Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Alexandra Igna
ALIMENTATIE OPTIMA
DIETA IN HIPERTENSIUNEA ARTERIALA
ZOOTERAPIA
Extensia pumnilor cu haltera


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Suntem 70% apa
AI NEVOIE DE MOTIVE CA SA SLABESTI?
CSID - Copiii crescuti de bunici au sanse mai mari sa devina obezi
ANIVERSAREA DE 1 AN A RO CLUB MARATON
CARNATI DE CASA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată Fierbinte
Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » ALEGE GREUTATILE CARE TI SE POTRIVESC!

ALEGE GREUTATILE CARE TI SE POTRIVESC!


greutatiDaca nu stii ce fel de greutati sa alegi in cadrul antrenamentelor, aceste cateva randuri ar trebui sa iti vina in ajutor. In primul rand, toata lumea trebuie sa se opreasca la un moment dat si sa isi puna intrebarea: "Folosesc greutatile potrivite tipului meu de antrenament?" Nu conteaza ca abia ai inceput sa activezi in sala de forta, sau ca esti deja un expert acolo. Stabileste-ti cu atentie telurile finale - vrei sa acumulezi masa musculara, vrei doar sa iti definesti muschii, vrei sa te mentii in forma? Vei avea nevoie de greutati mai mari in cazul in care vrei sa faci rost de o masa musculara mai mare, si de greutati mai mici in cazul in care telul tau este sa te definesti mai bine. Totusi, in acest caz trebuie sa te concentrezi mai mult pe cresterea numarului de repetari in cadrul fiecarui set, mai degraba decat pe folosirea unor greutati mai mari. Asadar, va trebui sa te concentrezi pe folosirea greutatilor potrivite si pe efectuarea numarului potrivit de repetari pentru a obtine rezultate diferite.

Specialistii recomanda nu mai mult de 8-10 repetari pentru acumularea de masa msuculara. Se pot forta ultimele repetari, dar poti si sa alegi sa le "trisezi" cu ajutorul unui partener care te poate ajuta sa termini setul respectiv. Trebuie deci sa ai grija ca vei alege greutatile ideale care sa iti permita sa executi numarul maxim stabilit de repetari per set. Daca vei gresi tipul de greutati folosite vei risca sa te accidentezi sau sa nu executi corect exercitiile propuse.

Strierea se foloseste indeosebi de catre culturistii care se afla in perioada de dinaintea competitiilor si este o modalitate eficienta de a defini fibrele musculare. Aceasta definire sau striere se realizeaza prin folosirea greutatilor mai mici cu care se efectueaza un numar mai mare de repetari, pentru a epuiza muschii. Timpul alocat acestor exercitii trebuie sa fie mai mare, iar rezultatele finale vor putea fi definite prin dobandirea fortei si rezistentei de care aveai nevoie. In plus, vei evita sa iti umfli muschii pentru ca nu vei mai acumula masa cmusculara in exces specifica antrenamentelor obisnuite. Incepatorii isi vor forma bicepsi masivi in cateva luni de zile, urmand procedurile specifice antrenamentelor de formare a tesutului muscular. Dupa aceasta acumulare de masa msuculara se poate trece la metoda a doua; tot in urma unor antrenamente intinse pe durata catorva luni de zile, aceeasi persoana va castiga o anumita forta care il va lasa sa utilizeze greutati tot mai mari, pastrandu-si, in acelasi timp, circumferinta bratului.

SFATURI SUPLIMENTARE IN ALEGEREA GREUTATILOR

Alti pasi simplu de urmat in alegerea celor mai potrivite greutati cu care sa lucrezi se refera la urmatoarele aspecte: alege sa lucrezi cu greutati usoare un timp, pana cand vei reusi sa te obisnuiesti cu ele; greutatile de circa 2 kilograme pentru femei sunt bune pentru inceput; exista gantere si mai usoare, in cazul in care simti ca vrei sa incepi cu mai putin. De regula, barbatii au mai multa putere in partea superioara a corpului, asadar acestia pot sa inceapa cu niste gantere intre 2 si 7 kilograme. Acorda o atentie sporita numarului de repetari pe care le poti executa cu aceste greutati. Daca executarea a maxim 20 de repetari reprezinta deja o provocare pentru tine, te-ai apropiat probabil destul de mult de greutatea ideala pentru exercitiul respectiv.

In al doilea rand, poti sa stabilesti un anumit numar finit de repetari pe care sa le executi. In general, un set format din 8 pana la 12 repetari este considerat adecvat. In timp, vei putea sa executi un numar mai mare de seturi constand din mai putine repetari, pentru a-ti imbunatati forta, sau un numar ceva mai mare de repetari, pentru a-ti imbunatati anduranta.

Fa cateva seturi pentru antrenamentul "de test", folosind greutati din ce in ce mai grele pana cand vei termina ultima repetare planificata - care de obicei se va dovedi a fi o reala provocare de finalizat. Daca poti sa mentii acelasi ritm pe toata durata acestor seturi si daca simti ca poti sa mai faci cateva repetari, e cazul sa incepi sa folosesti greutati ceva mai mari. Tine un jurnal in care sa notezi numarul si greutatea ganterelor si halterelor folosite in cadrul fiecarei sesiuni de antrenament pentru a putea sa evoluezi corespunzator si sa iei masurile necesare si nu ezita sa ceri ajutorul instructorilor avizati daca mergi la o sala de forta.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca ok.)

Acest articol a fost vizualizat de 59187 ori.



Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Mic ghid de inlocuiri alimentare

18 Noiembrie 2024

Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.

Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.


Cum previi degradarea creierului?

4 Noiembrie 2024

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.

Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.


Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii