Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam RELATIA MAMA-COPIL SI OBEZITATEA
Mineralele
Ridicarea bratelor in fata cu o gantera
PERICOLELE EXCESULUI PONDERAL
ZGOMOTELE ARTICULARE - ar trebui sa ne ingrijoreze?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Ridicari pe varfuri
LEGATURA DINTRE MANCAREA IEFTINA SI OBEZITATE
SFATURI PENTRU CEI... LENESI
COENZIMA Q10, VERIGA LIPSA IN TRATAMENTUL CANCERULUI?
MOTIVE PENTRU CARE DIETA TA NU FUNCTIONEAZA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » ALTE 8 SPORTURI CIUDATE

ALTE 8 SPORTURI CIUDATE


ALTE_8_SPORTURI_CIUD_45938.jpgPrin intermediul unui articol anterior, am reusit - speram noi - sa surprindem 8 dintre cele mai ciudate sporturi din lume. Pentru ca ne-am gandit ca 8 e un numar mult prea mic in comparatie cu multitudinea de sporturi cel putin neobisnuite care se practica pe absolut toate continentele, iata o continuare a acestei serii de sporturi buclucase pe care e foarte probabil sa o gasesti cel putin la fel de amuzanta ca si articolul precedent.

Maratonul anual "Om versus Cal"

Da, e vorba de un sport care implica, normal, oameni si cai. Nu, nu e vorba de un tip mai special de echitatie. "Om versus cal" este un sport care necesita rezistenta fizica si o agilitate iesita din comun; practic, este vorba despre o cursa de alergare de circa 35 de kilometri in care alergatori obisnuiti se arunca intr-o lupta impotriva "alergatorilor" aflati calare pe cai. Evident ca nu e vorba de un maraton in adevaratul sens al cuvantului, dar competitia e una cel putin interesanta. A aparut in 1980 ca urmare a unei discutii purtate intre doi barbati intr-un pub din Anglia, discutie auzita de un proprietar local - in care se sugera faptul ca cineva a reusit sa intreaca un cal pe o distanta impresionanta. Pentru a testa teoria auzita, proprietarul care a tras cu urechea a hotarat sa inventeze o astfel de competitie om versus cal. Noua ani mai tarziu, ciclistul britanic Tim Gould a reusit sa intreaca un cal pentru prima oara in cadrul competitiei; acesta a avut un avans de 3 minute in fata unui cal. Competitia are loc in fiecare an in luna iunie.



Snorkeling in mlastina

Acest sport este nimic altceva decat o intrecere in care concurentii incearca sa faca "snorkeling", adica sa se scufunde sau sa inoate doar la suprafata mlastinei, fara a folosi tehnici clasice de inot. Concurentii trebuie sa se foloseasca de tuburile de snorkel si de labele de inot pe care le au la dispozitie; competitia se desfasoara in fiecare an in luna august intr-o mlastina foarte deasa din Wales, Marea Britanie.

Scandenberg.. . cu degetele de la picioare

S-ar putea sa fi incercat macar o data - in copilarie, si nu numai - sa iti intreci forta cu un prieten bun facand un fel de scandenderg cu degetele de la maini. In incercarea voastra de a descoperi care e cel mai tare in degete, ati fost foarte aproape de a practica sportul despre care o sa afli acum ceva mai multe: scandenberg cu degetele de la picioare. In loc sa-si foloseasca degetele de la maini, concurentii care se incumeta sa practice acest sport ciudat trebuie sa-si foloseasca doar degetele de la picioare si sa incerce sa-si invinga adversarul...la nivelul pamantului. Sportul dateaza inca din 1976 si a incercat chiar sa intre in grila sporturilir olimpice, dar organizatorii sai nu au avut prea mare succes cu tentative lor.



Fistball (volei cu pumnul)

Acesta este un sport care se practica in intreaga lume si care presupune folosirea pumnilor sau a bratelor pentru a trimite o minge in terenul adversarilor, in locuri in care acestia nu pot ajuge la ea in timp util. Cu alte cuvinte, un fel de volei cu pumnul. Odata ce mingea reuseste sa treaca peste plasa, ea poate fi lovita de pana la 3 ori de catre cei 5 jucatori ai unei echipe. Sportul se poate practica atat in interior, cat si in aer liber si e o alternativa interesanta la voleiul clasic.



Om versus cascaval

Daca ceva mai devreme ai aflat despre un sport care implica o competitie directa desfasurata intre oameni si cai, de data aceasta o sa afli depre un "sport" care implica oameni si...roti de cascaval. Imagineaza-ti ca o gramada de oameni si o multime de roti enorme de cascaval stau in varful unui deal, asteptand sa se rostogoleasca spre vale. Scopul oamenilor: acela de a prinde rotile de cascaval si de a ajunge cat mai repede la linia de finish. Daca adaugam faptul ca aceste roti buclucase pot atinge viteze de pana la 112 km/ora, e lesne de inteles ca rareori se intampla ca un concurent sa poate sa isi prinda practic premiul, care consta din acele roti de cascaval, bineinteles.



Polo pe elefanti

Cei care se incumeta sa escaladeze un elefant si sa se ia la intrecere intr-un joc de polo sunt mai mult decat bine-veniti sa o faca in cadrul acestui sport care se aseamana cu polo-ul jucat pe cai. Totusi, viteza la care se desfasoara acest polo pe elefanti este una considerabil mai mica datorita gabaritului impresionant al "mijoacelor de transport". Competitia are loc intre doua echipe, fiecare echipa fiind formata din cate 3 sau 4 elefanti. Fiecare elefant va trebui sa transporte 2 concurenti: un jucator si un "conducator" al elefantului. Fiecare meci dureaza 20 de minute, cu o pauza de 15 minute la jumatatea timpului. Exista chiar si o asociatie care isi dedica activitatea acestui sport - Asociatia Mondiala de Polo pe Elefanti. Sportul se joaca in Germania, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelnada sau Sri Lanka.



Kabaddi

Acesta este un sport care isi pierde originile in cele mai vechi timpuri, dar care a fost recunoscut oficial in Japonia, in 1979. E nevoie de 2 echipe a cate 7 jucatori fiecare. Fiecare echipa trebuie sa stea in propria jumatate de teren; un concurent va fi trimis de catre una din echipe in jumatatea opusa de teren, la adversari; acest jucator "de sacrificiu" va trebui sa isi tina respiratia pe toata durata drumului sau inspre adversari, sa aleaga un jucator advers si sa il imobilizeze folosind tehnici de wrestling, apoi sa se intoarca in propria jumatate de teren inainte sa ramana fara aer. Punctul cel mai interesant e ca adversarii se tin de maini, doi cate doi, unul din ei fiind liber, iar jucatorul de sacrificiu trebuie sa incerce sa desfaca aceste lanturi umane si sa "prinda" un adversar. In caz contrar, risca sa fie prins de echipa adversa si sa fie eliminat.



Zidul mortii

Acest sport e recomandat doar celor tari de inger si cu niste nervi de otel, care nu se sperie cu una cu doua la vederea unui fel de butoi enorm care constinuie nimic altceva decat un traseu de vertical de curse. Da, ai citit bine, e vorba de un spectacol om versus gravitate, in care concurentii din spatele volanelor de camion sau calare pe motociclete pornesc de undeva de la baza "butoiului" si incep sa urce pe acesti pereti ai mortii; inchipuie-ti ca ai incerca sa te cateri pe un perete, sa sa te urci cu bicicleta inspre tavan. Cam asta implica si acest sport nebun in care castigatorii sunt cei care reusesc sa...supravietuiasca.




Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 50541 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii