Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam STRESUL SI ALIMENTATIA
5 MITURI DESPRE DIETA
SCHIMBARI MICI, REZULTATE MARI
EFICIENTA NEUROMUSCULARA
Ghidul exercitiilor de stretching


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole MICUL DEJUN, CEA MAI IMPORTANTA MASA A ZILEI
Glucidele
PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
TIROIDA IN CULTURISM
Vanadiul
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil Fierbinte
Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul nutritiei » Alimentatia si cresterea in greutate
Ghidul nutritiei

Alimentatia si cresterea in greutate


Cand vine vorba despre crestere in greutate, trebuie sa lamurim un aspect: important este ca aceasta sa se produca prin dezvoltarea masei musculare si nu prin acumulare de grasime. O musculatura mai bine dezvoltata va face mai puternici, ca sa nu mai vorbim despre imbunatatirea aspectului fizic, in timp ce acumularea de grasime, pe langa faptul ca este nociva pentru sanatate, strica complet imaginea oricui.

Ca si in cazul scaderii in greutate, trebuie sa fiti realisti in privinta cantitatii de masa musculara pe care o puteti acumula. In ecuatia transformarii corpului intra mai multi parametrii cum ar fi potentialul genetic, sexul, varsta, regimul alimentar, programul de antrenament si nu in ultimul rand, motivatia. Uitati-va cu atentie la membrii familiei voastre si in acest fel va puteti analiza potentialul.

Oricare ar fi punctul de pornire, trebuie sa fiti constienti ca nu se poate creste in greutate decat in conditiile unui aport caloric suplimentar, care a fost stabilit la un minim de 500 kcal/zi, peste valoarea de mentinere a regimului alimentar zilnic. Spre exemplu, o persoana care are nevoie de 2500 kcal pe zi pentru a-si desfasura activitate, va trebui sa consume peste 3000 kcal pentru a creste in greutate.

Contrar opiniei multora, cel mai mare impact asupra cresterii in greutate il are acest aport caloric suplimentar si nu cantitatea de proteine pe care o consumati. Dezvoltarea masei musculare necesita existenta unui aport caloric suficient pentru a sustine necesarul energetic si dezvoltarea de noi tesuturi. Un aport caloric insuficient va face ca o parte din proteinele din alimentatie si cele din structurile organismului sa fie utilizate pentru a satisface nevoile energetice, in loc sa fie folosite pentru dezvoltarea masei musculare.

Oricine doreste sa creasca in greutate, trebuie sa fie mult mai atent cu alimentatia decat in mod normal. Trebuie sa mancati mai frecvent, chiar daca uneori nu va este foame. Aportul caloric suplimentar este de preferat sa provina in principal din alimente. Suplimentele nutritive pot sa reprezinte o alternativa buna, in special atunci cand nu aveti prea mult timp la dispozitie pentru a va prepara mese bogate in proteine - totusi este de preferat ca cea mai mare parte a dietei zilnice sa provina din alimente naturale, proaspete sau gatite. Oricat de importante ar fi proteinele pentru dezvoltarea masei musculare, nu uitati ca fara un aport optim de carbohidrati, acestea nu pot fi metabolizate in organism. Alimentele bogate in carbohidrati trebuie sa va asigure necesarul de 50-60% carbohidrati in dieta zilnica.
Carnea de vaca, pui, peste, ouale, branza - contin proteine de calitate, dar foarte putini carbohidrati. Laptele (de vaca si cel de soia), iaurtul, branza de vaci, fasolea si mazarea reprezinta surse atat de proteine, cat si de carbohidrati. Legumele, fructele, orezul, painea si cerealele sunt bogate in carbohidrati, dar contin destul de putine proteine. Ca sa consumati simultan suficienti carbohidrati si proteine, va trebui sa faceti combinatii intre grupele de alimente ce contin multi carbohidrati, cu grupele alimentare ce contin multe proteine. De exemplu, la salate adaugati ton, pui sau oua, peste paste puneti bucatele de carne cu sos, mancati paine cu branza, cereale cu lapte sau iaur si orezul fiert amestecati-l cu fasole. O alternativa la concentratele proteice poate fi un amestec de lapte praf degresat cu fulgi de ovaz sau orez fiert.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 25170 ori.



Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil

4 Decembrie 2023

Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.

Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.

Urmareste clipul pentru mai multe detalii!


Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.


Articole din aceeasi categorie

Energia Energia
Organismul uman are nevoie permanent de energie, chiar si in ...
Glucidele Glucidele
Carbohidratii reprezinta sursa principala de energie a organismului si cea ...


Proteinele Proteinele
Proteinele reprezinta o clasa de nutrienti cu importanta speciala pentru ...
Lipidele (grasimile) Lipidele (grasimile)
Lipidele reprezinta cea mai eficienta modalitate a organismului de a ...


Alte articole despre Ghidul nutritiei









Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii