Sunteti aici :: Antrenament » SARITUL CORZII, UN EXCELENT ANTRENAMENT CARDIO
SARITUL CORZII, UN EXCELENT ANTRENAMENT CARDIO
Rareori mi se intampla sa vad prin sala oameni care folosesc coarda in cadrul antrenamentelor cardio si mi se pare ciudat. Oare li se pare demodat sa foloseasca o banala sfoara cu 2 manere in locul aparatelor moderne? Nu imi dau seama. Saritul corzii este un foarte bun exercitiu cardio, care pe langa antrenarea sistemului cardiovascular, are efecte excelente si asupracoordonarii si echilibrului. Daca este folosit in mod regulat, acest exercitiu mareste rezistenta la efort.
Iata in continuare cateva argumente care sper sa va convinga sa folositi coarda:
1. Este o metoda ieftina de antrenament
2. Poate fi folosita oriunde, mai ales daca nu aveti acces la o sala sau calatoriti - fiindca are dimensiuni mici, poate fi foarte usor transportata in bagaj
3. Se poate folosi atat afara, cat si in sala sau acasa - important este sa fie suficient spatiu liber
4. Poate fi o excelenta schimbare in antrenament pentru cei care s-au plictisit de aceleasi metode de antrenament folosite zi de zi
5. Este o metoda foarte eficienta de ars calorii - daca reusiti sa sariti timp de o ora, puteti consuma pana la 1000 de kilocalorii
6. Ajuta la tonifierea intregului organism - deoarece implica toata musculatura organismului
Saritul corzii nu este un exercitiu periculo, insa este bine sa va luati cateva masuri de precautie pentru a reduce la minim orice incident neplacut. In primul rand, este de preferat sa va cumparati incaltaminte de sport confortabila, de calitate - veti evita o entorsa de glezna si nici nu veti avea dureri la nivelul talpilor dupa atata sarit. Incalziti-va bine inainte sa sariti corda - faceti exercitii de intindere si sarituri pe loc, cu genunchii la piept.
La inceput nu va fi usor sa sariti corda, dar nu va pierdeti increderea si rabdarea, pentru ca dupa cateva sedinte de antrenament veti capata coordonarea necesara, suficienta pentru a face cateva zeci sau sute de sarituri la rand.
Incepeti prin a sari cate 5 minute, de minim 3 ori pe saptamana. Chiar daca va incurcati in corda si trebuie sa va opriti, reluati miscarea si perseverati. Dupa cateva saptamani veti observa ca va este mult mai usor sa va coordonati si aveti rezistenta suficienta pentru a creste la 10 minute durata de sarit, apoi chiar la 20-30 minute de 3-5 ori pe saptamana.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 80725 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu Acest articol are 5 comentarii.
Merg seara in parc cu fetita si sar coarda. Nu ma intereseaza ce cred ceilalli. Va recomand!
Eu mi-am cumparat una din auchan la un super pret: 1.75 lei. La inceput ma incurcam destul de des in ea si ma enervam. Am perseverat, ca asa trebuie sa faci in viata, si am reusit. Sar si 5 minute fara oprire si ma simt minunat. Este o alternativa ieftina fata de sala de fitness si o poti folosi aproape oriunde.
Coarda am cumparat-o din Auchan Titan, si nu costa decat 5 lei
Mi-am luat coarda cu, cronometru.
sar in mod regulat, adik de cel putin 3 ori pe saptamana. Nu am inceput de mult sa fc asta, ci de 2 sapt, am reuit sa fac 113 sarituri.
de cand fac asta, ma simt foarte bine, imi simt muschii cum se incordeaza....
Inainte de a asta fac aerobic...
Este foarte bine.. Sper sa reusesc sa scap de celulita in felul asta, si mai ales sa slabesc
Mi-am luat o coarda in aceeasi idee, sa o folosesc ca antrenament, insa inca e tinuta in dulap pentru ca mi se pare ca arat ridicol sa tzopai, ditamai capra, prin parc de una singura. Dar o iau cu mine cand alerg si unde gasesc un loc mai ferit, ma pun pe treaba ... de fapt, uitasem de ea pana sa citesc articolul asta. Ma bucur ca mi-am amintit!

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii