Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CAFEAUA, UN PARADOX
AnaMaria Palade
CSID - Cum poti sa slabesti cu 5 mese pe zi si 1000 kcal
SINDROMUL DE TUNEL CARPIAN
BARBATUL SI COPIII, CUM II CRESTI ASA II AI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI
ALERGIILE DE PRIMAVARA
DURERILE IN GAT
ANTRENAMENTELE SI ACNEEA - MIT SAU REALITATE?
Consumul de fructe in curele de slabire
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » REGIMUL SARAC IN CARBOHIDRATI SI DEZVOLATAREA MASEI MUSCULARE

REGIMUL SARAC IN CARBOHIDRATI SI DEZVOLATAREA MASEI MUSCULARE


Regimurile alimentare sarace in carbohidrati au devenit populare printre cei care urmaresc sa scape de excesul adipos, fara insa a pierde masa musculara. Reprezinta aceasta metoda o cale eficienta si pentru a dezvolta masa musculara? O echipa de experti de la Universitatea Connecticut a hotarat sa afle. Ei si-au publicat rezultatele cercetarilor in revista Metabolism. Acesti oameni de stiinta au facut urmatorul experiment: au supus un grup de barbati la un regim alimentar cetogenic, adica au trecut de la un aport normal de carbohidrati (in cazul lor in jur de 50% din totalul caloric zilnic) la un aport foarte redus. Alimentele pe care le-au consumat in acesta perioada au fost: carne de vaca (sub forma de friptura sau hamburgeri), branza, oua, unt de arahide, diverse nuci si seminte, anumite legume si concentrate proteice. Subiectii au fost instruiti sa evite consumul de fructe si sucuri de fructe, lactate (cu exceptia branzei si a smantanei), paine si alte produse de panificatie, cereale, orez, fasole si dulciuri.

Regimul grupului de control (regim normal)

*Total caloric - 2540 kcal/zi
* Proteine - 113 g (20% din total caloric)
* Carbohidrati - 306 g (48% din total caloric)
* Lipide - 91 g (32% din total caloric)

Regimul grupului cu regim sarac in carbohidrati

* Total caloric - 2334 kcal/zi
* Proteine - 176 g (30% din totalul caloric)
* Carbohidrati - 46 g (8% din totalul caloric)
* Lipide - 157 g (62% din totalul caloric)

Rezultatele studiului au aratat ca grupul cu regim sarac in carbohidrati a pierdut in 6 saptamani 3,5 kg de grasime si a castigat 1 kg de masa musculara, in timp ce grupul de control nu a inregistrat nici o scadere in greutate si doar o usoara crestere de cateva sute de grame pe baza dezvoltarii masei musculare. Se poate trage de aici concluzia ca regimurile sarace in carbohidrati reprezinta solutia pentru ceea ce isi doresc multi dintre noi, adica eliminarea grasimii concomitent cu dezvoltarea musculaturii?

Nu chiar. In primul rand, subiectii care au urmat regimul sarac in carbohidrati au consumat mai multe proteine (176 g fata de 113 g), iar acest aport suplimentar de proteine a avut un rol important in dezvoltarea masei musculare. Nu se poate afirma ca acest gen de regim are o influenta decisiva in cresterea masei musculare, scopul sau principal fiind reducerea stratului adipos. Conform concluziilor cercetatorilor din intreaga lume, cel mai eficient regim pentru dezvoltarea masei musculare este cel hipercaloric, dar care aduce un aport normal de carbohidrati sau chiar un aport crescut. Conducatorul echipei de cercetatori, Jeff Volek considera ca e nevoie de un aport substantial de carbohidrati pentru cei care urmaresc sa isi dezvolte musculatura. "Daca incerci sa cresti in greutate, dieta cetogenica nu este cea mai buna solutie fiindca acesta va induce pierderea masei adipoase, deci per total se produce o scadere in greutate", afirma Volek.

O alternativa la regimul sarac in carbohidrati, forma stricta este ciclizarea aportului de carbohidrati in cursul saptamanii. Asta inseamna ca in zilele 1-3 sa consumati foarte putin carbohidrati, iar totalul caloric sa fie redus, apoi cresteti treptat aportul in zilele 4 si 5, pentru ca in zilele 6 si 7 sa ajungeti la un aport de mentinere a greutatii, sau puteti sa ramaneti pe un regim hipocaloric cu un deficit de 10-20% fata de regimul de mentinere. Retineti ca nu numai greutatea totala este importanta, ci si procentul de grasime corporala, care pentru un barbat normal trebuie sa fie in jur de 15%, iar pentru o femeie de aproximativ 22%.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 53212 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
Hormonul de crestere este produs de glanda pituitara aflata in ...
HMB
"Cand am auzit pentru prima data de HMB recunosc ca ...


NUTRITIE INTELIGENTA
Pentru a obtine performantele scontate orice culturist stie cat de ...
ALIMENTATIE OPTIMA
31 Martie 2009 - Cererea zilnica normala de energie este de aproximativ 1600-1800 kcal ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 12 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii