Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Flexii concentrate
ADIO, RACEALA!
CSID - Cum sa fiti in forma in plina cura de slabire?
BOLILE VENELOR - INTRE NUTRITIE SI GIMNASTICA
CSID - Alte surse de grasimi bune


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole INSTRUCTORII DE AMOR
E-URI DE CARE SA TE FERESTI
STIL DE VIATA SANATOS, SISTEM IMUNITAR EFICIENT
SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
Borul
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ZERUL

ZERUL


ZERUL_34565.jpgCu siguranta multi dintre dumneavoastra va amintiti de bucataria bunicii, cand aceasta prepara branza si va spunea ce efecte miraculoase are zerul. Insa, cine mai bea zer in secolul XXI? Probabil, o parte din dumneavoastra nu stiti exact ce este zerul, insa am sa va descriu pentru a va putea da seama mult mai usor. Se spune ca zerul da vigoare trupului si alunga multe boli.


Astfel, zerul este o zeama acrisoara, usor tulbure si galbuie, care ramane atunci cand branza este pusa la scurs. De obicei, cel mai bun zer este acela nefiert, care se foloseste si in terapie. Batranii spuneau ca zerul alunga bolile, intareste plamanii, asa ca de foarte putine ori este aruncat. Aceasta zeama este des folosita ca supliment pentru hrana oamenilor si uneori chiar a animalelor. Insa, odata cu aparitia medicamentelor, unii oameni au inceput sa uite de aceste traditii, care le pot face corpul mai sanatos.


Zerul combate stresul


Asa cum am scris si in randurile de mai sus, zerul rezulta din procesul tehnologic de preparare a diferitelor tipuri de branzeturi. Specialistii sunt de parere ca un pahar de zer in fiecare zi intareste organismul si se poate observa o ameliorare a starii dumneavoastra de disconfort. La fel ca si laptele, zerul contine substante hranitoare, insa are mai putine grasimi. De asemenea, contine vitamina B, calciu, iod si potasiu, substante care va fac pielea mai sanatoasa si va da stralucire parului. Un lucru este bine de retinut, acela ca substantele din zer sunt foarte repede assimilate de corp si actioneaza rapid.


Eficienta zerului


Probabil nu foarte multe doamne stiu ca zerul este folosit si in curele de slabire. Acesta este cunoscut pentru actiunea sa de topire a grasimilor. Daca mergeti si la sala sau practicati sport, este indicat sa beti zilnic un pahar de zer pentru a va ajuta la dezvoltarea musculaturii. Datorita zerului, activitatea intestinului va fi reglata, iar tesuturile conjuctive vor fi mult mai ferme. In cazul in care sunteti raciti, bautura pe baza de zer in care sa adaugati si fructe ar duce la vindecarea dumneavoastra. Este important sa stiti ca un pahar de zer contine doar 48 kilocalorii si il puteti bea in locul unui pahar cu apa, deoarece indeparteaza si setea.


Persoanele care au un ten sensibil si se inrosesc frecvent, trebuie sa stie ca zerul este bogat in albumina, calmeaza iritatiile si ajuta celulele in procesul de regenerare. Puteti amesteca trei lingurite de zer cu o lingurita de zeama de lamaie, aplicati peste fata si masati usor cu varful degetelor. Dupa cateva minute va stergeti cu putina vata si va spalati fata cu apa calduta.


Daca aveti mainile aspre, puteti folosi acelasi truc, insa trebuie sa stati cu mainile unse timp de10 minute.


Sa-l folosim cat mai des


Doua sau trei pahare de zer pe zi va duce la scaderea colesterolului din sange, a procentului de colesterol din ficat si va protejeaza in acelasi timp sistemul cardio-vascular.

500 de ml de zer pe zi vor creste capacitatea de aparare a organismului si totodata vor distruge bacteriile.

Se pare ca zerul are o concentratie de proteine mare care ajuta persoanele ce sufera de tumori canceroase.

Cercetatorii sunt de parere ca in urma unui tratament cu 300 de ml zer in fiecare zi, anemia va disparea.

Studiile pe animale au demonstrat ca zerul protejeaza impotriva cancerului intestinal, de colon si mamar.

Zerul contine un set de substante ce protejeaza corpul impotriva virusilor, a bacteriilor si a toxinelor.

De asemenea, zerul creste densitatea minerala osoasa, protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare si protejeaza impotriva cancerului.


Utilizarea zerului


Boli tumorale - in mai multe cazuri de cancer, o cantitate zilnica de 40 de grame de concentrate de proteine din zer (echivalentul a unui litru de zer), timp de sase luni.


Guta - Se fac cure de 3 luni, in care se beau trei cani de zer in fiecare zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Infectia cu HIV - se bea un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, care se administreaza de trei ori pe zi.


Imunitate scazuta - consumul zilnic de urda, 100 de grame, duce in timp la cresterea capacitatii naturale de aparare a organismului.


Degeraturi - zonele afectate se invelesc cu un tifon inmuiat in zer, dupa care se lasa 60 de minute, iar apoi se spala cu apa. Aceasta aplicatie se face zilnic, pana ce zonele afectate se vindeca.


Eczeme - Timp de o ora se pun comprese cu zer pe zonele afectate, dupa care se lasa zona sa se usuce. Tratamentul trebuie folosit zilnic, timp de 14 zile.


Recomandari in folosirea zerului


Zerul se pastreaza in recipiente uscate si racoroase

Alegeti zerul nedenaturat, cu schimb de ioni sau filtrat

Incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta de shake, cu lapte degresat sau lapte de soia



Beatrice Golondzac


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 140819 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii