Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam METODE DE RENUNTARE LA FUMAT
CONCEPTUL DE ANTIAGING SAU TINERETE VESNICA
Victor Vlad (maratonist)
SENZATIA DE FOAME - INTRE NECESITATE FIZICA REALA, DEPENDENTA SI REFULARE
Exercitii pentru muschii abductori ai coapsei


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole RELAXARE SI SPORT LA PLAJA
BENEFICIILE FRUCTELOR DE SEZON
Energia si activitatea fizica
SCHIMBA-TI ATITUDINEA FATA DE EXERCITIILE FIZICE
PREGATIREA ALIMENTELOR IN OBEZITATE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile scortisoarei Fierbinte
Scortisoara este disponibila sub forma de pudra, bastonase, ulei esential si intra in compozitia diferitor suplimente....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » CIUPERCILE

CIUPERCILE


CIUPERCILE_96651.jpgDe mii de ani culturile estice au recunoscut si folosit valoarea ciupercilor pentru intretinerea sanatatii. Ciupercile au fost apreciate de mult ca o sursa bogata de nutrienti. Adesea introduse in categoria legumelor ele au atributele nutritive ale acestora insa si unele atribute nutritive intalnite la carne, fabaceae (fasole, mazare etc.) si la unele cereale. Ciupercile au o valoare calorica mica, nu contin grasimi si coleserol, au un nivel scazut de sodiu, si totusi ne ofera o gama importanta de nutrienti, incluzand, seleniumul, potasiul, vitaminele B2, B3, D si multe altele.

De multe ori ciupercile sunt trecute cu vederea, necunoscand faptul ca ne ofera o cantitate insemnata de nutrienti. Ele sunt o sursa importanta de vitamine apartinand grupului B-complex, incluzand B2 (riboflavina), B3 (niacina si niacinamida), acidul pantotenic, care ajuta la producerea energiei prin procesarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor, avand si un rol important in functionarea sistemului nervos. Acidul pantotenic ajuta la producerea hormonilor in organism si stimuleaza sistemul nervos. Riboflavina intretine sanatatea hemoglobinei. Niacina contribuie la intretinerea pielii si asigura o functionare buna a sistemului digestiv si a celui nervos.

Cand doriti un meniu care sa maximizeze aportul de vitamina D, luati in cosiderare ciupercile. Ciupercile sunt exceptia de la regula conform careia alimentele de origine vegetala nu contin vitamina D.

Consumul lor ne ofera si o sursa insemnata de substante utile:

Seleniul (este un mineral care protejeaza celulele corpului de la anumite leziuni care ar putea provoca boli ale inimii, cancer si diferite boli asociate imbatranirii. S-a descoperit ca fiind benefic sistemului imunitar mai ales la barbati. Seleniumul se gaseste in multe alimente de origine animala dar ciupercile sunt printre alimentele cu concentratia cea mai mare a acestui mineral; o veste buna pentru vegetarieni care au o sursa limitata de selenium.),

L-Ergotioneina (un antioxidant natural care ajuta de asemene la protejarea membranelor celulare de atacul radicalilor liberi si protejand ADN-ul de daune.),

Cuprul (ajuta la regenerarea hemoglobinei si astfel la mentinerea unei bune oxigenari a corpului; intareste oasele si sistemul nervos.),

Potasiul (un mineral important pe care multi nu il consuma intr-o cantitate suficienta, ajuta la mentinerea echilibrului normal la fluidele si mineralele din corp. Ajuta la contolarea tensiunii arteriale. Are de asemenea un rol important in functionarea normala a celulelor nervoase si musculare, deci si a inimii. Ciupercile contin intre 98 si 376 mg de potasiu la 84 g ciuperci, ceea ce acopera intre 3 si 11% din cantitatea zilnica necesara),

Beta-glucan (se gaseste in numeroase specii de ciuperci. Are efect stimulant asupra imunitatii, contribuie la rezistenta fata de alergii si poate interveni si in anumite procese psihologice relationate metabolizarii grasimilor si zaharurilor de catre corpul uman.

Ciupercile sunt un aliment satios. Conform cercetarilor preliminare marirea consumului de alimente cu densitate energetica mica (adica, calorii putine in comparatie cu volumul alimentului), de exemplu ciupercile, in locul alimentelor cu densitate energetica mare, ca de exemplu carnea slaba de vita, poate fi o metoda eficienta de a reduce aportul caloric zilnic si cu toate acestea ridicandu-ne satui de la masa



Dr. Cristina Csiffo

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46967 ori.



Beneficiile scortisoarei

26 Septembrie 2022

Scortisoara este disponibila sub forma de pudra, bastonase, ulei esential si intra in compozitia diferitor suplimente. Ea contine minerale - calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, vitaminele A, B, K si antioxidanti ca beta-caroten, colina, alfa-caroten, licopen. Totusi, deoarece in mancare se foloseste de obicei putina scortisoara, nutrientii nu vor avea un impact semnificativ la necesarul zilnic.

Dar oare este buna pentru slabit?


Dieta in premenopauza

21 Septembrie 2022

Premenopauza este etapa de tranziție spre menopauză, în această perioadă având loc diferite schimbări fiziologice în organismul feminin. Nivelurile de estrogen și progesteron încep să fluctueze, iar ulterior scad. Astfel, apar simptome ca: menstruații neregulate, cu schimbări ale fluxului sau frecvenței, uscăciune vaginală, bufeuri, transpirații în timpul nopții, modificări ale dispoziţiei, iritabilitate, probleme de somn.

O problema frecvent intalnita este cresterea in greutate! In acest clip vorbim despre alimentatia optima in perioada de premenopauza.


Proportiile optime intre macronutrienti

12 Septembrie 2022

Numaratul caloriilor din alimente este o strategie adoptata uneori de persoanele care vor sa slabeasca. Daca mergem mai in profunzime cu acest proces, putem lua in calcul si macronutrientii, care duc discutia un pas mai departe, spre sursa caloriilor.

Este util sa ai un anumit raport de macronutrienti daca vrei sa slabesti sau conteaza mai mult caloriile?



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

RIDICHIILE ROSII, NELIPSITE DIN ALIMENTTATIE PRIMAVARA RIDICHIILE ROSII, NELIPSITE DIN ALIMENTTATIE PRIMAVARA
Ridichea este de mai multe feluri, insa cea mai cunoscuta ...
POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
Daca ai cumparat recent o punga de popcorn, s-ar putea ...


FRUCTELE IN EXCES INGRASA FRUCTELE IN EXCES INGRASA
Trebuie sa mancam fructe zilnic pentru a ne mentine sanatosi ...
8 REMEDII DELICIOASE PENTRU SANATATEA TA 8 REMEDII DELICIOASE PENTRU SANATATEA TA
Cu ajutorul alimentatiei inteligente poti lupta impotriva stresului, a migrenelor, ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii