Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MANCARE PENTRU CREIER
SIMULATORUL SCADERII IN GREUTATE
MEDICAMENTUL QNEXA
Elena Diaconu
CAPACITATEA OXIDATIVA A MUSCHILOR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Telefoanele inteligente si cura de slabire
ABORDAREA PSIHOLOGICA A ACCIDENTARILOR
CUM PREVENIM RAHITISMUL
INFLUENTA RECLAMELOR LA MANCARE ASUPRA COPIILOR
CAFEINA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2

CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2


sxcPotrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea sa iti faca mai mult bine decat iti inchipuiai pana acum; daca majoritatea oamenilor beau cafea pentru a se inarma cu energia de care au nevoie pentru a face fata unei alte zile glorioase de munca asidua si stres care rareori poate fi controlat, altii s-ar putea sa faca mult mai mult de atat. Potrivit unor cercetatori chinezi, s-ar parea ca diabetul de tip 2 ar putea fi oarecum controlat cu ajutorul cafelei. Inainte de a scoate ibircul la inaintare, ar fi bine sa mai afli ceva: chinezii au realizat studiul respectiv cu ajutorul unor culturi de celule; asadar, nu exista dovezi reale, palpabile care sa isi fi demonstrat efectele asupra unor indivizi pe care sa ne putem baza in ceea ce priveste efectele de stavilire a diabetului de tip 2.

Cercetari anterioare au sugerat o legatura intre cafea si un risc redus de diabet de tip 2, iar acum acesti chinezi priceputi s-ar putea sa aiba explicatia. Ei au descoperit ca exista 3 componente majore in cafea ce ar putea sa genereze anumite efecte benefice, si anume, acidul cafeic, acidul clorogenic si cafeina. Potrivit spuselor profesorului de biologie celulara de la Universitatea Wuhan din China - Ling Zheng si potrivit spuselor colegilor acestuia, s-ar parea ca noile descoperiri vin sa arate ca aceste efecte benefice ale cafelei asupra diabetului de tip 2 ar putea sa fie partial datorate capacitatii celor 3 componente mentionate anterior si a metabolitilor de a inhiba agrerarea toxica a grupului amyloid-peptidelor umane. Acestea reprezinta de fapt o substanta care se regaseste in conditii normale in pancreas; in anumite cazuri, depozite anormale de proteine pot sa apara ca urmare a influentei grupului de peptide mentionat ceva mai devreme. Aceste depozite anormale se regasesc in organismul persoanelor care sufera de diabet de tip 2, potrivit acelorasi autori ai cercetarii. S-a pus problema daca impiedicarea formarii acestor depozite de proteine ar putea sa previna in vreun fel sau chiar sa trateze diabetul de tip 2, iar urmatorul pas logic ar fi acela de a crea sau de a descopri o substanta care sa previna formarea acestor depozite.

In 2009, in "Arhivele de Medicina Interna" din SUA s-a publicat un studiu care se referea la indivizii care consuma cele mai mari cantitati de cafea si riscul lor scazut de a dezvolta diabet de tip 2. Studiul respectiv a raportat faptul ca fiecare cana de cafea consumata de o maniera zilnica ar putea sa reduca riscul de diabet de tip 2 cu 7%. Asadar, cercetatorii care au tinut in mana fraiele cercetarii mai recente care face obiectul acestui articol au realizat experimente de laborator pentru a vedea daca anumiti compusi aflati in cafea ar putea sa opreasca sau sa inhibe producerea de depozite anormale de proteine asociate cu grupul amyloid-peptidelor umane.

Acidul cafeic, acidul clorogenic si cafeina sunt 3 dintre cei mai importanti compusi aflati in cafea si de asemenea reprezinta acei compusi care au ajutat la reducerea depozitelor respective. Dintre cei 3 compusi, acidul cafeic a avut efectul cel mai evident. Cafeaua decofeinizata contine cantitati si mai mari de acid cafeic si acid clorogenic in comparatie cu forma normala de cafea ce contine cofeina; asadar, cafeaua decofeinizata s-ar parea sa aiba niste efecte benefice cu atat mai mari. Deoarece studiul a fost realizat doar pe culturi de celule si nu pe subiecti, nu se poate spune cu exactitate daca lichidul care te trezeste dimineata ar putea sa previna diabetul. Cu toate acestea, cercetatorii americani sunt optimisti cu privire la rezulatele studiului realizat de oamenii de stiinta chinezi; cu toate limitele care se impun si cu toate ca nu au fost implicati oameni sau cobai in realizarea cercetarii propriu-zise, viitorul s-ar putea sa ne rezerve niste surprize dintre cele mai placute. Bineinteles ca exista si alte obstacole care ar putea sa stea in calea unor reactii si mai glorioase - nu se poate spune cu exactitate ca formarea acestor depozite anormale de proteine sunt principalul factor care favorieaza aparitia diabetului de tip 2, sau daca aceste depozite se formeaza de fapt dupa ce boala a fost deja declansata. Mai mult, studiul din 2009 care a descoperit o legatura intre consumul de cafea si reducerea riscului de diabet de tip 2 a fost un studiu de tip epidemiologic. Acest lucru inseamna ca nu s-a putut realiza o legatura cauza-efect propriu-zisa, ci s-a dovedit doar o asociere a celor doua componente sau a celor doi factori. S-ar putea, asadar, ca acei indivizi care consuma multa cafea sa aiba si alte obiceiuri care s-ar putea dovedi a fi responsabile de reducerea riscului de diabet.

Pe scurt, este inca devreme sa se faca anumite recomandari referitoare la consumul de cafea care sa previna diabetul. Plimbarile a cate 30 de minute in fiecare zi pentru cateva zile pe saptamana, reducerea caloriilor unei diete si scaderea in greutate ar trebui asadar sa reprezinte actiunile primordiale care sa te conduca la prevenirea diabetului. Bineinteles ca, potrivit cercetatorilor chinezi, frisca sau zaharul din cafea nu au facut obiectul studiului si este putin probabil sa fie benefice in lupta impotriva diabetului de tip 2.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 87451 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...


LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...
7 SOLUTII PENTRU A INVINGE POFTELE ALIMENTARE 7 SOLUTII PENTRU A INVINGE POFTELE ALIMENTARE
Dulciurile, chips-urile, gogosile sau cartofii prajiti sunt in topul alimentelor ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii