Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
PROBLEME ALE PIELII
VINUL
LA CE E BUN UN INSTRUCTOR PERSONAL?
Fluturari cu gantere pe plan inclinat


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole HMB
Dietele cu foarte putine calorii
DURERILE LOMBARE
Extensia picioarelor la aparat
STATUL JOS CRESTE RISCUL PENTRU OBEZITATE SI BOLI DE INIMA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum alegi un nutritionist bun in Bucuresti?
Menținerea unei stări optime de sănătate și prevenirea afecțiunilor cronice presupun, în mod esențial,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » GHIMBIRUL, MAI MULT DECAT AROMA

GHIMBIRUL, MAI MULT DECAT AROMA


sursa: sxc.huGhimbirul este un condiment, dar si o planta ce poseda calitati terapeutice minunate. Rizomul sau radacina subterana a ghimbirului poate fi folosita in stare proaspata, sub forma de pudra, uscata, sau sub forma de ulei sau suc. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, alaturi de turmeric si cardamom. Potrivit Institutului National de Sanatate din Statele Unite, ghimbirul este folosit pe scara larga in tratarea pierderii de apetit, a greturilor si varsaturilor de dupa interventiile chirurgicale, a greturilor specifice tratamentelor anti-cancer, a flatulentei, a tulburarilor stomacale, colicilor, greturilor de dimineata si a raului de miscare.

Unele persoane gasesc ghimbirul de ajutor in tratarea simptomelor cauzate de infectiile tractului respirator superior, a bronsitei, tusei, crampelor menstruale, artritei si a durerilor musculare. In plus, in anumite parti ale lumii, sucul de ghimbir este aplicat pe piele pentru tratarea ranilor. Ghimbirul mai este de asemenea folosit in industria alimentara pentru a da arome anumitor mancaruri si bauturi, sub forma de condiment la gatit, sau in industria cosmetica, in producerea sapunurilor si a cosmeticelor parfumate.

In ghimbir se gaseste o substanta chimica folosita ca si un ingredient in medicamentele anti-acid, in laxative, sau in medicamentele anti-flatulenta. Potrivit centrului regal de excelenta in horticultura din Anglia, ghimbirul are un istoric indelungat in ceea ce priveste folosirea sa in Asia de Sud, atat sub forma proaspata, cat si sub forma uscata. Centrul Medical apartinand Universitatii din Maryland scrie ca ghimbirul este folosit in China de peste 2000 de ani in tratarea problemelor digestive, in tratamentul diareei, a ametelilor si a supararilor stomacale. Mahabharata, un poem epic Sanskrit renumit al Indiei Antice si totodata unul dintre cele mai lungi poeme epice din lume descrie o masa formata dintr-o tocanita din carne care contine ghimbir. Ghimbirul mai este folosit ca si o planta cruciala in medicina Ayurvedica, un sistem de medicina tarditionala apartinand nativilor de pe subcontinentul Indian. Cu circa 2000 de ani in urma, planta era exportata din India in Imperiul Roman, unde a devenit foarte apreciata pentru proprietatile sale atat terapeutice, cat si culinare. Planta a continuat sa fie folosita in cadrul negotului in Europa dupa caderea Imperiului Roman, urmand a fi controlata de catre arabi vreme de sute de ani. In perioada medievala era folosita mult in producerea de dulciuri.

BENEFICII TERAPEUTICE ALE GHIMBIRULUI

Iata o serie de beneficii ale folosirii ghimbirului descoperite recent de catre cercetatori din cadrul a diferite institute de cercetare si universitati perstigioase din intreaga lume.

INFLAMATII ALE COLONULUI

Un studiu realizat la Scoala de Medicina a Universitatii din Michigan a aratat ca suplimentele de radacina de ghimbir administrate participantilor voluntari au redus markerii specifici inflamatiilor din colon in decursul unei luni. Studiul a fost publicat in jurnalul "Cancer Prevention Research". Expertii spun ca inflamarea colonului este un precursor al cancerului de colon. Co-cercetatorul Suzanna M. Zick, N.D., M.P.H. a explicat ca prin reducerea inflamatiilor colonului o persoana isi poate reduce riscul dezvoltarii cancerului de colon. Zick spune ca trebuie aplicate aceleasi rigori si in cazul intrebarilor referitoare la efectele folosirii radacinii de ghimbir folosita in cazul altor studii clinice de cercetare. Interesul alocat acestui subiect va creste pe masura ce oamenii vor cauta metode noi non-toxice de a preveni cancerul si de a-si imbunatati calitatea vietii intr-un mod necostisitor.

DURERILE MUSCULARE CAUZATE DE EXERCITII FIZICE

Un studiu la care au participat 74 de voluntari si realizat la Universitatea din Georgia a aratat ca suplimentele pe baza de ghimbir consumate zilnic pot sa reduca durerile musculare cauzate de exercitiile fizice cu 25%. In plus, alti cercetatori au realizat doua studii referitoare la efectele consumului de ghimbir in forma cruda si sub forma de sumplimente pe parcursul a 11 zile asupra durerilor musculare. Voluntarii au consumat suplimentele pe baza de ghimbir timp de 11 zile consecutive. In ziua a opta au executat 18 extensii ale muschilor flexori ai cotului folosind greutati. Scopul a fost de a induce rani moderate ale muschilor bratului. Functiille bratelor, inflamatiilte si nivelurile de durere ale fiecarui participant au fost atent evaluate inainte de inceperea exercitiilor si la trei zile dupa. Totusi, cercetatorii au notat ca efectul de reducere a durerii nu a fost imbunatatit prin tratarea ghimbirului la caldura.

STAREA DE GREATA CAUZATA DE CHIMIOTERAPIE

Suplimentele pe baza de ghimbir, alaturi de medicamentele antivomitive pot sa reduca simptomele cauzate de chimioterapie cu 40%, potrivit unui studiu realizat la Centrul Medical Rochester. Circa 70% din pacientii bolnavi de cancer care sunt supusi chimioterapiei sufera de greata si varsaturi. Varsaturile sunt de regula mai usor de controlat cu ajutorul unei medicamentatii eficiente. Totusi, starea de greata tinde sa persiste perioade mai indelungate. Prin consumul de ghimbir inainte de tratamentul respectiv, potrivit unui studiu realizat de catre Institutul National al Cancerului, acesta este absorbit in organism si poate sa aiba proprietati anti-inflamatorii.

CANCERUL OVARIAN

Un studiu a aratat ca expunerea celulelor cancerigene ale ovarelor la o solutie pe baza de pudra de ghimbir conduce la moartea acestora - in cadrul fiecarui test realizat. Celulele cancerigene fie ca au murit ca rezultat al apoptozei (celulele isi declanseaza singure moartea) sau al autofagiei (celulele se autoconsuma). Cercetatorii apartinand Centrului Comprehensiv de Cancer al Universitatii din Michigan au adaugat faptul ca solutia pe baza de ghimbir a prevenit cresterea rezistentei celulor cancerigene in fata tratamentului impotriva cancerului.

SIMPTOMELE DE ASTM

O echipa a Universitatii Columbia a realizat un studiu pentru a determina ce efecte ar putea sa aiba adaugarea unor componente specifice ale ghimbirului la medicamentele pentru astm asupra simptomelor acestei boli. Studiul a demonstrat ca anumite componente purificate ale ghimbirului pot sa formeze o sinergie cu beta-agonist pentru a relaxa muschii sistemului respirator. Echipa de cercetatori a descoperit aceste tesuturi expuse la ghimbir purificat si la alte componente contribuie la un mai mare grad de relaxare, in comparatie cu acele amestecuri care nu contin ghimbir.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALA

Un studiu care se gaseste in jurnalul "Biologie Farmaceutica" din SUA arata ca un anumit tip de extract de ghimbir (cassumanar) este mai eficient decat alte medicamente specifice scaderii tensiunii arteriale in testele realizate pe cobai. Cercetatorii de la Univerisitatea Chiang Mai din Thailanda au concluzionat ca extractul cassumunar de ghimbir a prezentat descresterea maxima a tensiunii arteriale in comparatie cu tratamentele la care erau supusi cobaii in paralel.

DISMENOREEA (MENSTRUATIA DUREROASA)

Ghimbirul poate ajuta la reducerea durerilor specifice menstruatiei; in acest sens, s-a realizat un studiu pe 70 de femei impartite in doua grupuri: grupul celor care au primit capsule care contineau ghimbir si grupul placebo, format din participante care au primit capsule continand compusul placebo. Participantii si-au luat capsulele vreme de trei zile la inceputul ciclurilor menstruale. Cercetatorii au descoperit ca circa 83% dintre femeile care au consumat ghimbir au raportat imbunatatiri ale simptomelor asociate menstruatiei in comparatie cu 47% din cele care au luat doar capsulele de tip placebo.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 66285 ori.



Cum alegi un nutritionist bun in Bucuresti?

22 Aprilie 2025

Menținerea unei stări optime de sănătate și prevenirea afecțiunilor cronice presupun, în mod esențial, adoptarea unui regim alimentar echilibrat. Pentru a obține rezultate sustenabile și adaptate nevoilor proprii, este indicată consultarea unui expert în nutriție. Deși în București există numeroși profesioniști în acest domeniu, identificarea celui mai potrivit poate deveni o sarcină dificilă fără un set clar de repere.

Acest material îți oferă câteva direcții utile pentru a facilita procesul de selecție. În primul rând, este esențial să te asiguri că nutriționistul are o pregătire academică solidă și o practică relevantă în domeniu. Un dietetician calificat este, de regulă, absolvent al unei instituții de învățământ superior din aria științelor medicale, cu specializare în Nutriție și Dietetică. Acesta este capabil să interpreteze rezultatele analizelor clinice și să conceapă planuri nutriționale personalizate, în funcție de particularitățile fiziologice ale fiecărui individ.

Totodată, este recomandabil să alegi un specialist care deține experiență practică în aria ta de interes – fie că urmărești reducerea greutății corporale, dezvoltarea masei musculare sau controlul unei patologii specifice, cum ar fi diabetul. Un profesionist competent va solicita evaluări medicale înainte de a propune o intervenție alimentară, evitând dietele dezechilibrate sau soluțiile extreme. Un plan nutrițional eficient trebuie să fie realist, sustenabil și integrat stilului tău de viață.

Evaluarea opiniilor altor pacienți poate constitui, de asemenea, un criteriu valoros. Recenziile disponibile online sau recomandările directe pot oferi indicii relevante despre seriozitatea, empatia și eficiența specialistului. În plus, este important să iei în calcul amplasarea cabinetului, disponibilitatea programărilor și opțiunile de consiliere la distanță – mai ales în contextul actual, în care telemedicina este tot mai frecvent utilizată.

Pentru a simplifica alegerea, îți recomandăm Centrul Medical Superfit, unde vei găsi o echipă de profesioniști cu experiență și acces la tehnologii de ultimă generație, pregătiți să te sprijine cu soluții personalizate și eficiente. Îi poți contacta telefonic la 0722 61 67 85 sau poți face o vizită la sediul din Str. Moise Nicoară 20, sector 3, București.


Remedii Naturale pentru Sănătatea Articulațiilor

3 Aprilie 2025

Pentru a ne menține articulațiile sănătoase, e important să le folosim corect și să le protejăm de suprasolicitare. Mișcarea regulată, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga, ajută la menținerea flexibilității și la întărirea mușchilor care susțin articulațiile.

Hidratarea joacă și ea un rol esențial, deoarece lichidul sinovial din articulații are nevoie de apă pentru a le menține lubrifiate. Alimentația echilibrată contribuie și ea la sănătatea articulațiilor. Alimente bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras, nucile și semințele, reduc inflamația, iar colagenul și vitamina C din citrice, ardei sau supa de oase ajută la regenerarea cartilajului. E bine să evităm excesul de zahăr și alimentele ultraprocesate, care pot favoriza inflamația și rigiditatea articulară.

Greutatea corporală are un impact mare asupra articulațiilor, mai ales asupra genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale. Dacă avem kilograme în plus, presiunea asupra acestor articulații crește, ceea ce poate duce la uzură și dureri. Menținerea unei greutăți sănătoase printr-o alimentație echilibrată și mișcare regulată poate preveni multe probleme.

Nu în ultimul rând, postura corectă și evitarea mișcărilor bruște sau repetitive pot preveni accidentările. Dacă stăm mult timp la birou, e bine să facem pauze pentru a ne mișca, iar dacă ridicăm greutăți, trebuie să folosim tehnici corecte pentru a proteja coloana și articulațiile. Cu puțină grijă și atenție, ne putem menține articulațiile sănătoase și flexibile pentru mai mult timp!


Magneziul, mineralul esenţial pentru sănătatea ta!

17 Februarie 2025

Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea noastră, dar adesea trecut cu vederea. Joacă un rol crucial în peste 300 de reacții biochimice din organism, contribuind la funcționarea optimă a mușchilor și a sistemului nervos, la reglarea glicemiei și la menținerea sănătății oaselor.

Un nivel adecvat de magneziu ajută la reducerea stresului și a oboselii, îmbunătățind calitatea somnului și starea generală de bine. De asemenea, susține sănătatea cardiovasculară, ajutând la menținerea unei tensiuni arteriale normale și la prevenirea aritmiilor. Alimente precum nucile, semințele, legumele cu frunze verzi și cerealele integrale sunt surse excelente de magneziu, dar uneori suplimentele pot fi necesare, mai ales în perioade de stres intens sau efort fizic crescut.

Deficiența de magneziu poate duce la crampe musculare, iritabilitate, insomnie și chiar probleme cardiace, așa că este important să ne asigurăm că avem un aport suficient pentru o viață echilibrată și sănătoasă.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii