Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Exercitii pentru muschii lombari
Oana Iaru
POSTUL ALIMENTAR - STIINTA SI TRADITIE
SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
E VREMEA CIRESELOR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole STEROIZII ANABOLIZANTI - faci ce vrei, dar stii ce faci ?
INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL
RISCURILE SUPRAANTRENAMENTULUI LA FEMEI
CSID - Alimentele imbogatite cu fier, calciu si iod pot fi daunatoare!
CREMA DE DOVLECEI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum previi degradarea creierului? Fierbinte
Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI

CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI


CUM_NE_ANTRENAM_10_S_16241.jpgIti doresti un corp frumos si nu stii de unde sa incepi? Greutatea e o continua preocupare pentru tine? Vrei sa scapi de tesutul adipos inestetic, dar inceperea unui program de exercitii fizice te sperie?

Iata niste sfaturi care iti pot fi de ajutor:


1. Primul obstacol pe care il intampini este o motivatie solida.
Desigur, vrei sa arati bine, dar te ascunzi dupa o serie de scuze: lipsa de timp ("Trebuie sa ma ocup de serviciu, de casa, de copii"), negarea ("Eu nu vreau sa ajung slaba ca un fotomodel"), pesimismul ("Orice as face, tot nu o sa slabesc"). Ceea ce trebuie sa constientizezi sunt beneficiile pe care activitatea fizica ti le aduce. Spre exemplu, un corp tonifiat nu numai ca te face sa arati mai tanar, dar iti creste si respectul de sine. Exercitiile regulate te ajuta sa lupti cu oboseala, pentru ca sportul e o sursa de energie si iti creste imunitatea. E bine cunoscut efectul benefic asupra sanatatii si in preventia bolilor de inima, a diabetului zaharat si a cancerului. Ce crezi, toate aceste schimbari pe care miscarea si o dieta corecta le pot aduce in viata ta reprezinta un stimul suficient pentru a incepe?


2. Inainte de toate, fa un control medical, mai ales daca ai peste 35 de ani, fumezi si ai avut o viata sedentara.
Dupa aceasta varsta incep sa apara probleme diverse, in special cardiovasculare, de la hipertensiune si pana la ateroscleroza. Astfel, doctorul iti poate spune ce toleranta la efort fizic ai si te poate sfatui ce alte modificari in stilul tau de viata ti-ar fi folositoare. Si cu siguranta va fi incantat de initiativa ta!


3. Desigur ca nu e suficient sa te apuci de antrenamente, fie ele si agresive, pentru a obtine un corp frumos si sanatos.
Se impun si alte modificari, cum ar fi dieta. Alcoolul, fumatul, somniferele si alimentele cu exces de grasimi sau calorii sunt foarte daunatoare pentru sanatatea ta. Un fumator nu o sa aiba aceeasi capacitate de efort ca un nefumator, in vreme ce pastilele pentru dormit scad randamentul fizic si functia tuturor sistemelor din organism. Un alt element de evitat este stresul, de orice fel ar fi el, pentru ca aduce dupa sine dezechilibre metabolice si in multe cazuri consum de medicamente antidepresive. Cel mai bun remediu pentru stres este miscarea.


4. Prima scuza pe care o gasesti pentru sedentarism si dieta nesanatoasa este lipsa de timp.
Dar totul e o chestiune de prioritati. Trebuie sa ai in minte ca e absolut necesar sa iti faci timp si pentru corpul tau. Asa cum iei in serios o programare la doctor, gandeste-te bine ce inseamna sa poti preveni o serie de boli si ce beneficii pentru sanatatea ta iti poate aduce combinatia intre o dieta echilibrata si activitatea fizica. Oricat de putin timp dedici miscarii, e benefic daca o faci in mod constant. Si in plus poti sa apelezi la trucuri simple, cum ar fi sa mergi pe jos in loc sa iei masina, chiar daca trebuie sa te trezesti ceva mai devreme.


5. Daca e posibil, alege prima parte a zilei pentru antrenamente, ba chiar incepe-ti ziua prin niste exercitii usoare, chiar dupa ce te-ai dat jos din pat.
Asa-numita "miscare de inviorare" iti asigura un tonus psihic si metabolic bun pe durata intregii zile. Chiar daca te consideri o "pasare de noapte" si ti se pare imposibil sa te trezesti in zori, incearca. Corpul tau e destul de pregatit pentru miscare. Antrenamentele facute seara iti fura o parte din odihna de peste noapte. In plus, arderea de calorii iti va stimula apetitul, care trebuie tinut in frau in a doua parte a zilei si mai ales seara inainte de culcare.


6. Nu uita sa respiri.
Uneori se intampla sa te concentrezi atat de mult asupra unui nou exercitiu, incat uiti sa respiri cum si cand trebuie. Respiratia incorecta scade capacitatea de efort pentru ca muschii au nevoie de o cantitate considerabila de oxigen ca sa se contracte in mod sustinut, ca in timpul antrenamentelor. Cum respiri corect cand exersezi? Aminteste-ti sa expiri mereu in timpul in care muschii se contracta si sa inspiri cand acestia se relaxeaza.


7. Bea multa apa, atat in afara orelor de antrenament, cat mai ales in timpul lor.
Organismul are nevoie in medie de 2-2,5 litri de apa zilnic. Trebuie sa iasa din discutie energizantele, sucurile acidulate, alcoolul si cafeaua. Daca muschiul e deshidratat chiar si in proportie de 3%, forta musculara scade marcat. Secretul e sa bei apa inainte sa ti se faca sete. Pentru ca centrul setei sa fie stimulat, e necesar ca celulele sa fie partial deshidratate. Si nu uita sa te hidratezi cum te trezesti, pentru ca organismul nu a mai primit lichide de 6-8 ore. Mai ales daca intentionezi sa iti incepi ziua prin cateva exercitii.


8. Variaza exercitiile in fiecare zi.
Daca vei aplica aceeasi rutina la antrenamente zilnic, si tu si corpul tau va veti plictisi repede de ele. Si nu vei observa rezultate multumitoare, in schimb vei deveni iritat si frustrat. Important este sa te simti revigorat si nu epuizat dupa fiecare ora pe care o petreci facand miscare. De exemplu, lucreaza in fiecare zi predominant cate o grupa de muschi si adauga in fiecare saptamana un nou tip de exercitii. Lipsa monotoniei te va stimula sa continui.


9. Exerseaza acasa.
Daca nu ai timp sa mergi periodic la sala, sau nu iti place atmosfera de acolo, sau e prea aglomerat si nu apuci sa ajungi la aparatele la care doresti, poti oricand opta sa lucrezi in confortul caminului tau. Acest lucru iti asigura o serie de avantaje: ai un program flexibil, nu depinzi de nimeni, asculti ce muzica vrei tu, ai parte de intimitate si nu in ultimul rand e mai ieftin. Dezavantajul ar fi ca risti sa te plictisesti sau sa iti distragi atentia cu musafiri sau treburi casnice. Dar merita sa incerci. Exersatul acasa sau alergatul in parcul din jurul casei sunt o alternativa redutabila.


10. Pastreaza mereu in minte zicala "Mens sana in corpore sano".
Niciodata nu e prea tarziu sa iti imbunatatesti starea fizica si psihica. Sportul creste imunitatea, confera organismului energie si reduce oboseala. Antrenamentele regulate sunt o sursa nepretuita de sanatate si frumusete pentru corp, dar in acelasi timp cresc tonusul psihic si sustin atitudinea pozitiva.



Aura Apostolescu

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit

slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii