Sunteti aici :: Antrenament » RELAXARE SI SPORT LA PLAJA
RELAXARE SI SPORT LA PLAJA
Ca tot incepem sa ne coacem incet si sigur in cutiutele-cuptor in care traim si vara se anunta a fi una lunga si amenintatoare din punct de vedere al indicilor de radiatie ultravioleta (nimic nou sub soare), ar fi o idee buna sa sa gandim la niste metode productive de a ne petrece timpul liber. Fie ca e vorba de mers la strand, la mare sau la padure, poti sa te inarmezi cu niste creme cu factor de protectie adecvat, sa ai la indemana multe lichide (de preferat apa) si sa strecori niste partide de volei printre cele de bronzare.
Trebuie sa recunosti ca, weekend de weekend, privitul pe fereastra la cerul impecabil si copacii infloriti nu te mai multumeste; iti doresti sa iesi, sa te relaxezi, sa iti reincarci bateriile. Poate esti chiar gelos cand te gandesti la vecinul de deasupra care merge in fiecare duminica la padure, cu catel si purcel. De ce nu il urmezi? Daca padurea nu iti face neaparat cu ochiul, poti sa alegi un strand special amenajat sau sa iti planifici o mini-excursie la mare si sa profiti si tu, la randul tau, de vara.
Voleiul pe plaja este o alegere foarte inspirata si extrem de relaxanta de umplere a timpului liber; elementele care caracterizeaza acest sport si abilitatile fizice de care trebuie sa dea dovada jucatorii il pot transforma intr-o adevarata provocare pentru incepatori, dar odata ce i-ai deprins "secretele", poti sa profiti din plin de relaxare si sport...la plaja.
CINE?
Oricine e interesat sa se intoarca in copilarie si sa isi aminteasca de placutele ore de educatie fizica ar trebui sa puna mana pe telefon, sa isi sune cativa prieteni si sa puna la cale o partida de volei pe plaja pe cinste "ca pe vremuri". Indiferent de cati ani ai si fara a tine seama de conditia ta fizica, poti sa practici acest sport placut si sa beneficiezi de avantajele sale evidente.
CAND?
Oricand ai o ora sau doua la dispozitie, vremea tine cu tine, ai starea de spirit necesara si vrei sa faci putina miscare neconventionala, poti sa renunti la ora obinsuita de mers la sala si sa iti indrepti pasii spre o plaja sau un loc special amenajat unde poti sa gasesti nisipul necesar desfasurarii unei partide autentice de volei pe plaja. Chiar daca esti constient de importanta nemarginita a miscarii de zi cu zi, programul infernal si lipsa de chef isi pot face simtite prezenta de cele mai multe ori. Dar in loc sa dai bir cu fugitii din nou, poti sa profiti de vara, de caldura si de atmosfera mai relaxata, in special in weeknduri, si sa iesi cu amicii la o partida de volei care cu siguranta ca iti va face placere.
CUM?
Scenariul in care te interesezi de regulile jocului de volei par putin trase de par; recunoaste, ai jucat macar o data sau ai stat pe langa ceva amici priceputi care "rupeau fileul" in permanenta. Dar, de dragul povestii, iata cateva aspecte de baza referitoare la volei, in special la cel pe plaja.
In primul rand, e nevoie de doua echipe, de un teren acoperit cu nisip si de o plasa care sa desparta cele doua jumatati de teren. Sa nu uitam de minge. Ideea principala e aceea de a trimite mingea peste fileu, in terenul echipei adverse, astfel incat sa atinga pamantul/nisipul in cazul nostru. Serverul e cel care serveste mingea, adica o trimite peste plasa in terenul oponentilor, apoi toti membrii celor doua echipe vor atinge pe rand mingea, incercand sa o impiedice sa atinga pamantul, pana cand acest lucru se va intampla in cele din urma. De asemenea, mingea poate sa iasa din teren sau una din echipe poate sa o degajeze gresit. In aceste cazuri, intervin punctele (cate un punct) si dreptul de a servi.
Meciul este castigat de echipa care reuseste sa castige doua seturi, iar in caz de egalitate, se va derula un set decisiv pana la 15 puncte, cu un avantaj de minim 2 puncte. Meciul este considerat castigat de catre echipa care reuseste sa atinga 21 de puncte, avand de asemenea un avantaj de 21 de puncte. In cazul in care cele doua echipe sunt la egalitate, 20 la 20, jocul continua pana cand se obtine un avantaj de minim 2 puncte de catre una din echipe.
Acestea sunt, pe scurt, regulile generale; daca vrei sa intri in amanunte, trebuie sa afli toate detaliile legate de arbitraj, greseli si multe altele. Aceste reguli pot suferi modificari minore, in cazul in care alegi sa joci volei pe plaja mai mult pentru relaxare, fara a tine seama de scor prea mult.
DE CE?
Pe langa aspectul evident de relaxare, voleiul te poate ajuta sa te mentii in forma, sa iti lucrezi cam toate grupele mari de muschi, sa faci mult stretching, aplecari, sa alergi putin, totul sub aspectul decuplarii de la stresul cotidian. Datorita miscarilor specifice acestui sport care se practica in mai toate tarile, indiferent de prezenta sau absenta plajelor de nisip in vecinatatea practicantilor, voleiul te ajuta sa iti mentii un ritm cardiac foarte bun, sa arzi calorii intr-un ritm alert si sa nu mai privesti sportul si miscarea ca pe cei mai mari dusmani ai tai.
Alexandra Igna

Acest articol a fost vizualizat de 42531 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!

Sportul este foarte important pentru remodelarea siluetei, dar trebuie sa ...

Atunci cand simti ca problemele te coplesesc si vezi numai ...

Exercitiile fizice nu se adreseaza in intregime abdomenului, picioarelor, spatelui ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii