Sunteti aici :: Antrenament » SCHIMBARI MICI, REZULTATE MARI
SCHIMBARI MICI, REZULTATE MARI
Beneficiati de tot ce va poate oferi un program de antrenament fara echipament cu ajutorul acestor 5 legi ale exercitiilor pentru scadere in greutate.
V-ati gandit de ce este atit de greu sa faci o singura flotare? Ei bine, iata raspunsul: fizica. Corpul este intr-o pozitie care forteaza spatele si bratele sa ridice intreaga greutate corporala, astfel incit legile miscarii lucreaza impotriva voastra. De fapt corpul devine o masina de rezistenta super-eficienta.
Toate exercitiile pentru greutatea corporala pot fi la fel de competitive si eficiente ca aceasta flotare daca aplicati fizica de slabire a corpului a urmatoarelor principii.
Legea Nr. 1: pentru a fi mai subtire, trebuie sa fii mai inalt
Stiinta: Pe masura cresterii distantei dintre punctul de forta (muschii tai tinta) si capatul obiectului pe care incerci sa-l ridici (corpul tau), iti descresti avantajul mecanic. Traducere: Cu cit corpul este mai lung, cu atit devii mai slabit si muschii tai au mai mult de lucru. Aceasta este diferenta dintre exercitii „de fetita" si cele obisnuite. Cind iti ridici genunchii si te sprijini pe degetele de la picioare, muschii tai de baza trebuie sa munceasca mult mai mult pentru a oferi suport cit mai mult din greutateaa corpului tau.
Aplica stiinta: Ridica bratele deasupra capului tau astfel incit bratele tale sint direct in linie cu corpul tau in timpul tuturor exercitiilor, aplecari, genoflexiuni, etc. Prea greu? Injumatateste distanta punind miinile in spatele capului.
Legea Nr. 2: Redu elasticitatea fiecarui pas
Stiinta: Cind iti apleci corpul in timpul unei miscari, muschii tai formeaza ceea ce este cunoscut sub numele de energie elastica. Functioneaza ca un arc de pat: Elasticitatea iti permite sa ajungi inapoi la pozitia de pornire si reduce cantitatea de munca pe care muschii tai o au de facut.
Aplica stiinta: Ia o pauza de 4 secunde in pozitia finala a oricarui exercitiu. Atit de lung este timpul luat de descarcarea intregii energii elastice a unui muschi. Fara balans, iti vei forta corpul sa recruteze mai multe fibre musculare pentru a te pune din nou in miscare.
Legea Nr. 3: Parcurge toata distanta
Stiinta: Fizica defineste lucrul mecanic drept forta (in acest caz, asta inseamna cit cintaresti) inmultita cu distanta. Cum intr-un exercitiu fara greutate nu poti creste forta peste greutatea propriului tau corp, singurul mod de a lucra mai mult este deplasarea mai departe in timpul fiecarei repetitii.
Aplica stiinta: Pentru exercitiile de greutate corporala amintite mai sus gama ta de miscari se sfirseste la podea. Solutia: muta covorul la departare. Incearca sa plasezi piciorul din fata sau din spate pe o treapta, sau pozitioneaza miinile sau picioarele pe o treapta in timpul exercitiului.
Legea Nr. 4: Adauga o rasucire
Stiinta: miscarea omului se petrece pe 3 planuri geometrice: planul sagital (fata-spate si sus-jos), planul frontal (de la o parte la alta), si planul transversal (rotatia). Numeroase exercitii obisnuite pentru greutatea corporala se desfasoara in primele doua planuri. Dar se intimpla foarte rar sa antrenam corpul in planul transversal, in ciuda faptului ca il folosim tot timpul in viata obisnuita: mersul, ca sa dam doar un exemplu.
Aplicarea stiintei: Roteste trunchiul catre dreapta sau stinga in exercitiile amintite si astfel vei angaja si centrul tau, alaturi de muschii carora se adreseaza acele miscari.
Legea Nr. 5: Ridica-te de pe podea
Stiinta: Cu cit aria suprafetei unui obiect (in acest caz, corpul tau) care atinge o baza solida (podeaua), este mai mica, cu atit mai putin acel obiect este stabil. Din fericire avem un sistem stabilizator „din constructie": muschii. Deci atingind mai mult podeaua, te face sa exersezi mai in forta si creste lista de muschi antrenati.
Aplicarea stiintei: Tine un picior in aer in timpul miscarilor.
La sfirsit, citeva mici secrete pe care nu obosim sa le repetam cind este vorba de antrenament, al carui scop principal este pierderea grasimii corporale si mentinerea formei fizice.
-
Foloseste un pedometru (2000 de pasi inseamna cam 1 mila, iar pentru a fi considerat activ e nevoie de 10000 de pasi zilnic).
-
Ia un partener de antrenament. Responsabilitatea este serios marita daca un prieten este martor al plimbarilor voastre active.
-
Fii sigur ca bei suficiente lichide inainte, in timpul, si dupa antrenament. Indiciul ca au fost ingerate suficiente lichide este urina limpede.
-
Cintareste-te inainte si dupa antrenament si bea cam ½ l de lichid pentru fiecare jumatate de kilogram pierduta in cursul antrenamentului.
-
Nu uita sa respiri. Controlul respiratiei te ajuta sa te simti bine in timpul antrenamentului si efectiv te ajuta sa faci tot efortul.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii