Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Adductia piciorului la aparat (din pozitia stand in picioare)
CALCULATOR - RATA METABOLISMULUI BAZAL (RMB)
9 SFATURI DE NUTRITIE
CALCULATOR - NECESAR ZILNIC DE APA
FOLOSIREA SUPLIMENTELOR PENTRU SLABIRE IN OBEZITATEA INFANTILA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole MANINCA PASTE SI SLABESTE
Stretching - fese - exercitii set 3
PASTE CU TON SI PUI AFUMAT
CSID - Combate osteoporoza prin dieta
TINERII SI PUBLICITATEA ALIMENTARA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa mananci cu adevarat sanatos Fierbinte
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » ZGOMOTELE ARTICULARE - ar trebui sa ne ingrijoreze?

ZGOMOTELE ARTICULARE - ar trebui sa ne ingrijoreze?


ZGOMOTELE_ARTICULARE_57567.jpg"Mult zgomot pentru nimic" sau o problema care ar trebui sa te ingrijoreze? Trebuie oare sa mergem la doctor fiindca una sau mai multe dintre articulatiile noastre scartaie, trosnesc, pocnesc sau fac alte zgomote ciudate? Aceste intrebari si le pun multi oameni, fiindca aceste zgomote articulare sunt destul de frecvente, adesea deranjante si pot deveni motiv de ingrijorare, in special pentru cei ce fac efort fizic intens si isi pun problema daca acestea nu ar putea sa fie semnele unei afectiuni in stadiu incipient.
Zgomotele articulare apar cel mai frecvent la nivelul genunchilor, insa pot fi intalnite si la nivelul articulatiei gleznelor, degetelor (atat de la maini, cat si de la picioare), coloanei vertebrale, coatelor, umerilor... deci pana la urma la toate nivele articulare... pana si la nivelul articulatiei temporomandibulare.
Ca sa va risipesc temerile si sa nu va tin in suspans pana la sfarsitul articolului, vreau sa va spun ca de cele mai multe ori aceste zgomote nu indica o problema de sanatate, in special daca nu sunt insotite de durere si persista nemodificate de-a lungul anior. Ele sunt produse de catre tesuturile moi de la nivelul articulatiilor.

 
 
La nivelul articulatiei genunchiului, daca rotula nu este aliniata perfect in structurile articulare, ea se poate freca de tesuturile adiacente ceea ce provoaca un zgomot specific. Totusi exista si zgomotele asociate cu durere, ceea ce poate indica un grad de degenerare a suprafetelor articulare ale oaselor. Unori zgomotele articulare pot fi provocate de catre rupturi sau fisuri ale meniscurilor, sau de catre meniscuri deformate care sunt "ciupite" intre capetele articulare atunci cand genunchiul este indoit si apoi se face extensia membrului inferior.
 

 
Alte explicatii posibile ale zgomotelor articulare ar fi mici zone de calcifiere ale ligamentelor, care trecand peste suprafete mai dure produc o "pocnitura". De asemenea, tensiunea superficiala ce se creaza intre capetele osoase prin intermediul lichidului sinovial din articulatie poate fi o sursa de zgomot (daca ati alipit doua bucati de geam printr-o pelicula subtire de apa si apoi ati incercat sa le departati, stiti la ce ma refer).
 

 
Concluzia ar fi urmatoarea: daca zgomotele nu sunt insotite de durere, tumefactie, inrosire, deformare, atunci nu aveti motive sa va ingrijorati, in schimb daca se instaleaza durere locala, atunci ar fi bine sa mergeti la un medic (ortoped, reumatolog).
 

 
Sunt utile suplimentele nutritive destinate intretinerii articulatiilor?

 
 
De aproape 20 de ani exista o disputa intre specialisti pe tema utilizarii glocozaminei si condroitinsulfatului ca suplimente in pentru mentinerea sanatatii articulatiilor si ca adjuvante in tratamentul artrozei, o boala degenerativa de care sufera peste 16 milioane de americani si al carei mecanism nu este pe deplin inteles nici astazi. La nivelul articulatiilor, cartilajul articular este supus unei permanente alternari de faze de degradare si reparatie. Pentru ca reparatia sa aiba loc in parametrii optimi, trebuie sa existe suficient "material de constructie".
 

 
Glucozamina este un precursor al glucozaminoglcanilor, molecule implicate in formarea si repararea cartilajelor. Condroitinul este cel mai abundent glucozaminoglican la nivelul cartilajului si este responsabil de elasticiatea sa. Utilizarea acestor substante ca suplimente nutritive se bazeaza pe teoria conform careia administrarea orala poate accelera rata formarii de cartilaj nou. Exista numeroase studii care si-au indreptat atentia asupra efectelor administrarii pe termen scurt (1-2 luni) a glucozaminei si condroitinsulfatului. Rezultatele au fost incurajatoare: durerile celor cu artroza s-au redus intr-o masura mai mare decat la un grup care a primit placebo, iar in comparatie cu un grup care a primit un tratament cu antiinflamatoare nesteroidiene (asa cum sunt aspirina, ibuprofenul) rezultatele au fost similiare. Diferenta este ca antiinflamatoarele nesteroidiene prezinta un risc mai crescut de aparitie a unor efecte secundare cum ar fi tulburarile gastrointestinale, mergand pana ulcer si hemoragii digestive superioare. Pe de alta parte, glucozamina si condroitinul nu au efecte secundare si protejeaza suprafata cartilajului, lucru care nu se intampla in cazul AINS.
 

 
Deoarece artroza este o boala cronica ce progreseaza lent in timp, pentru a testa un tratament este nevoie de studii care sa aiba o durata mai lunga. S-au efectuat studii pe perioade mai lungi de 3 luni care au aratat ca pacientii au simtit ameliorari in ceea ce priveste durerea. Colegiul American de Reumatologie a prezentat in 1999 un studiu care compara administrarea glucozaminei pe o perioada de trei ani versus administrarea unui placebo, la un grup de 200 de pacienti. Cei care au primit glucozamina au inregistrat o scadere semnificativa a durerii, fata de cei la care a fost administrata o substanta fara efecte terapeutice.
 

 
Asadar, alaturi de controlul greutatii, exercitiul fizic si medicatie, utilizarea acestor suplimente poate fi de folos in prevenirea si tratamentul artrozelor. In ceea ce priveste culturistii, suplimentarea din cand in cand cu glucozamina si condroitin nu poate avea decat efecte benefice, deoarece incarcarea articulatiilor cu greutate mare supune cartilajul articular la un stres suplimentar.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 381821 ori.



Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.


Ce mananci pentru rinichi sanatosi

27 Februarie 2023

Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu

Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!



Adauga un comentariu Acest articol are 44 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii
1 2 3 4 5 »
Pagina 1 din 5


(9 Februarie 2018 00:25) Pop Andreea a spus

Macicasan Margareta, va rog frumos imi trimiteti pe adresa de mail, denumirea medicamentului.Multumesc frumos!

(2 Decembrie 2017 23:39) Florin florin a spus

Am 29 de ani si imi pocnesc articulatiile de aproximativ un an in special genunchii la fiecare indreptare si am inceput sa simt in ei un discomfort.mai imi trosnesc si soldurile,coloana,umerii si celalte articulatii mai mici.Am fost la doctori reumatologi si ortopezi si am facut analize si nu am nimic zic ei. Si sotia mea se afla in aceeiasi situatie. Mentionez ca pana in urma cu 2 ani am suferit de infectie urinara timp de 1 an si deabia am scapat.Va rog raspundeti mi daca ati fost in situatia mea si ati luat vre un tratament si va simtiti mai bn?

(14 Ianuarie 2017 15:05) Myna. Romina a spus

Bună ziua. Ma numesc Romina. Am 28 de ani si de câțiva ani adică mai bine zis de vreo 6 ani ma lupt cu un simptom care nici in ziua de azi numi explic de la ce pornește. Începe in zona soldului și pe partea dreaptă a piciorului drept in zona coapsei de cate ori ridic piciorul sau il las în jos se aude o pognitura destul de intensivă. Nu ma deranjează dar nu ii ceva normal si de un an jumătatea a inceput sa se umfle piciorul iar daca stau prea mult pe partea dreaptă imi amorteste si ii un sentiment neplăcut. Va rog dacă aveți un răspuns la problema mea si pot sa fac ceva sa scap de problema asta fiindca pana acuma nici un medic nu ma ajutat si nu ma luat in serios. Va multumesc

(16 Februarie 2016 20:45) felix andrei a spus

ionut viorel
Ai mai rezolvat ceva, si eu am aceleasi simptome.

(18 Decembrie 2015 10:43) Adrian a spus

Durerile artriculare sunt simtome care se datoreaza sau au la baza mai multi factori: infectii, inflamatii, alergii alimentare, expunerea indelungata la factori de mediu nefavorabili, activitatea sedentara, consumul de alimente bogat in omega 6, consumulk ridicat de sare, zahar si alimente acide. Ce masuri putem lua in acest sens? Este bine sa incepem sa facem miscare, angrenandu-ne intr-o activitate sportiva care ne face placere, sa consuma mai multe alimente care contin acizii grasi esentiali omega 3, sa evitam frigul, sa ne imbracam corespunzator, preferand imbracamintea confectionata din fibra naturala (lana, in, bumbac, matase etc). Dintre cele mai eficiente plante pe care le putem folosi in aceasta directie, putem enumera: curcuma, ghiara diavolului, coltul lupului, salcia, boswellia, ashwaganda, ienuparul, telina, mesteacanul, extractul de jneapan, vita de vie salbatica sub forma de extract etc. Evident aceste remedii nu se administreaza toate concomitent, ci se aleg 2-3 in functie de particularitatile de sanatate a fiecarei persoane in parte. Pentru realizarea unor scheme de tratament personalizate, adresati-va unui fitoterapeut sau unui medic cu competenta in tratamentul cu plante medicinale (fitoterapie). Mie imi puteti scrie pentru abordarea naturista pe adresa de email *** Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist- Timisoara, colaborator al revistelor de sanatate Taifsuri si Formula As

(11 Decembrie 2015 12:04) Gyna Zaharie a spus

buna numele meu este gyna :,si am o problema la ambi genunchi imi scirtie foarte tare ! Imi este foarte frica! Nu am fost la niciun doctor si nu stiu ce am !mi-am luat unguient antiflamator dar nu vad nici o diferenta !genunchiul stang ma doare dreptu nu ,doar scirtie foarte tare! Va rog sa-mi ras este grav?

(25 Septembrie 2015 22:05) Marian a spus

Fac sala de vreo 2-3 luni si in urma cu o saptamana intr-un weekend a inceput sa ma doara genunchiul drept si sa imi pocneasca umerii , ca mai apoi sa inceapa aproape fiecare articulatie sa ma doara la un efort fizic mai ridicat sau sa imi pocneasca .. Mi-am achizitionat de 2 zile Artro-Aktiv Plus si cam de 5 zile nu am mai fost la sala . Crezi ca imi ajunge doar acest supliment si cam in cat timp ar putea sa imi treaca si sa pot merge la sala fara grija de articulatii ?

(14 Mai 2015 13:00) dan a spus

Sunt un tanar de 15 ani si imi pocanesc oasele des mai ales genunchi de fie care data cand indoi picioru. Cate odata am si dureri ar trebui sa eau calciu sau vreun tratament?

(29 Martie 2015 21:17) Adrian Udrea a spus

Pentru tratarea afectiunilor atrozice se obtin rezultate foarte bune de tratare sau chiar vindecare cu ajutorul produselor naturiste.In acest sens se administreaza produse pentru stoparea peocesului inflamator,produse pentru regenerarea cartilajului,produse pentru refacerea lichidului sinovial si produse pentru alcalinizarea organismului.Se combate supraponderabilitatea pentru a usura sarcina articulatiilor.De asemenea este foarte importanta un echilibru intre aciditatea si alcalinitatea din organism.
Schemele de tratament se concep in functie de urmatorii parametrii:varsta,greutate,alte eventuale afectiuni de sanatate.

Adrian Udrea-fitoterapeut,nutritionist
colaborator al revistei Formula As
Contact: ***

(1 Decembrie 2014 12:04) Marian Bogdan a spus

Pentru dureri de oase si articulatii va recomand DIFRESH OSEOPOL, este un produs spaniol la un pret economic,eu il folosesc de ceva timp si in aceste anotimpuri de toamana iarna ma simt mult mai bine , il gasiti pe internet in difreshshop.com , difresh shop romania / produse miraculoase


Articole din aceeasi categorie

AR FI POSIBIL SA DEVENIM IMUNI LA ACCIDENTARI ?
NU ! Aceasta asa zisa "imunitate" ar presupune ca atletul ...
CE AR TREBUI SA STIE ORICE CULTURIST DESPRE TRATAMENTUL MICILOR TRAUMATISME
Micile traumatisme reprezinta o realitate in existenta fiecaruia dintre noi ...


A PREVENI ESTE MAI USOR DECAT A TRATA
Probabil ca va este destul de cunoscuta aceasta expresie : ...
LEZIUNILE MUSCULARE LA ANTRENAMENTE
Cat de simplu se poate sfarsi o cariera sportiva si ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 12 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii