Sunteti aici :: Bucatarie » BUDINCA DE MORCOVI
BUDINCA DE MORCOVI
Ingrediente
Morcovi 1700 g
Oua 2
Ulei 20 g
Faina 25 g
Branza degresata 100 g
Smantana 30 g
Sare 6 g
Piper 2 g
Preparare
Morcovii se fierb si se taie rondele. Albusurile se bat spuma, iar branza se sfarama.
Se adauga faina dizolvata in 200 ml din zeama in care au fiert morcovii. Se amesteca. Dupa ce a dat in clocot se adauga morcovii, smantana, piperul, sarea, galbenusurile, uleiul si spuma de albusuri. Se adauga totul intr-o tava si se presara cu branza. Se tine la cuptor 10 minute. Se serveste cald.
Compozitie nutritionala pentru 100 g de preparat:

Acest articol a fost vizualizat de 22456 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
super-reteta,,,simpla si foarte gustoasa...e foarte buna si cu iaurt in loc de smantana , as mai da un sfat ...cand incepe zaharul sa se inmoaie , treb sa invartiti repede fructele 10-20 sec ca sa nu se caramelizeze zaharul.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii