Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CUM SA ARZI GRASIMEA ABDOMINALA MAI USOR
SLABA SI FRUMOASA
YO-YO SI SISTEMUL IMUN
PSORIAZISUL
CUM COMBATEM HALENA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Ridicarea bratelor in lateral cu gantere, din stand, cu trunchiul aplecat
AnaMaria Palade
DESERT CU FRUCTE
RISCURILE ASOCIATE CU UN PROCENT PREA MARE DE TESUT ADIPOS
INTERACTIUNEA TESTOSTERON - ANTRENAMENT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » REGIMUL SARAC IN CARBOHIDRATI SI DEZVOLATAREA MASEI MUSCULARE

REGIMUL SARAC IN CARBOHIDRATI SI DEZVOLATAREA MASEI MUSCULARE


Regimurile alimentare sarace in carbohidrati au devenit populare printre cei care urmaresc sa scape de excesul adipos, fara insa a pierde masa musculara. Reprezinta aceasta metoda o cale eficienta si pentru a dezvolta masa musculara? O echipa de experti de la Universitatea Connecticut a hotarat sa afle. Ei si-au publicat rezultatele cercetarilor in revista Metabolism. Acesti oameni de stiinta au facut urmatorul experiment: au supus un grup de barbati la un regim alimentar cetogenic, adica au trecut de la un aport normal de carbohidrati (in cazul lor in jur de 50% din totalul caloric zilnic) la un aport foarte redus. Alimentele pe care le-au consumat in acesta perioada au fost: carne de vaca (sub forma de friptura sau hamburgeri), branza, oua, unt de arahide, diverse nuci si seminte, anumite legume si concentrate proteice. Subiectii au fost instruiti sa evite consumul de fructe si sucuri de fructe, lactate (cu exceptia branzei si a smantanei), paine si alte produse de panificatie, cereale, orez, fasole si dulciuri.

Regimul grupului de control (regim normal)

*Total caloric - 2540 kcal/zi
* Proteine - 113 g (20% din total caloric)
* Carbohidrati - 306 g (48% din total caloric)
* Lipide - 91 g (32% din total caloric)

Regimul grupului cu regim sarac in carbohidrati

* Total caloric - 2334 kcal/zi
* Proteine - 176 g (30% din totalul caloric)
* Carbohidrati - 46 g (8% din totalul caloric)
* Lipide - 157 g (62% din totalul caloric)

Rezultatele studiului au aratat ca grupul cu regim sarac in carbohidrati a pierdut in 6 saptamani 3,5 kg de grasime si a castigat 1 kg de masa musculara, in timp ce grupul de control nu a inregistrat nici o scadere in greutate si doar o usoara crestere de cateva sute de grame pe baza dezvoltarii masei musculare. Se poate trage de aici concluzia ca regimurile sarace in carbohidrati reprezinta solutia pentru ceea ce isi doresc multi dintre noi, adica eliminarea grasimii concomitent cu dezvoltarea musculaturii?

Nu chiar. In primul rand, subiectii care au urmat regimul sarac in carbohidrati au consumat mai multe proteine (176 g fata de 113 g), iar acest aport suplimentar de proteine a avut un rol important in dezvoltarea masei musculare. Nu se poate afirma ca acest gen de regim are o influenta decisiva in cresterea masei musculare, scopul sau principal fiind reducerea stratului adipos. Conform concluziilor cercetatorilor din intreaga lume, cel mai eficient regim pentru dezvoltarea masei musculare este cel hipercaloric, dar care aduce un aport normal de carbohidrati sau chiar un aport crescut. Conducatorul echipei de cercetatori, Jeff Volek considera ca e nevoie de un aport substantial de carbohidrati pentru cei care urmaresc sa isi dezvolte musculatura. "Daca incerci sa cresti in greutate, dieta cetogenica nu este cea mai buna solutie fiindca acesta va induce pierderea masei adipoase, deci per total se produce o scadere in greutate", afirma Volek.

O alternativa la regimul sarac in carbohidrati, forma stricta este ciclizarea aportului de carbohidrati in cursul saptamanii. Asta inseamna ca in zilele 1-3 sa consumati foarte putin carbohidrati, iar totalul caloric sa fie redus, apoi cresteti treptat aportul in zilele 4 si 5, pentru ca in zilele 6 si 7 sa ajungeti la un aport de mentinere a greutatii, sau puteti sa ramaneti pe un regim hipocaloric cu un deficit de 10-20% fata de regimul de mentinere. Retineti ca nu numai greutatea totala este importanta, ci si procentul de grasime corporala, care pentru un barbat normal trebuie sa fie in jur de 15%, iar pentru o femeie de aproximativ 22%.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 48937 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI
Ciocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul ...
FA O CURA CU SEMINTE DE IN FA O CURA CU SEMINTE DE IN
Poate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte ...


REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...
VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii