Sunteti aici :: Antrenament » DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI
DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI
Muntele de dovezi ce arata impactul pozitiv al antrenamentului de forta pentru femei, creste zilnic. Printre multimile de beneficii, poate accelera metabolismul, are un impact pozitiv asupra densitatii oaselor, are beneficii pozitive asupra dispozitiei si sanatatii mentale, previne accidentele si poate chiar sa creasca libidoul. Totusi, doar doua din 10 femei fac antrenament de forta de doua sau mai multe ori pe saptamina. Si, chiar dintre cele care participa, multe procedeaza fara sa stie, astfel incit nu culeg toate roadele posibile.
Antrenamentul de forta pentru femei este un subiect incarcat de mituri si neintelegeri, asa ca hai sa reducem la tacere unele din acele mituri odata pentru totdeauna.
Mitul #1: Antrenamentul de forta ma va face sa arat ca un culturist! In primul rind, este important sa realizam ca, cantitatea de muschi pe care o poate dezvolta o femeie este limitata de un numar de factori. Intii, femeile nu au testosteronul necesar pentru a dezvolta mult muschii. In al doilea rind, multe femei care vin la antrenamentele de forta tin cure de slabire pentru a reduce grasimea. Astfel nu vor dezvolta prea mult, chiar daca vor dezvolta ceva muschi noi - scopul antrenamentului de forta atunci cand se doreste scaderea in greutate este de a mentine masa musculara existenta si de a corecta procentul de grasime.
"A arata ca un culturist" nu se petrece accidental. E ca si cum ai spune "nu vreau sa fac sprinturi astazi pentru ca nu vreau sa cistig medalia de aur la 100 m saptamina viitoare". A arata ca un culturist, in special pentru femei, necesita o dedicatie fenomenala.
Mitul #2: Devin indesata daca ridic greutati! Grasimea de deasupra si din interiorul muschiului poate arata foarte mult ca o gramada de muschi, cind de fapt nu este. Femeile care sint ingrijorate de "indesare" sint incurajate sa se preocupe de reducerea procentului de grasime in primul rind si cel mai important - nu s-a gasit inca o femeie care a ajuns la grasimea corporala ideala si care sa spuna inca "n-ar fi trebuit sa ridic greutatile alea!". Chiar daca sfirsiti prin a nu va place definirea unui anumit grup de muschi dupa ce grasimea a fost indepartata, puteti totdeauna sa va ocupati de asta mai tirziu.
Mitul #3: Ridic greutati mici cu un numar mare de repetari pentru a slabi! Multe femei care folosesc greutati cad prada "sindromului greutatii roz" - ridicand o greutate de 1,5 kg de nenumarate ori, an dupa an, si neatingind niciodata punctul de epuizare musculara. Asta nu este antrenament de forta, este exercitiu aerobic. Pentru a culege roadele antrenamentului de forta trebuie sa ridicati sa faceti 10-12 repetari, si trebuie sa adaugati greutate permanent pentru a atinge continuu nivelul de oboseala musculara.

Acest articol a fost vizualizat de 40767 ori.
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!
26 Iunie 2022Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?
Urmareste acest video pentru detalii!
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!
Cum scapi de balonare?
13 Iunie 2022Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa scapi de BALONARE? Pana la urma, cine nu a fost balonat macar o data in viata lui?
Realitatea este ca balonarea e o problema digestiva frecvent intalnita, care produce disconfort. Senzatia de stomac plin si abdomenul umflat nu sunt deloc placute. Pentru a reduce balonarea sau a scapa de ea, este important mai intai sa stii ce o provoaca.
In acest clip iti voi vorbi despre principalele cauze ale balonarii, dar si despre ce trebuie sa faci ca sa previi sau sa scapi de balonare!

Vine un moment in viata fiecarui alergator pe distante lungi ...

"Nu am timp sa ma antrenez..." Daca cineva ne-ar putea ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii