Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Tractiuni la helcometru
CAISELE SI CURA TA DE VITAMINIZARE
CIUPERCILE
8 SECRETE ALE SLABIRII LA PESTE 40 DE ANI
CELE 6 REGULI DE AUR ALE SCADERII IN GREUTATE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole PERICOLELE EXCESULUI PONDERAL
SOCIETATEA MODERNA SI ABUZUL DE STEROIZI
PRINCIPALII 5 INAMICI AI INIMII
COPIII SI OBEZITATEA
7 IDEI PENTRU O HIDRATARE OPTIMA IN ZILELE CANICULARE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de patrunjel Fierbinte
Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » RECE SAU CALD ?

RECE SAU CALD ?


Multi sportivi stiu ca atunci cand au suferit o accidentare (o intindere ligamentara, o entorsa, o lovitura) trebuie sa aplice gheata, insa au auzit si despre folosirea caldurii in asemenea cazuri.

Haideti sa vedem cum trebuie folosite cele doua metode si mai ales in ce situatii.

Este foarte important sa stim exact cum trebuie procedat intr-o situatie anume, fiindca de multe ori o accidentare aparent banala poate provoca o multime de probleme pe viitor. Cred ca nu exista sala de culturism unde sa nu gasesti cel putin un sportiv care sa-ti povesteasca cum s-a accidentat cu ceva timp in urma si fiindca nu a luat nici o masura in acel moment, acum are dureri sacaietoare si nu poate sa efectueze anumite exercitii din cauza lor.

Sunt convins ca nu vrei sa ajungi si tu in aceasta situatie!

Deci daca s-a intamplat totusi necazul si te-ai accidentat, ce ar trebui sa faci?

Durerile sunt de doua tipuri: acute si cronice. Cele acute apar brusc si sunt descrise ca o senzatie intensa de intepatura, taietura, arsura, presiune. Sunt de obicei rezultatul unor traumatisme, cum ar fi o cadere, o lovitura sau o miscare nefiziologica.

Durerile cronice se instaleaza mai lent, au caracter tranzitor (adica apar si dispar) sau persistent si pot fi suportabile, caracterizate prin ceea ce numim "durere surda". Adesea sunt rezultatul suprasolicitarii unei anumite parti a corpului, dar pot fi la origine traumatisme acute, netratate.

Tratamentul prin aplicare de rece (gheata) este cea mai eficienta masura imediata pentru durerile traumatice acute, deoarece provoaca reducerea edemului si a senzatiei dureroase. Gheata produce vasoconstrictie (adica ingustarea vaselor de sange) si limiteaza sangerarea la locul traumatismului. Se aplica in sedinte de 10-20 minute, dupa care se lasa tegumentul sa revina la temperatura normala (cate 3-4 aplicari). Tratamentul se poate folosi de cateva ori pe zi. Insa terapia cu gheata poate fi utilizata si in tratamentul traumatismelor prin suprasolicitare sau durere cronica. De exemplu, daca aveti o problema care se acutizeaza dupa fiecare antrenament, puteti folosi gheata imediat dupa efort pentru a reduce sau a preveni inflamatia, dar nu aplicati niciodata gheata pentru o problema cronica inainte de exercitii.

O sugestie practica: daca nu aveti gheata in congelator, puteti folosi o punga cu legume congelate, pe care o infasurati intr-un prosop.

Tratamentul cu caldura se foloseste pentru problemele cronice sau traumatismele fara sindrom inflamator (inrosire, caldura, durere). O grupa musculara care doare infundat, e dificil de utilizat sau o o articulatie rigida si dureroasa se preteaza foarte bine la tratamentul prin aplicare de caldura. Aceasta se poate folosi si inainte de antrenament pentru a creste elasticitatea tesuturilor conjunctive si pentru a stimula fluxul local de sange. De asemenea, produce relaxarea muschilor tensionati sau a spasmelor musculare. Caldura nu se aplica dupa exercitii, in asemenea situatii.

Pentru ca aplicarea de caldura amplifica circulatia locala si creste temperatura cutanata, nu trebuie sa utilizati aceasta metoda in cazul traumatismelor cu semne de inflamatie. Intre sursa de caldura si piele trebuie sa existe suficient spatiu sau straturi protectoare, astfel incat sa nu existe riscul unor arsuri. O aplicare nu trebuie sa dureze mai mult de 15-20 minute. Caldura umeda este cea mai eficienta, de aceea puteti folosi un prosop umed incalzit.

In cazul oricaror traumatisme pentru care durerea nu se reduce in decurs de 48 de ore, este de preferat sa mergeti la un control medical.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 50552 ori.



Beneficiile consumului de patrunjel

29 Mai 2023

Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.

Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.


Alimente care te scapa de raceala

22 Mai 2023

Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!

De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.


Dieta pentru cei care slabesc greu

15 Mai 2023

Pot fi multe motive pentru care nu reusesti sa slabesti asa cum ti-ai dori, insa realitatea este ca in cele mai multe situatii oamenii nu fac exact lucrurile simple si eficiente, despre care o sa iti vorbesc in acest video.

In acest clip vreau sa iti spun cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stie oricine isi doreste sa slabeasca. Daca la final o sa spui ca deja stiai aceste “secrete”, atunci intreba-te ce faci gresit si apoi corecteaza, ca sa te bucuri de rezultatele dorite!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

FOSFATIDILSERINA SI PERFORMANTA
Fosfadidilserina este un supliment nutritiv care a fost utilizat initial ...
CAPACITATEA OXIDATIVA A MUSCHILOR
Antrenamentul cardio da dependenta. Ei, nu luati chiar in serios ...


DEFICIENTA DE FIER LA SPORTIVI
Fierul este un oligoelement foarte important in organism, iar anemia ...
TESTELE GENETICE POT INDICA POTENTIALUL DE PERFORMANTA
Testele genetice reprezinta o tehnologie de ultima ora, care este ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 11 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii