Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - gambe - exercitii set 1
CE AR TREBUI SA STIE ORICE CULTURIST DESPRE TRATAMENTUL MICILOR TRAUMATISME
SUPLIMENTELE SI MASA MUSCULARA
Ridicarea bratelor in lateral la cabluri
CSID - Pastele si nutritionistii


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole 13 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE GREUTATE
UNEORI, MAMELE SUNT RELE
CUM SLABESC CELEBRITATILE
EXISTA ARME CONTRA CELULITEI
TAE BO TE AJUTA SA SLABESTI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » SUPERALIMENTE SAU PERICOLE PENTRU SANATATE?

SUPERALIMENTE SAU PERICOLE PENTRU SANATATE?


SUPERALIMENTE_SAU_PE_37857.jpgPentru a avea o dieta echilibrata si o silueta armonioasa este important sa consumi zilnic alimente care contin vitamine si minerale esentiale pentru un organism puternic. Nutritionistii considera ca un meniu inteligent poate inlocui suplimentele alimentare si elimina starile de oboseala, stresul si problemele dermatologice.
Exista, insa, cateva alimente controversate care au multiple beneficii, dar si efecte adverse:


1.Ciocolata


Desi este un desert delicios, ciocolata trebuie alesa cu atentie pentru a obtine efecte pozitive dincolo de placerea gustului. Evita sortimentele cu diverse creme, precum si ciocolata alba pentru ca au foarte mult zahar si grasimi. Expertii in nutritie au demonstrat ca numai ciocolata amaruie (cu un continut de cacao de minim 70%) protejeaza inima deoarece normalizeaza tensiunea arteriala si contine potasiu si magneziu. De asemenea, antioxidantii si flavonoidele din componenta ciocolatei previn aparitia ridurilor. Ciocolata imbunatateste si starea de spirit, putand fi utilizata ca remediu pentru depresia usoara, dar numai pe termen scurt.
In ciuda acestor beneficii, ciocolata poate provoca migrene, precum si arsuri la stomac. Datorita continutului ridicat de oxalati, ciocolata creste riscul formarii calculilor renali. Pentru a-ti proteja rinichii, trebuie sa bei minim 2 litri de apa zilnic.
Chiar daca exista si aspecte negative, nu inseamna ca trebuie sa renunti la desertul tau preferat! Nutritionistii considera ca un consum moderat de ciocolata (30g pe zi) este benefic pentru organism, nu da dependenta si te mentine in forma.


2.Carnea rosie


De cele mai multe ori este inclusa pe "lista neagra" in planurile de alimentatie sanatoasa, dar daca stii cum sa o alegi si sa o prepari, poate fi consumata fara probleme in cantitati moderate.
Carnea rosie previne anemia si stimuleaza imunitatea, fiind o sursa importanta de fier si zinc. De asemenea, contine vitamina D si proteine.
Conform studiilor recente, carnea rosie creste riscul apartiei afectiunilor cardiovasculare pentru ca are foarte multe grasimi saturate. Consumul excesiv de carne rosie poate favoriza apariţia diabetului de tip 2 si a artritei.
Pentru a evita efectele nocive, alege carnea slaba, dar nu o praji! Nici carnea preparata la gratar nu este recomandata pentru ca in timpul prepararii sunt produse hidrocarburi policiclice aromatice, compusi cancerigeni. Poti savura o friptura la cuptor, cu diferite sosuri si condimente aromate.


3.Nucile


Bogate in vitamina E, magneziu, seleniu, calciu, cupru, fosfor si fier, nucile sunt o gustare crocanta, care te energizeaza. De asemenea, sunt o sursa importanta de proteine, fibre si acizi grasi Omega 3. Astfel, nucile iti protejeaza inima si reduc nivelul colesterolului "rau".
In cadrul unui studiu recent s-a constatat ca persoanele care consuma 30g de nuci crude in fiecare zi pot diminua cu pana la 35% riscul unui atac de cord. Un consum moderat de nuci are efecte benefice si in cazul diabetului de tip 2. Nucile pot fi incluse in dieta persoanelor care sufera de diabet deoarece mentin nivelul glicemiei in limite normale. Cercetatorii de la Universitatea Harvard au constatat ca nucile pot preveni diabetul, daca sunt consumate dimineata, pe stomacul gol, sau la sfarsitul fiecarei mese, cate 3 nuci.
De obicei, nucile sunt ocolite de cei care sunt la dieta pentru ca au multe calorii (aproximativ 600 calorii la 100g). Cu toate acestea, un studiu recent realizat in Spania a demonstrat ca persoanele care mananca nuci de cel putin patru ori pe saptamana pot slabi cu pana la 5 kg in doua luni, comparativ cu cele care nu consuma deloc nuci.
Desi exista multiple informatii care confirma ca nucile ar trebui sa devina o "vedeta" in meniul tau, trebuie sa stii ca exista si aspecte negative. In primul rand, evita sa cumperi nuci prajite pentru ca au mult zahar, grasimi saturate, sodiu si conservanti. Numai nucile crude sunt benefice pentru organism. De asemenea, nucile contin cantitati ridicate de oxalati, care pot cristaliza, cauzand formarea calculilor renali.
In concluzie, nutritionstii iti recomanda sa consumi 30g de nuci crude pe zi, in cadrul unei diete variate care sa includa fructe, legume, produse lactate degresate si carne slaba. Astfel, vei avea un organism puternic fara sa acumulezi kilograme in plus.


4.Ouale


Ouale sunt un aliment esential pentru functionarea optima a organismului, continand vitaminele A, D, E, B1, B2, B6, B12, precum si fier, zinc, iod, calciu, seleniu si proteine. In plus, sunt o sursa excelenta de luteina si zeaxantina, doi carotinoizi care protejeaza ochii si previn cataracta. Ouale imbunatatesc memoria si abilitatile cognitive pentru ca stimuleaza activitatea creierului si dezvoltarea functiilor neurologice.
In ciuda acestor beneficii, de-a lungul timpului au fost semnalate si aspecte negative legate de acest aliment. Un ou are aproximativ 200 mg de colesterol, continut de albus. Din acest motiv ouale au fost de multe ori excluse din dieta persoanelor cu un nivel ridicat al colesterolului. Studiile recente au clarificat aceasta problema, demonstrand ca nivelul colesterolului din sange nu este influentat in mod decisiv de consumul anumitor alimente, ci ca grasimile saturate si modul de preparare a alimentelor sunt factorii determinanti. Astfel, daca nu mananci mai mult de un ou pe zi si il fierbi, in loc sa-l prajesti, vei evita problemele legate de colesterol. Persoanele care sufera de diabet trebuie, de asemenea, sa nu consume mai mult de sapte oua pe saptamana pentru a preveni afectiunile cardiovasculare.
Ouale pot fi integrate foarte usor in cadrul unei diete variate, care iti furnizeaza nutrientii esentiali pentru a face fata efortului fizic si intelectual. Poti consuma ouale fierte cu putina sare si suc de lamaie sau le poti adauga la salate.



Amalia Scurt

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53808 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii