Home  |  Sitemap  |  Contact



Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole LUNA INTERNATIONALA A CONSTIENTIZARII CANCERULUI MAMAR
DIETE LA MODA
Flexii la scripete
CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI
Cum determinam consumul caloric
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum alegi CORECT suplimentele nutritive Fierbinte
Suplimentele alimentare sunt produse ce contin vitamine, minerale sau alte substante nutritive folositoare pentru...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Campionii Sanatatii, editia 2-a
DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA
VALORILE NUTRITIONALE ALE ALIMENTELOR
TRATAMENTUL VERGETURILOR
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU

REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU


REMEDII_NATURALE_PEN_59349.jpgConsumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele de patiserie, carnea, faina alba, zaharul, dulciurile, duce la cresterea colesterolului rau (LDL). Alte patru cauze care pot determina aparitia hipercolesterolemiei sunt ereditatea, tutunul, alcoolul si stresul. Persoanele care sufera din cauza acestei probleme sunt predispuse atacului cardiovascular. De aceea, este recomandat ca de indata ce ai aflat ca ai colesterolul mare sa urmezi un tratament. Remediile naturale preparate din plante sunt folosite, in ziua de azi, frecvent, pentru reducerea colesterolului LDL.

Ceaiul verde, un inhibitor al colesterolului "rau"

Ceaiul verde, obtinut din frunzele de Camellia Sinensis, este bogat in uleiuri esentiale, flavonoide, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fier. Pe langa faptul ca este un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, factor de protectie anticancer si grabeste procesul de ardere a grasimilor, ceaiul verde s-a dovedit a fi benefic si pentru reducerea colesterolului LDL. Acest lucru se datoreaza anumitor substante din ceaiul verde, denumite inhibitori ai colesterolului, care creeaza o forma insolubila de colesterol ce nu poate fi absorbita de intestine si ajunge, in cele din urma, sa fie eliminata o data cu materiile fecale. In urma unor studii realizate de japonezi, a rezultat ca efectele benefice ale ceaiului verde se observa doar daca se consuma in fiecare zi, cel putin 3 cani cu ceai.

Curcuma neutralizeaza radicalii liberi

Tumericul, cunoscut si sub numele de curcuma, este o planta ierboasa de origine asiatica. Curcumina din radacina de tumeric are efecte antivirale si antiinflamatoare si totodata ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care oxideaza colesterolul rau, protejand ficatul. Pentru scaderea colesterolului rau se poate administra o lingurita cu pulbere de tumeric amestecata cu putina apa calda, de 2-3 ori pe zi. Desi are beneficii asupra organismului, curcuma folosita in cantitati prea mari poate da nastere unor fenomene de iritatie gastrica.

Lecitina previne solidificarea grasimilor in placi arteriale

Lecitinia, substanta bogata in fosfolipide, are un rol major in metabolismul lipidic la nivel hepatic, favorizand formarea colesterolui bun (HDL) si scaderea celui rau (LDL). Un aport corespunzator de lecitina impiedica depunerile de colesterol pe artere, solubilizeaza grasimile prevenind solidificarea lor in placi arteriale, protejeaza inima si ajuta la buna functionare a ficatului, stimuland functia hepatica si impiedicand formarea calculilor biliari. Pentru a asimila lecitina trebuie sa consumi, in special, galbenus, ulei vegetal, cereale integrale, boabe de soia si lapte nepasteurizat. Atentie insa, celulele sunt capabile sa sintetizeze lecitina, doar daca vitaminele din complexul B sunt prezente in organism.

Infuziile din mesteacan si afin scad colesterolul

Benefic pentru organism, afinul favorizeaza scaderea colesterolului si zaharului din sange. Din frunze se poate prepara cu usurinta ceai, iar din fructe, un decoct. Infuzia se prepara dintr-o lingurita cu frunze maruntite peste care se adauga o cana cu apa fiarta. Amestecul se lasa la infuzat timp de 10 minute, dupa care se strecoara si se bea. Eficient este si decoctul de afin care se prepara din 2 lingurite de fructe maruntite peste care se toarna 250 ml de apa clocotita. Dupa aproximativ 8 ore, amestecul se pune la fiert 5 minute. Pentru ca rezultatele sa fie vizibile, infuzia sau decoctul se consuma de 3 ori pe zi, dupa fiecare masa.

Utilizat ca infuzie, mesteacanul produce eliminarea acidului uric si a colesterolului rau din sange. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita cu frunze care se pun la fiert intr-o cana cu apa. Amestecul se lasa la infuzat timp de 10 minute, dupa care se strecoara si se bea (2-3 cani pe zi). Atat in cazul infuziilor din mesteacan, cat si a celor din afin, tratamentul se tine timp de 10 zile pe luna.

Atentie! Infuziile din mesteacan sunt contraindicate persoanelor care sufera de boli de inima sau de rinichi.

Usturoiul normalizeaza metabolismul lipidic

Inca din antichitate, usturoiul este cunoscut ca fiind un bun remediu natural care previne si trateaza diverse boli. Substantele active din usturoi, ajoenele si alicina, au rol de protectie cardio-vasculara, normalizeaza metabolismul lipidic, impiedica formarea de depozite de grasime pe peretii arteriali si reduce nivelul lipidelor din sange, reducand astfel cantitatea de colesterol LDL. Mai mult de atat, usturoiul favorizeaza dilatarea arterelor periferice, cerebrale, miocardice si retiniene, combate tahicardia si spasmele arterelor coronare, intinereste arterele si previne formarea de leziuni. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale usturoiul, il poti consuma ca atare sau in diverse mancaruri.

In cazul in care ai colesterolul LDL crescut, pe langa un tratament adecvat, trebuie sa ai grija si la alimentele pe care le consumi. Ouale, carnea, branza, sunca, untul, laptele nedegresat, uleiul de palmier si cocos sunt cateva dintre alimentele pe care trebuie sa le eviti deoarece sunt bogate in grasimi saturate. Asadar, inlocuieste-le cu grasimi polinesaturate, precum uleiul de porumb, sofran, soia, susan etc.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 63781 ori.



Cum alegi CORECT suplimentele nutritive

18 Octombrie 2021

Suplimentele alimentare sunt produse ce contin vitamine, minerale sau alte substante nutritive folositoare pentru organism, cum ar fi acizi grasi, fibre, aminoacizi, enzime, probiotice, extracte din plante etc. Se gasesc sub forma de capsule, pastile, pulberi, tincturi.

In acest video vei afla cum alegi corect suplimentele nutritive!


Mituri despre obezitate

10 Octombrie 2021

Obezitatea este un fenomen in crestere, iar asta nu mai e o surpriza pentru nimeni. Copii si adulti deopotriva se confrunta cu un numar ingrijorator de kilograme in plus, care se rasfrange din pacate asupra sanatatii, pe langa incredere si viata sociala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii defineste obezitatea ca fiind o acumulare excesiva sau anormala de grasime care prezinta un risc pentru sanatate. La un indice de masa corporala peste 25, o persoana este considerata supraponderala, iar la peste 30 este obeza. 

In acest video vreau sa iti vorbesc despre cele mai frecvente mituri despre obezitate!


FIBRELE ALIMENTARE – consumă-le ca să previi boli grave!

5 Octombrie 2021

Fibrele alimentare reprezinta un tip de carbohidrati care nu pot fi digerati, spre deosebire de zaharuri si amidon. Sunt valoroase pentru organism, in special pentru sistemul digestiv, si de aceea e bine sa iti asiguri zilnic cantitatea optima de fibre.

Sunt convins ca ai auzit de fibre si despre cat de importante sunt ele pentru sanatate, dar esti convins ca ai suficiente fibre in alimentatia de zi cu zi?



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii