Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Chirurgia limitativa
PRAJITURA CU NUCI
MITURI DESPRE SLABIRE
CONSTIPATIA, O PROBLEMA FRECVENTA
Aplicatie site


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole ACNEEA, O POVESTE FARA SFARSIT?
SEX SI SANATATE
CSID - Obiceiuri nasanatoase care iti mananca ani din viata
INSTRUCTORII DE AMOR
MODIFICARILE MORFOLOGICE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa iei in greutate Fierbinte
Esti prea slab si te frustreaza faptul ca orice si oricat ai manca, pare ca nimic nu se asimileaza, iar cantarul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » CIUPERCILE

CIUPERCILE


CIUPERCILE_96651.jpgDe mii de ani culturile estice au recunoscut si folosit valoarea ciupercilor pentru intretinerea sanatatii. Ciupercile au fost apreciate de mult ca o sursa bogata de nutrienti. Adesea introduse in categoria legumelor ele au atributele nutritive ale acestora insa si unele atribute nutritive intalnite la carne, fabaceae (fasole, mazare etc.) si la unele cereale. Ciupercile au o valoare calorica mica, nu contin grasimi si coleserol, au un nivel scazut de sodiu, si totusi ne ofera o gama importanta de nutrienti, incluzand, seleniumul, potasiul, vitaminele B2, B3, D si multe altele.

De multe ori ciupercile sunt trecute cu vederea, necunoscand faptul ca ne ofera o cantitate insemnata de nutrienti. Ele sunt o sursa importanta de vitamine apartinand grupului B-complex, incluzand B2 (riboflavina), B3 (niacina si niacinamida), acidul pantotenic, care ajuta la producerea energiei prin procesarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor, avand si un rol important in functionarea sistemului nervos. Acidul pantotenic ajuta la producerea hormonilor in organism si stimuleaza sistemul nervos. Riboflavina intretine sanatatea hemoglobinei. Niacina contribuie la intretinerea pielii si asigura o functionare buna a sistemului digestiv si a celui nervos.

Cand doriti un meniu care sa maximizeze aportul de vitamina D, luati in cosiderare ciupercile. Ciupercile sunt exceptia de la regula conform careia alimentele de origine vegetala nu contin vitamina D.

Consumul lor ne ofera si o sursa insemnata de substante utile:

Seleniul (este un mineral care protejeaza celulele corpului de la anumite leziuni care ar putea provoca boli ale inimii, cancer si diferite boli asociate imbatranirii. S-a descoperit ca fiind benefic sistemului imunitar mai ales la barbati. Seleniumul se gaseste in multe alimente de origine animala dar ciupercile sunt printre alimentele cu concentratia cea mai mare a acestui mineral; o veste buna pentru vegetarieni care au o sursa limitata de selenium.),

L-Ergotioneina (un antioxidant natural care ajuta de asemene la protejarea membranelor celulare de atacul radicalilor liberi si protejand ADN-ul de daune.),

Cuprul (ajuta la regenerarea hemoglobinei si astfel la mentinerea unei bune oxigenari a corpului; intareste oasele si sistemul nervos.),

Potasiul (un mineral important pe care multi nu il consuma intr-o cantitate suficienta, ajuta la mentinerea echilibrului normal la fluidele si mineralele din corp. Ajuta la contolarea tensiunii arteriale. Are de asemenea un rol important in functionarea normala a celulelor nervoase si musculare, deci si a inimii. Ciupercile contin intre 98 si 376 mg de potasiu la 84 g ciuperci, ceea ce acopera intre 3 si 11% din cantitatea zilnica necesara),

Beta-glucan (se gaseste in numeroase specii de ciuperci. Are efect stimulant asupra imunitatii, contribuie la rezistenta fata de alergii si poate interveni si in anumite procese psihologice relationate metabolizarii grasimilor si zaharurilor de catre corpul uman.

Ciupercile sunt un aliment satios. Conform cercetarilor preliminare marirea consumului de alimente cu densitate energetica mica (adica, calorii putine in comparatie cu volumul alimentului), de exemplu ciupercile, in locul alimentelor cu densitate energetica mare, ca de exemplu carnea slaba de vita, poate fi o metoda eficienta de a reduce aportul caloric zilnic si cu toate acestea ridicandu-ne satui de la masa



Dr. Cristina Csiffo

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 47904 ori.



Cum sa iei in greutate

5 Decembrie 2022

Esti prea slab si te frustreaza faptul ca orice si oricat ai manca, pare ca nimic nu se asimileaza, iar cantarul se incapataneaza sa iti arate mereu aceeasi valoare?

Poate sa para ciudat, mai ales in zilele noastre cand obezitatea face ravagii, dar da, desi cei mai multi oameni isi doresc sa scada in greutate, exista si persoane care se straduiesc, ba chiar as putea spune SE CHINUIE sa ia in greutate!

Si crede-ma, de multe ori e mai complicat sa determini corpul sa se dezvolte decat sa il faci sa scape de cateva kilogame! Ei bine, esti in locul potrivit, pentru ca in acest video iti voi vorbi despre ce trebuie sa faci ca sa acumulezi kilograme, intr-un mod sanatos si armonios!


Cromul si slabirea

28 Noiembrie 2022

Picolinatul de crom este un supliment alimentar promovat ca fiind de ajutor pentru scaderea in greutate sau cresterea in masa musculara.

Insa cat de eficient este cromul pentru slabit?

Are intr-adevar un efect asupra glicemiei, influentand actiunea insulinei, asa cum se spune?


Capcane in dietele pentru slabire

21 Noiembrie 2022

Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, probabil esti mai atent la ce mananci si la ce alimente cumperi. 

Din punct de vedere calitativ, nu toate caloriile sunt egale; unele alimente sunt mai nutritive decat altele, in sensul ca au mai multe vitamine, minerale, fibre si substante valoroase pentru organism.

Totusi, pentru a slabi trebuie sa fii in deficit caloric, iar unele alimente bogate in nutrienti pot fi in acelasi timp foarte calorice. In acest video mi-am propus sa iti prezint cateva capcane pe care sa le eviti atunci cand vrei sa slabesti!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CALCIUL - O NECESITATE ZILNICA
In ultima vreme tot mai multi oameni devin foarte interesati ...
ASPARATMUL - PRO SAU CONTRA
Daca ai curiozitatea sa cauti pe Internet informatii despre aspartam, ...


MITUL APEI DISTILATE
In jurul subiectului "apa distilata - utilizare in culturism" au ...
MASA DUPA ANTRENAMENT
Fiecare sportiv stie cat de importanta este masa dinainte de ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 11 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii