Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MENIUL INTELIGENT CARE ITI PROTEJEAZA SILUETA SI SANATATEA
Coenzima q10 (Ubichinona)
EFECTELE NOCIVE ALE DIETELOR STRICTE
FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE
EFECTELE ALCOOLULUI ASUPRA PSIHICULUI


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole ANTRENAMENTUL AEROBIC INAINTE SAU DUPA CEL CU GREUTATI?
OBEZ VS. OBEZA
AMBITIA ELIMINA CELULITA
HAMBURGERI DIN CARNE TOCATA
STRATEGII DE SCADERE IN GREUTATE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI

DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI


DEMONTAREA_MITURILOR_2348.jpgMuntele de dovezi ce arata impactul pozitiv al antrenamentului de forta pentru femei, creste zilnic. Printre multimile de beneficii, poate accelera metabolismul, are un impact pozitiv asupra densitatii oaselor, are beneficii pozitive asupra dispozitiei si sanatatii mentale, previne accidentele si poate chiar sa creasca libidoul. Totusi, doar doua din 10 femei fac antrenament de forta de doua sau mai multe ori pe saptamina. Si, chiar dintre cele care participa, multe procedeaza fara sa stie, astfel incit nu culeg toate roadele posibile.

Antrenamentul de forta pentru femei este un subiect incarcat de mituri si neintelegeri, asa ca hai sa reducem la tacere unele din acele mituri odata pentru totdeauna.

Mitul #1: Antrenamentul de forta ma va face sa arat ca un culturist! In primul rind, este important sa realizam ca, cantitatea de muschi pe care o poate dezvolta o femeie este limitata de un numar de factori. Intii, femeile nu au testosteronul necesar pentru a dezvolta mult muschii. In al doilea rind, multe femei care vin la antrenamentele de forta tin cure de slabire pentru a reduce grasimea. Astfel nu vor dezvolta prea mult, chiar daca vor dezvolta ceva muschi noi - scopul antrenamentului de forta atunci cand se doreste scaderea in greutate este de a mentine masa musculara existenta si de a corecta procentul de grasime.

"A arata ca un culturist" nu se petrece accidental. E ca si cum ai spune "nu vreau sa fac sprinturi astazi pentru ca nu vreau sa cistig medalia de aur la 100 m saptamina viitoare". A arata ca un culturist, in special pentru femei, necesita o dedicatie fenomenala.

Mitul #2: Devin indesata daca ridic greutati! Grasimea de deasupra si din interiorul muschiului poate arata foarte mult ca o gramada de muschi, cind de fapt nu este. Femeile care sint ingrijorate de "indesare" sint incurajate sa se preocupe de reducerea procentului de grasime in primul rind si cel mai important - nu s-a gasit inca o femeie care a ajuns la grasimea corporala ideala si care sa spuna inca "n-ar fi trebuit sa ridic greutatile alea!". Chiar daca sfirsiti prin a nu va place definirea unui anumit grup de muschi dupa ce grasimea a fost indepartata, puteti totdeauna sa va ocupati de asta mai tirziu.

Mitul #3: Ridic greutati mici cu un numar mare de repetari pentru a slabi! Multe femei care folosesc greutati cad prada "sindromului greutatii roz" - ridicand o greutate de 1,5 kg de nenumarate ori, an dupa an, si neatingind niciodata punctul de epuizare musculara. Asta nu este antrenament de forta, este exercitiu aerobic. Pentru a culege roadele antrenamentului de forta trebuie sa ridicati sa faceti 10-12 repetari, si trebuie sa adaugati greutate permanent pentru a atinge continuu nivelul de oboseala musculara.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45935 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii