Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENT DE TOAMNA
ANTRENAMENT DE TOAMNA
"De la anul, ma pun pe cura! De la anul, o sa merg la sala!" De cate ori nu te-ai trezit in ajunul anului nou facand promisiuni care mai de care mai curajoase? Dar de cate ori te-ai si tinut de ele, pana la capat? Decembrie pare sa fie o luna potrivita promisiunilor, dar toamna se pare ca e anotimpul ideal pentru inceperea unui program de fitness, potrivit expertilor. Daca te tenteaza sa nu te mai ascunzi sub haine largi, ca tot a inceput sa se raceasca afara si ai o "scuza" sa o faci, iata o serie de sfaturi numai bune de pus in practica toamna.
1. PROFITA DE VREME.
Toamna poate sa fie anotimpul contrastelor, cu ploi mohorate si temperaturi scazute care alterneaza cu vreme calduroasa, soare si un aer placut care sa iti mangaie obrajii in timp ce alergi prin parc. Asadar, alergarea, plimbarile, ciclismul, toate activitatile de acest tip care pot fi executate in aer liber constituie niste tipuri de antrenament extrem de benefic toamna. Sapa adanc pana gasesti cele mai bune trasee din parc - fie ca iti face placere sa te dai cu rolele, bicicleta, sau banala plimbare suna foarte bine pentru tine, tine-te de hobby-ul tau. Daca stai undeva unde ninge devreme, incearca sa schiezi; daca stai in sud est si ai posibilitatea sa mergi pe o plaja toamna, fa-i o bucurie cainelui tau si du-l la o partida de aruncare a batului sau a discului de fiecare data cand ai ocazia, sau aduna-ti prietenii si mergeti sa jucati volei. Daca stai undeva langa un lac, incearca sa faci cateva cursuri de kaiac canoe - e un exercitiu complet pentru intregul corp si cu siguranta iti va oferi adrenalina de care aveai probabil nevoie. Adunatul frunzelor si alte activitati asemanatoare specific toamnei sunt alte exemple bune de ardere a caloriilor, dar si niste exercitii cardio eficiente.
2. INSCRIE-TE LA UN CURS INTERESANT!
Toamna e momentul propice inscrierii la anumite cursuri care te pasionau de ceva vreme - exact cum noul an universitar incepe din tomna, la fel se intampla cu majoritatea cursurilor de dans, box, si altele asemenea. Atunci cand inveti ceva nou - ne referim aici la o activitate fizica noua - arzi mai putine calorii, datorita asa-zisei curbe de invatare. Asadar, e momentul propice sa te apuci de ceva nou acum, pentru ca in vara sa ajungi deja sa stapanesti activitatea respectiva la maxim. Cauta pana gasesti ceva care te atrage cu adevarat - fie ca e vorba de un curs de dans mai special sau cursul de arte martiale pe care l-ai tot amanat pana acum, important e sa faci ceva care iti face placere cu adevarat, iar rezultatele vor fi mult mai bune.
3. TOAMNA SE NUMARA SERIALELE...
Si exercitiile din fata televizorului. Daca ai cel putin unul sau doua seriale preferate care vor reincepe din toamna, profita din plin de orele sau zecile de minute petrecute in fata televizorului sau a calculatorului si insereaza niste exercitii fizice. Alearga sau mergi pe loc, ridica gantere sau foloseste greutati de picioare sau foloseste-te de canapea pentru a-ti lucra tricepsii. In timpul reclamelor sau cand esti gata sa iei o pauza de la seriale, fa flotari sau abdomene.
4. IMBRATISEAZA SCHIMBARILE.
Corpul are nevoie de circa patru saptamani pentru a se adapta schimbarilor referitoare la stilul de viata. Acesta este si unul dintre motivele pentru care majoritatea celor care se apuca de un program de fitness au tendinta sa se dea batuti in primele 30 de zile. Asadar, cand iti suna alarma dimineata si e intuneric si racoros, nu te culca pe o ureche - la propriu - incearca sa te tii de un anumit program vreme de o luna si vei reusi sa iti adaptezi comportamentul si sa te tii de treaba mult mai usor.
5. TINE-TE DE TREABA!
E nevoie sa iti asumi un anumit angajament, sa ai grija sa te bucuri de un anumit grad de comoditate, si sa adaugi consistenta acestor lucruri. Multa lume se plange ca nu are timp sa mearga la sala sau sa se antreneze. Nimic nou sub soare! Cine are ore intregi de "pierdut vremea"? Trebuie sa faci in asa fel incat sa iti programezi mersul la sala in acelasi mod in care iti planifici intalnirile de afaceri, iesirile in oras, mersul la cumparaturi. Noteaza totul si tine minte ca promisiuni de genul "o sa merg la sala mai tarziu/maine" se transforma de obicei in vorbe goale. Alege o sala pozitionata in apropierea casei tale, sau alege sa te apuci de un sport sau o activitate pe care poti sa le executi acasa intr-un moment in care sunt sanse mici sa te intrerupa cineva sau ceva. Retine ca e mult mai bine sa faci miscare cate 10 minute pe zi decat o ora pe luna.
Mediteaza, fa yoga, mergi la masaj, fa orice te relaxeaza, orice te poate ajuta sa iti reintineresti mintea si spiritul si vei reusi sa te pregatesti si mai bine de antrenamentul de toamna.
Alexandra Igna

Acest articol a fost vizualizat de 46361 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii