Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MODIFICARILE MORFOLOGICE
Editiile concursului DA JOS BURTA!
Slabirea pe scurt
Concurs Sebamed
LEZIUNILE MUSCULARE LA ANTRENAMENTE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI
Falemi Nana (jucator de fotbal)
CSID - Solutia unui meniu echilibrat
CELE 10 ALIMENTE CARE SPULBERA GRASIMEA
Cafeina
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA

MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA


MINTE_IN_FORMA_PRIN__90895.jpgDrumul catre o minte "in forma" nu este pavat doar de cuvinte incrucisate. De fapt, mersul propriu-zis pe acest drum poate de asemenea sa energizeze materia cenusie, dupa cum sustin cercetatori renumiti. Activitatea fizica permite tesutului nervos sa faca o baie in singele bogat in oxigen, crescind productia factorilor care imbunatatesc memoria, atentia si rezolvarea problemelor.

De exemplu, intr-un studiu in care adulti sedentari au alergat timp de 30 de minute de 2-3x pe saptamina timp de 12 saptamini, memoria lor si capacitatea de a jongla cu sarcini multiple s-a imbunatatit cu 30%. La fel de important de precizat este faptul ca inactivitatea opreste acest proces: cind participantii la acest studiu si-au reluat vechile obiceiuri de "legume", au pierdut dupa 6 saptamini 10% din ceea ce cistigasera.

Astfel a fost creat un plan de 7 zile, cel mai bun pentru exercitiul mintii, un plan bazat pe studii de virf, care trezeste corpul si mai sus de git, in timp ce ofera in continuare beneficiile de ardere a caloriilor si tonificare a corpului, ca exercitiile obisnuite. Secretul consta in adaugarea unor elemente simple, cum ar fi alegerea privelistii pentru rutele de mers, inchiderea ochilor in timpul exercitiilor de forta, si chiar jocuri simple, ca "de-a prinselea", care activeaza arii ale creierului pe care exercitiile obisnuite nu le solicita. Urmariti acest program timp de o saptamina, apoi continuati sa folositi strategiile invatate cit mai des posibil, incorporind tehnicile in propria rutina de antrenament.

8 secrete pentru imbunatatirea memoriei si functiilor cerebrale

Ziua 1... Plimba-te in natura

De ce este un energizant al creierului: Cercetatorii de la Universitatea Michigan au determinat ca memoria si atentia se imbunatatesc cu 20% cind oamenii se plimba intr-un parc in loc de un mediu urban. Decorul natural are un efect odihnitor, permitind creierului sa proceseze informatia. Imprejurimile foarte active - trafic zgomotos, panouri colorate si enorm de multa lume - cer toate atentie si iti distrag atentia. Un iPod face acelasi lucru, deci lasa-l acasa pentru a deveni mai calm, mai atent si mai capabil de a-ti indeplini sarcinile de pe lista "de facut".

Ziua 2... Conecteaza-te cu simturile tale

De ce este energizant al creierului: Numeroase studii au demonstrat de multa vreme ca tai chi imbunatateste echilibrul. De curind cercetarile au dovedit ca protejeaza de asemenea aria creierului responsabila de simtul tactil, care are tendinta sa scada dupa 40 de ani. Persoane de 50-60 de ani care au practicat tai chi au dezvoltat un simt mai acut in virful degetelor, echivalent cu cel al persoanelor in virsta de jumatate din virsta lor. O senzatie imbunatatita te va ajuta sa pui ata in ac sau sa reactionezi rapid la un cuptor incins. De asemenea previne caderile. Miscarile controlate de tai chi fortifica caile nervoase catre degetele de la miini si picioare, care devin mai putin active odata cu virsta, fara practica. Informati-va mai mult la www.prevention.com/taichi.

Ziua 3... Adauga viteza

De ce este energizant al creierului: S-a demonstrat ca cei ce au facut 2 sprinturi de 3 minute au memorat cuvinte noi cu 20% mai rapid decit cei care nu au sprintat. Exercitiile de cardio cresc fluxul sanguin, implicind cresterea ariei din hipocampus responsabila pentru memorie si invatarea cuvintelor. Proliferarea a noi celule din creier (altele decit neuronii) poate fi legata de existenta unui creier mai mare. Intr-un alt studiu, cei aerobic in forma aveau un hipocampus mai mare in medie cu 7% decit persoanele care au preferat canapeaua. (Probabil ca un hipocampus mic poarta vina pentru uitarea intilnirilor sau a numelor.)

Ridica-te si misca-te!

Tot studii stiintifice arata ca exercitiul zilnic poate ajuta in combaterea dementei mai tirziu in viata.

Ziua 4... Pune-ti la incercare echilibrul

De ce este un energizant al creierului: Intr-un alt studiu recent se remarca o legatura intre tonifierea muschilor si a ...creierului. Adulti in virsta care au ridicat greutati in plus fata de mers pe jos si exercitii de echilibru si-au imbunatatit capacitatea de a lua decizii cu aproape 13% in 6 luni. Adaugarea unei incercari de echilibru si coordonare la miscarile de forta standard- ca si ridicarea simultana a bratului drept si a piciorului sting - pot majora beneficiul. Miscarile complexe forteaza mintea sa munceasca din greu prin angajarea multiplelor parti ale creierului. Incepeti cu aceste 4 miscari de ascutire a mintii provenite de la Michael Gonzalez-Wallace, creatorul "exercitiilor pentru muschiul mintii", care va vor sculpta de asemenea bratele, picioarele, spatele si abdomenul. Faceti 3 seturi de 10 repetitii. Ridicati si greutati deja? Adaugati aceste miscari la antrenamentul vostru obisnuit pentru a amplifica puterea mintii si a fii in forma mai repede.

Echilibrarea ridicarii bratului

Stind in picioare tinind greutatile pe laturi cu palmele la spate. Ridica genunchiul drept la inaltimea soldului pe masura ce ridici bratul sting in fata, cotul drept, pina cind este peste cap. Coboara-le si schimba partile.

Rasucirea balerinei

Stind in picioare cu picioarele deschise, degetele in afara, tinind greutatile pe laturi, palmele inainte. Indoaie genunchii, coborind soldurile. Cum stai in picioare, rasuceste greutatile catre umeri si ridica calciiele. Coboara greutatile, apoi calciiele, si repeta.

Coordonare

Stai pe spate cu o greutate in fiecare mina linga piept, coatele indoite catre laturi, piciorele intinse de la sold si abdomenul incordat. Deschide piciorele in "V" simultan cu ridicarea capului si umerilor de pe podea si preseaza greutatile peste piept. Coboara ca pentru start, adu piciorele impreuna, si repeta.

Paseste si trage

Stind in piciore cu piciorul sting cam cu 3 picioare in fata dreptului, greutatile pe laturi, palmele spre inapoi. Indoaie genunchii pentru coborire, genunchiul din fata peste glezna. Stind in picioare, indoind coatele catre laturi tragind greutatile la nivelul pieptului si adu genunchiul drept inainte la inaltimea soldului. Echilibreaza, apoi paseste inapoi, coborind bratele.

Ziua 5... Arunca o minge in timp ce mergi pe jos

De ce este un energizant al creierului: S-a descoperit ca adolescentii care au pasat, aruncat sau batut mingea alternind miinile timp de 10 minute si-au sporit atentia si concentrarea la urmatoarea lectie cu test. Jocul cu mingea activeaza partea creierului care controleaza focusul.

Ziua 6... Repeta ziua 3 cu un prieten

De ce este un energizant al creierului: Numeroase si prestigioase studii arata ca largind calendarul social descresc sansele de a-ti pierde memoria. Riscul dementei se reduce cu 26% daca reteaua sociala este mare. Plus ca, incurajindu-i pe altii, te asiguri si pe tine ca nu abandonezi.

Ziua 7... Repeta ziua 4 cu ochii inchisi

De ce este un energizant al creierului: Cind indepartezi reperele vizuale, impingi creierul sa foloseasca circuite care nu sint angajate de obicei in acea activitate. Creierul tau se bazeaza pe o combinatie de informatie senzoriala de la membre, articulatii si ochi pentru a coordona miscarile. Inchizindu-ti ochii iti fortezi creierul sa se adapteze. Asta imbunatateste plasticitatea - abilitatea mintii tale de a se schimba si rafina pusa in fata cu noi experiente, un proces care tinde sa se stinga cu virsta.

Aceasta rutina de 20 de minute pe zi iti poate energiza puterea mintii si sanatatea generala!


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii