Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Vrei sa slabesti? Vezi aici o metoda ce nu da gres
LA CE E BUN UN INSTRUCTOR PERSONAL?
MANCAREA CARE TE INGRASA
TU STII SA MERGI PE BICICLETA?
SOCIETATEA MODERNA SI ABUZUL DE STEROIZI


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole EFICIENTA NEUROMUSCULARA
Stretching - brate - exercitii set 2
CSID - Cateva cesti de ceai pe zi previn bolile cardiovasculare
FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE
LA CE MESAJE SUTEM RECEPTIVI CAND VINE VORBA DE SANATATEA NOASTRA?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa mananci cu adevarat sanatos Fierbinte
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2

CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2


sxcPotrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea sa iti faca mai mult bine decat iti inchipuiai pana acum; daca majoritatea oamenilor beau cafea pentru a se inarma cu energia de care au nevoie pentru a face fata unei alte zile glorioase de munca asidua si stres care rareori poate fi controlat, altii s-ar putea sa faca mult mai mult de atat. Potrivit unor cercetatori chinezi, s-ar parea ca diabetul de tip 2 ar putea fi oarecum controlat cu ajutorul cafelei. Inainte de a scoate ibircul la inaintare, ar fi bine sa mai afli ceva: chinezii au realizat studiul respectiv cu ajutorul unor culturi de celule; asadar, nu exista dovezi reale, palpabile care sa isi fi demonstrat efectele asupra unor indivizi pe care sa ne putem baza in ceea ce priveste efectele de stavilire a diabetului de tip 2.

Cercetari anterioare au sugerat o legatura intre cafea si un risc redus de diabet de tip 2, iar acum acesti chinezi priceputi s-ar putea sa aiba explicatia. Ei au descoperit ca exista 3 componente majore in cafea ce ar putea sa genereze anumite efecte benefice, si anume, acidul cafeic, acidul clorogenic si cafeina. Potrivit spuselor profesorului de biologie celulara de la Universitatea Wuhan din China - Ling Zheng si potrivit spuselor colegilor acestuia, s-ar parea ca noile descoperiri vin sa arate ca aceste efecte benefice ale cafelei asupra diabetului de tip 2 ar putea sa fie partial datorate capacitatii celor 3 componente mentionate anterior si a metabolitilor de a inhiba agrerarea toxica a grupului amyloid-peptidelor umane. Acestea reprezinta de fapt o substanta care se regaseste in conditii normale in pancreas; in anumite cazuri, depozite anormale de proteine pot sa apara ca urmare a influentei grupului de peptide mentionat ceva mai devreme. Aceste depozite anormale se regasesc in organismul persoanelor care sufera de diabet de tip 2, potrivit acelorasi autori ai cercetarii. S-a pus problema daca impiedicarea formarii acestor depozite de proteine ar putea sa previna in vreun fel sau chiar sa trateze diabetul de tip 2, iar urmatorul pas logic ar fi acela de a crea sau de a descopri o substanta care sa previna formarea acestor depozite.

In 2009, in "Arhivele de Medicina Interna" din SUA s-a publicat un studiu care se referea la indivizii care consuma cele mai mari cantitati de cafea si riscul lor scazut de a dezvolta diabet de tip 2. Studiul respectiv a raportat faptul ca fiecare cana de cafea consumata de o maniera zilnica ar putea sa reduca riscul de diabet de tip 2 cu 7%. Asadar, cercetatorii care au tinut in mana fraiele cercetarii mai recente care face obiectul acestui articol au realizat experimente de laborator pentru a vedea daca anumiti compusi aflati in cafea ar putea sa opreasca sau sa inhibe producerea de depozite anormale de proteine asociate cu grupul amyloid-peptidelor umane.

Acidul cafeic, acidul clorogenic si cafeina sunt 3 dintre cei mai importanti compusi aflati in cafea si de asemenea reprezinta acei compusi care au ajutat la reducerea depozitelor respective. Dintre cei 3 compusi, acidul cafeic a avut efectul cel mai evident. Cafeaua decofeinizata contine cantitati si mai mari de acid cafeic si acid clorogenic in comparatie cu forma normala de cafea ce contine cofeina; asadar, cafeaua decofeinizata s-ar parea sa aiba niste efecte benefice cu atat mai mari. Deoarece studiul a fost realizat doar pe culturi de celule si nu pe subiecti, nu se poate spune cu exactitate daca lichidul care te trezeste dimineata ar putea sa previna diabetul. Cu toate acestea, cercetatorii americani sunt optimisti cu privire la rezulatele studiului realizat de oamenii de stiinta chinezi; cu toate limitele care se impun si cu toate ca nu au fost implicati oameni sau cobai in realizarea cercetarii propriu-zise, viitorul s-ar putea sa ne rezerve niste surprize dintre cele mai placute. Bineinteles ca exista si alte obstacole care ar putea sa stea in calea unor reactii si mai glorioase - nu se poate spune cu exactitate ca formarea acestor depozite anormale de proteine sunt principalul factor care favorieaza aparitia diabetului de tip 2, sau daca aceste depozite se formeaza de fapt dupa ce boala a fost deja declansata. Mai mult, studiul din 2009 care a descoperit o legatura intre consumul de cafea si reducerea riscului de diabet de tip 2 a fost un studiu de tip epidemiologic. Acest lucru inseamna ca nu s-a putut realiza o legatura cauza-efect propriu-zisa, ci s-a dovedit doar o asociere a celor doua componente sau a celor doi factori. S-ar putea, asadar, ca acei indivizi care consuma multa cafea sa aiba si alte obiceiuri care s-ar putea dovedi a fi responsabile de reducerea riscului de diabet.

Pe scurt, este inca devreme sa se faca anumite recomandari referitoare la consumul de cafea care sa previna diabetul. Plimbarile a cate 30 de minute in fiecare zi pentru cateva zile pe saptamana, reducerea caloriilor unei diete si scaderea in greutate ar trebui asadar sa reprezinte actiunile primordiale care sa te conduca la prevenirea diabetului. Bineinteles ca, potrivit cercetatorilor chinezi, frisca sau zaharul din cafea nu au facut obiectul studiului si este putin probabil sa fie benefice in lupta impotriva diabetului de tip 2.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 83464 ori.



Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.


Ce mananci pentru rinichi sanatosi

27 Februarie 2023

Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu

Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(16 Mai 2014 11:56) ActiveNews.ro a spus

Wow. Cate benefici. Informatii extrem de utile.


Articole din aceeasi categorie

CALCIUL - O NECESITATE ZILNICA
In ultima vreme tot mai multi oameni devin foarte interesati ...
ASPARATMUL - PRO SAU CONTRA
Daca ai curiozitatea sa cauti pe Internet informatii despre aspartam, ...


MITUL APEI DISTILATE
In jurul subiectului "apa distilata - utilizare in culturism" au ...
MASA DUPA ANTRENAMENT
Fiecare sportiv stie cat de importanta este masa dinainte de ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 11 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii