Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CONTROLUL GREUTATII SI AL STILULUI DE VIATA
SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
OSTROPEL DE PUI CU PASTE SI FASOLE
TU STII SA MERGI PE BICICLETA?
FRUCTOZA POATE STIMULA SUPRAALIMENTAREA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole EXERCITII DE TIP FITBALL PENTRU UN ABDOMEN PLAT
Video - Alimentatia si sanatatea parului
BODY ROCK 2
CSID - Cat trebuie sa bei
TE AMENINTA VREO BOALA?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT! Fierbinte
Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » CIUPERCILE

CIUPERCILE


CIUPERCILE_96651.jpgDe mii de ani culturile estice au recunoscut si folosit valoarea ciupercilor pentru intretinerea sanatatii. Ciupercile au fost apreciate de mult ca o sursa bogata de nutrienti. Adesea introduse in categoria legumelor ele au atributele nutritive ale acestora insa si unele atribute nutritive intalnite la carne, fabaceae (fasole, mazare etc.) si la unele cereale. Ciupercile au o valoare calorica mica, nu contin grasimi si coleserol, au un nivel scazut de sodiu, si totusi ne ofera o gama importanta de nutrienti, incluzand, seleniumul, potasiul, vitaminele B2, B3, D si multe altele.

De multe ori ciupercile sunt trecute cu vederea, necunoscand faptul ca ne ofera o cantitate insemnata de nutrienti. Ele sunt o sursa importanta de vitamine apartinand grupului B-complex, incluzand B2 (riboflavina), B3 (niacina si niacinamida), acidul pantotenic, care ajuta la producerea energiei prin procesarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor, avand si un rol important in functionarea sistemului nervos. Acidul pantotenic ajuta la producerea hormonilor in organism si stimuleaza sistemul nervos. Riboflavina intretine sanatatea hemoglobinei. Niacina contribuie la intretinerea pielii si asigura o functionare buna a sistemului digestiv si a celui nervos.

Cand doriti un meniu care sa maximizeze aportul de vitamina D, luati in cosiderare ciupercile. Ciupercile sunt exceptia de la regula conform careia alimentele de origine vegetala nu contin vitamina D.

Consumul lor ne ofera si o sursa insemnata de substante utile:

Seleniul (este un mineral care protejeaza celulele corpului de la anumite leziuni care ar putea provoca boli ale inimii, cancer si diferite boli asociate imbatranirii. S-a descoperit ca fiind benefic sistemului imunitar mai ales la barbati. Seleniumul se gaseste in multe alimente de origine animala dar ciupercile sunt printre alimentele cu concentratia cea mai mare a acestui mineral; o veste buna pentru vegetarieni care au o sursa limitata de selenium.),

L-Ergotioneina (un antioxidant natural care ajuta de asemene la protejarea membranelor celulare de atacul radicalilor liberi si protejand ADN-ul de daune.),

Cuprul (ajuta la regenerarea hemoglobinei si astfel la mentinerea unei bune oxigenari a corpului; intareste oasele si sistemul nervos.),

Potasiul (un mineral important pe care multi nu il consuma intr-o cantitate suficienta, ajuta la mentinerea echilibrului normal la fluidele si mineralele din corp. Ajuta la contolarea tensiunii arteriale. Are de asemenea un rol important in functionarea normala a celulelor nervoase si musculare, deci si a inimii. Ciupercile contin intre 98 si 376 mg de potasiu la 84 g ciuperci, ceea ce acopera intre 3 si 11% din cantitatea zilnica necesara),

Beta-glucan (se gaseste in numeroase specii de ciuperci. Are efect stimulant asupra imunitatii, contribuie la rezistenta fata de alergii si poate interveni si in anumite procese psihologice relationate metabolizarii grasimilor si zaharurilor de catre corpul uman.

Ciupercile sunt un aliment satios. Conform cercetarilor preliminare marirea consumului de alimente cu densitate energetica mica (adica, calorii putine in comparatie cu volumul alimentului), de exemplu ciupercile, in locul alimentelor cu densitate energetica mare, ca de exemplu carnea slaba de vita, poate fi o metoda eficienta de a reduce aportul caloric zilnic si cu toate acestea ridicandu-ne satui de la masa



Dr. Cristina Csiffo

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45199 ori.



Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!

26 Iunie 2022

Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?

Urmareste acest video pentru detalii!


Micul dejun - e important sau nu?

20 Iunie 2022

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?

Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.

In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!


Cum scapi de balonare?

13 Iunie 2022

Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa scapi de BALONARE? Pana la urma, cine nu a fost balonat macar o data in viata lui?

Realitatea este ca balonarea e o problema digestiva frecvent intalnita, care produce disconfort. Senzatia de stomac plin si abdomenul umflat nu sunt deloc placute. Pentru a reduce balonarea sau a scapa de ea, este important mai intai sa stii ce o provoaca.

In acest clip iti voi vorbi despre principalele cauze ale balonarii, dar si despre ce trebuie sa faci ca sa previi sau sa scapi de balonare!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

ALIMENTATIA IN COLECISTITA ALIMENTATIA IN COLECISTITA
Colecistitele cronice sunt inflamatii ale veziculei biliare care pot, in ...
SPANACUL SPANACUL
Aceasta planta legumicola este foarte vestita pentru continutul ridicat de ...


FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE
Stiu ca este o tema mult adusa in discutie in ...
ALIMENTATIA IN CONSTIPATIE ALIMENTATIA IN CONSTIPATIE
Constipatia este o boala in care materiile fecale (scaunul) sunt ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 7 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii