Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Suplimente nutritive impotriva colesterolului si a stratului adipos
Flotari la paralele
Emisiunea Topsport - Prevenirea accidentarii genunchilor
EXERCITIILE CARDIO DE CARE AI NEVOIE
OBEZ, DAR SANATOS


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole RESTRICTIA CALORICA IN TRATAMENTUL OBEZITATII
TABATA, ANTRENAMENT IN 4 MINUTE
BODY ROCK 2
FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
CAMPANIA TRAIESTE SANATOS, SSFB 2006
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum previi degradarea creierului? Fierbinte
Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI

CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI


CIOCOLATA_NEAGRA_BOG_44957.jpgCiocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul verde sau vinul rosu, compusi naturali ce ajuta celulele organismului sa reziste la atacul radicalilor liberi. Polifenolii ce se regasesc in ciocolata sunt substante care reduc nivelul lipidelor din sange si mentin elasticitatea vaselor sangvine, prevenind aparitia diferitelor tipuri de afectiuni cardiovasculare. Pe langa antioxidanti, ciocolata neagra mai contine si proteine, acizi grasi mononesaturati si polinesaturati, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc, vitamine B si E, care imbunatatesc starea de sanatate.

Atenueaza simptomele cirozei hepatice

In urma unui studiu, cercetatorii spanioli au descoperit ca ciocolata neagra limiteaza cresterea presiunii sangvine in cavitatea abdominala, ce poate atinge nivele critice in cazul bolnavilor de ciroza. La experiment au luat parte 21 de pacienti cu boli hepatice in stadiu terminal. La bolnavii care au inclus ciocolata neagra in dieta lor s-a observat o imbunatatire a starii de sanatate, comparativ cu persoanele care nu au consumat ciocolata. Proprietatea benefica a ciocolatei negre este datorata antioxidantilor din boabele de cacao, care ajuta la relaxarea membranelor celulare din peretii vaselor de sange, devenind astfel mai flexibile.

Reduce nivelul colesterolul "rau"

Nivelul crescut de colesterol este una dintre cauzele aparitiei diabetului si a bolilor de inima. Pentru reducerea colesterolului rau este indicat consumul de fibre alimentare. 30 de grame de ciocolata neagra contin 3 grame de fibre, adica 12% din necesarul zilnic. Desi poate fi bogata in grasimi saturate, este mult mai buna decat uleiul de palmier sau cel de cocos. Nici caloriile nu vor fi o problema, 30 de grame avand in jur de 167 calorii.

Imbunatateste vederea

Ciocolata neagra imbunatateste abilitatea de a vedea in situatii cu un contrast scazut, pe timp de ceata, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Maria Britanie. La studiu au participat 30 de voluntari, barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani care au fost supusi unui test de vedere dupa ce au mancat o ciocolata neagra. Participantii au dat testul de doua ori, o data dupa ce au mancat ciocolata neagra si o data dupa ce au mancat ciocolata alba. Diferenta dintre cele doua este cantitatea de flavanoizi, ingredientul principal din ciocolata neagra. Cercetatorii au observat ca voluntarii care au mancat ciocolata neagra se descurca mai bine la testele de vedere, in comparatie cu persoanele care au consumat ciocolata alba. Ei atribuie acest lucru capacitatii flavanoizilor de a creste fluxul de sange spre creier, dar si spre retina.

Scade presiunea arteriala

Consumata in cantitati mici, ciocolata neagra ajuta la scaderea presiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii. Voluntarii care au participat la test au mancat aproximativ 6 grame de ciocolata neagra si doar dupa doua ore de la consum au prezentat o imbunatatire a fluxului sanguin si tensiune mai mica. Astfel, riscurile de boli cardiovasculare si implicit, cele de infarct miocardic si de accident vascular cerebral sunt reduse cu 40%.

Reduce stresul si anxietatea

Ciocolata neagra stimuleaza substantele produse de creier numite endorfine, care reduc stresul, senzatia de durere si induc starea de fericire. Totodata, ciocolata actioneaza direct asupra serotininei, un hormon cu rol neurotransmitator care intervine in producerea somnului, in procesele mintale si afective (despresie si anxietate), in functii motorii si hormonale, dar si in termoreglare. In plus, magneziul care se gaseste in ciocolata are efect relaxant si favorizeaza transmiterea influxurilor nervoase la nivelul creierului.

Scade pofta de alimente bogate in calorii

Ciocolata neagra, spre deosebire de cea cu lapte, scade pofta de dulciuri si alimente boagte in grasimi, conform cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga. Cei 16 barbati care au participat la studiu au fost supusi la 2 teste separate. Mai intai au mancat 100 de grame de ciocolata neagra, iar in timpul celui de-al doilea test au consumat ciocolata cu lapte. In urma experimentului, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au mancat ciocolata neagra au consumat apoi cu 15% mai putine calorii, in comparatie cu cei care au consumat anterior ciocolata alba.

Rasfata pielea

Pe langa beneficiile pe care le are asupra organismului, ciocolata este folosita si ca produs cosmetic. Pentru o piele matasoasa ai nevoie de 2 cesti de lapte cu ciocolata topita, 2 linguri de sapun lichid si o lingurita de miere. Amestecul obtinut se adauga in cada in momentul in care faci baie. Vei vedea ca rezultatele dorite nu vor intarzia sa apara.



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 54011 ori.



Cum previi degradarea creierului?

4 Noiembrie 2024

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.

Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.


Secretul oaselor puternice

7 Octombrie 2024

Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:

Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.

Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.

Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.

Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.

Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.

Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu


Beneficiile vinului rosu

1 Octombrie 2024

Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii