Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam DISTRIBUTIA SI DEPUNEREA GRASIMII
ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS
CSID - Corp perfect in sezonul estival
CUM SA AI O RELATIE SANATOASA
PURTAREA CENTURII LATE IMBUNATATESTE FORTA EXPLOZIVA LA EXECUTIA GENUFLEXIUNILOR


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole PORTIILE MARI CONDUC LA SUPRAALIMENTARE
COSTUL DIETELOR COMERCIALE AMERICANE
YOGILATES, O COMBINATIE INTRE YOGA SI PILATES
CSID - Un mic dejun sanatos va poate scapa de kilogramele in plus
ZERUL
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » YOGILATES, O COMBINATIE INTRE YOGA SI PILATES

YOGILATES, O COMBINATIE INTRE YOGA SI PILATES


YOGILATES_O_COMBINAT_48743.jpgYogilates este un tip de antrenament ce combina miscarile de Yoga cu cele specifice exercitiilor de tip Pilates. Cu alte cuvinte, acest cocktail are efect asupra trupului, mintii si sufletului. Din Yoga se desprinde flexibilitatea trupului, iar prin Pilates iti dezvolti forta musculara si posibilitatea de concentrare. Asadar, Yogilates te ajuta sa iti cunosti corpul mai bine, sa obtii echilibrul de care ai nevoie, sa respiri cum trebuie si sa te autostapanesti. Miscarile implica cel mai adesea muschii abodmenului, ai feselor si cei lombari.

Yogilates, ideea lui Jonathan Urla

Sistemul Yogilates a fost creat, in 1997, de catre Jonathan Urla, un simplu instructor de Pilates la momentul in care aceasta forma de miscare era la stadiul de idee. De indata ce Yogilates s-a dovedit a fi o tehnica eficienta, Urla a devenit un lider in lumea fitness-ului. In Romania, se practica de cativa ani, sub indrumarea instructorului Carlos L’Abbate.

Beneficiile Yogilates

Exercitiile de tip Yogilates ajuta la imbunatatirea tonusului muscular si a flexibilitatii corpului, intareste musculatura abdominala si defineste muschii fesieri. De asemenea, prin Yogilates inveti sa iti asculti corpul, sa-i intelegi mesajele si nevoile. Mai mult, aceasta forma de miscare contribuie la detoxifierea organismului, atenueaza simptomele artritei si durerile de spate, creste nivelul de energie si eficienta respiratorie. Un beneficiu extraordinar al sedintelor de Yogilates este acela de a invata sa traiesti "aici si acum", sa fii prezent cand lucrezi, dar sa ai mintea libera si relaxata.

Yogilates te elibereaza de stres

Stresul apare atunci cand exista o ruptura intre minte, trup si suflet, intre modul in care vedem noi lucrurile si felul in care sunt de fapt in realitate. Desi exista numeroase moduri de a scapa de stres, cea mai buna cale este aceea de a reconecta mintea, trupul si sufletul. Asadar, Yogilates este un sport care pe langa faptul ca aduce beneficii asupra intregului organism, elimina tensiunile si echilibreaza sistemul nervos.

In ce consta o sedinta de Yogilates

Fiecare sedinta de Yogilates incepe cu 10 minute de meditatie, scopul acesteia fiind indepartarea tuturor gandurilor si reconectarea cu noi insine pentru a crea o legatura intre trup, minte si suflet. Posturile si exercitiile se efectueaza incet, cu rabdare pentru a-i permite corpului sa devina flexibil atunci cand nu-l fortam.

Yogilates are la baza 8 principii:

1. Calitatea, nu cantitatea conteaza. Yogilates isi indreapta atentia catre calitatea fiecarei miscari, evitand repetarile necontrolate.

2. Respiratia corecta este extrem de importanta in timp ce exersezi. Respiratia abdominala antreneaza o mare cantitate de oxigen si pune in miscare muschii abdominali interni, cei care sustin organele vitale. Asadar, lasa abdomenul liber, elibereaza-l de tensiune si respira la capacitate maxima.

3. Se focuseaza asupra abdomenului. Yogilates contribuie la intarirea musculaturii abdominale, si implicit, la imbunatarirea generala a tonsului muscular.

4. Indiferent de miscarile efectuate, postura corpului trebuie sa fie corecta. Sistemul Yogilates te invata in acelasi timp cum sa exersezi si sa-ti mentii postura corecta.

5. Fiecare lucreaza la nivelul sau. Yogilates te invata ca trupul tau este cel mai important, insa trebuie sa iti acorzi timpul necesar pentru a-l intelege. Nu conteaza la ce nivel lucreaza ceilalti, important este la ce nivel te afli tu.

6. Concentreaza-te. Pentru a crea o legatura intre trupul, mintea si sufletul tau trebuie sa te concentrezi. Este necesar sa iti indrepti atentia catre trupul tau, catre respiratie, postura si felul in care executi miscarile.

7. Bucuria de a trai acel moment. Yogilates te invata sa traiesti in prezent, sa traiesti momentul in care executi miscarile.

8. Nu conteaza cat de mult te misti, important este sa reusesti sa creezi acea legatura cu trupul tau in timp ce exersezi.

Yogilates, sport sau stil de viata ?

Yogilates nu este doar un mod de a face miscare, este o tehnica prin care iti eliberezi mintea si trupul de ganduri si tensiuni. Inveti sa asculti nevoile corpului pentru a preveni imbolnavirea lui. Yogilates este mai mult decat un simplu sport, este un stil de viata care ofera organismului numeroase beneficii, creeaza o legatura intre trup, minte si suflet, ceea ce implica o stare de bine generala.

Daca vrei sa afli cum functioneaza sistemul Yogilates ia parte la lectiile predate de Carlos L’Abbate. Un abonament de 5 sedinte costa 150 lei.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 47209 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii