Ritmul actual al vietii poate fi un obstacol serios in respectarea unui regim alimentar care sa ne aduca satisfactii, indiferent care este obiectivul final: scaderea sau cresterea in greutate sau pur si simplu sa traim sanatosi, mentinandu-ne o greutate optima.
In lista noastra cu prioritati, se intampla ca alimentatia sa fie pe unul dintre ultimele locuri, pentru ca de multe ori serviciul si obligatiile zilnice ne coplesesc si ne consuma o mare parte din timp. A manca corect nu este un lucru pe care "ar trebui" sa il facem, ci este obligatoriu. Nu este usor, dar nici imposibil. Iata cateva idei utile care va ajuta sa respectati un regim alimentar.
Fiti organizati - faceti un plan si tineti-va de el. Ganditi regimul alimentar pe perioade mai lungi (cateva zile, o saptamana) si cumparati alimentele necesare pentru aceasta perioada.
Impartiti mancarea in mai multe mese mici pe zi. Organismul va functiona mai eficient daca il alimentati constant.
Pregatiti-va toate mesele de seara sau in cursul diminetii, pentru ca in timpul zilei nu veti avea totdeauna timp sa gatiti.
Luati-va mancare la voi (in recipiente de plastic) si nu va bazati exclusiv pe sendvisuri.
Luati-va mancare la voi (in recipiente de plastic) si nu va bazati exclusiv pe sendvisuri.
Nu va complicati prea mult cu retete sofisticate si greu de preparat. Cele mai simple combinatii de alimente au avantajul ca sunt usor de pregatit, dar si de estimat din punct de vedere nutritional (calorii, macronutrienti).
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)
Acest articol a fost vizualizat de 9868 ori.
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?
23 Mai 2022
Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.
Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.
Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?
De ce este important zincul
17 Mai 2022
Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.
El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.
Goji - consuma acest fruct!
9 Mai 2022
Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.
Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!
Articole din aceeasi categorie
Energia
Organismul uman are nevoie permanent de energie, chiar si in ...
Glucidele
Carbohidratii reprezinta sursa principala de energie a organismului si cea ...
Proteinele
Proteinele reprezinta o clasa de nutrienti cu importanta speciala pentru ...
Lipidele (grasimile)
Lipidele reprezinta cea mai eficienta modalitate a organismului de a ...