pe scaun sau incaltarea vor fi considerabil imbunatatite prin intermediul acestui tip de exercitii. Retine ca nu trebuie sa te fortezi niciodata si ca e recomandat sa executi aceste miscari pe podea. Ca o paranteza, e recomandat sa dormi pe un pat tare, cu fata in jos.

EXERCITIILE PENTRU INTARIREA MUSCULATURII

Aceste exercitii cresc stabilitatea articulatiei si ar fi bine sa fie executate la fiecare doua zile. Ridicarea piciorului intins din pozitia intins pe spate cu picioarele lipite de podea este un exercitiu recomandat in acest sens. Musculatura coapsei drepte trebuie incordata pentru inceput; apoi, usor, tot membrul inferior drept trebuie ridicat de pe sol, cat mai sus, la o inaltime de cel putin 30 de cm. Tine spatele drept si numara pana la 10. Coboara incet piciorul drept, relaxeaza-te si repeta pentru piciorul stang. Sunt recomandate 2-5 repetari.

EXERCITIILE AEROBICE

Aceste exercitii au un impact redus si principalele tipuri de exercitii recomandate sunt cele specifice inotului si ciclismului la bicicleta de camera. Miscarea rotatorie specifica ciclismului este buna pentru imbunatatirea fluxului sanguin la nivelul soldului. In cazul in care durerea resimtita se accentueaza, exercitiul trebuie oprit. Cinci-zece minute de pedalaj cu un ritm de circa 30 de pedalari pe minut ar trebuie sa fie suficient.

Mersul pe jos este de asemenea recomandat, dar trebuie evitat mersul pe suprafete dure pe durate indelungate.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 55120 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii