Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENT BICEPSI PENTRU INCEPATORI SAU AVANSATI
ANTRENAMENT BICEPSI PENTRU INCEPATORI SAU AVANSATI
Antrenarea bicepsilor constituie o framantare frecventa a celor care merg la sala de forta si a celor care se antreneaza acasa in mod frecvent, iar necesitatea de a folosi niste seturi de exercitii eficiente te-a adus probabil aici. Iata cateva idei de exercitii pe care iti recomandam sa le tii in minte data viitoare cand vrei sa iti lucrezi aceasta parte importanta a corpului. Ca o paranteza, se intampla in mod frecvent, chiar "si la case mai mari" (culturisti profesionisti) sa isi supralucreze umerii, facand astfel bicepsii sa arate subdezvoltati. Asa ca, daca ai aceeasi problema, te invitam sa citesti randurile de mai jos.
GENERALITATI DESPRE ANTRENAREA BICEPSILOR
Ar trebui sa incepi prin a-ti cocnentra atentia pe exercitiile de flexie a antebratelor pe brate, din stand, folosindu-te de o bara. Acest tip de exercitiu este potrivit deopotriva pentru incepatori si avansati, asa ca nu ar trebui sa stai deloc pe ganduri pana sa decizi sa il inserezi in rutina ta zilnica. De asemenea, specialistii recomanda flexiile la aparat, flexiile concentrate si flexiile la bara Scott - cu accentul pe acele exercitii care implica fixarea cotului in executie. Facand acest lucru, cea mai mare parte a efortului va fi preluata de bicepsi, si astfel umerii nu vor mai fi pusi la lucru. In plus, flexiile cu gantere sau cu bara care presupun o anumita flexibilitate a cotului sunt recomandate, dar cu anumite atentionari: ar fi bine ca gantera folosita sa fie relativ mica.
De asemenea, retine ca exercitiile pentru biceps se impart in doua grupe majore: cele pentru crestere a masei musculare, cunoscute ca si exercitii pentru forta, si exercitii pentru definire sau izolare. Exista o serie de exercitii care pot fi incadrate in ambele categorii:
FLEXIILE CU BARA DREAPTA
Aceste exercitii se executa cu priza la nivelul umerilor, iar pozitia de start este din stand in picioare tinand haltera inainte jos, cu palmele sus si executand o priza in supinatie, adica o miscare de rotatie externa a antebratului, aducand palma dinspre spate spre fata, la latimea umerilor. In executarea acestui tip de exercitiu este nevoie sa iti blochezi coatele in lateral si sa ai grija sa mentii aceasta pozitie pe toata durata. Ridica bara utilizand forta bicepsului si efectueaza un unghi drept, contractandu-ti muschiul si coborand incet bara, ajungand in pozitia de start. Dupa o pauza de o secunda poti sa reiei acest exercitiu.
Acorda atentie respiratiei, avand grija sa inspiri in prima parte a exercitiului, atunci cand iti contracti bicepsul, si sa expiri cand revii in pozitia cu bratele intinse in totalitate.
TRACTIUNILE EXECUTATE LA BARA
Executa o priza in supinatie, apucand bara de tractiune cu ambele maini, ca si pozitie de start. Blocheaza coatele perpendicular pe bara si mentine aceasta pozitie pe toata durata executarii acestui tip de exercitii. Ridica-ti corpul utilizand doar forta bicepsului si executa un unghi drept, avand grija sa ajungi cu barbia cat mai aproape de nivelul barei de tractiune. Apoi coboara in timp ce iti indrepti bratele si revino incet in pozitia de start. Ia o pauza de o secunda din nou si repeta exercitiul.
Se coboara incet, indreptand bratele, pana in pozitia initiala. Se face o pauza de o secunda, dupa care se reia exercitiul. In momentul in care incepi exercitiul si iti ridici corpul, ai grija sa inspiri. Expira apoi in momentul in care ai bratele intinse.
FLEXIILE DIN PICIOARE CU GANTERE
Porneste stand in picioare si tinandu-ti mainile apropiate de corp, in paralel, si executand o priza in supinatie. Blocheaza-ti coatele in lateral si ai grija sa mentii aceeasi pozitie pe toata durata executarii acestui exercitiu. Contracta-ti bicepsul si ridica bratul inspre zona barbiei, facand un unghi drept, apoi incordeaza-ti corpul in partea superioara si revino in pozitia de start. Dupa o pauza de o secunda, repeta. Ai grija sa respiri in timp ce iti contracti bicepsul si sa expiri cand revii in pozitia de start, atunci cand bratele iti sunt intinse complet.
FLEXIILE CU BARA DREAPTA
Flexiile cu bara dreapta (priza inversa) se executa din pozitia stand in picioare cu haltera indreptata in jos si executand o priza in pronatie de data aceasta, adica tinand palmele indreptate spre podea. Blocand coatele in lateral si mentinand aceasta pozitie in permanenta pe toata durata executarii acestui exercitiu, ridica bara de tractiune. Ai grija sa te folosesti de forta bicepsului atunci cand ridici bara si mentine un anumit contact cu trunchiul (torso-ul) imitand miscarea de tragere a barei in sus, peste trunchi. Dupa o pauza scurta de o secunda, reia exercitiul. Concentreaza-te pe exercitiile de inspiratie de la partea de inceput a exercitiului, atunci cand iti contracti bicepsul, si ai grija sa expiri atunci cand revii in pozitia de strat, atunci cand bratele iti sunt intinse perfect.
Alexandra Igna

Acest articol a fost vizualizat de 47326 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii