Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CALCULATOR - PROCENT DE GRASIME 1
PASTE CU TON SI PUI AFUMAT
Extensia soldului la cablu
Glucozamina si condroitin sulfatul
PROGRAM DE INTRAT IN FORMA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Cafeaua si performanta sportiva
ECHILIBRUL ENERGETIC - SECRETUL CONTROLARII GREUTATII
Alimentatia si cresterea in greutate
Flotari
ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » FA O CURA CU SEMINTE DE IN

FA O CURA CU SEMINTE DE IN


FA_O_CURA_CU_SEMINTE_15080.jpgPoate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte de in pana acum, pentru simplul motiv ca nu ai prea avut habar ce anume e asa deosebit la aceste seminte si ce fel de efecte au ele asupra starii tale generale de sanatate. A sosit momentul sa aruncam putina lumina asupra subiectului; natura are un mod grozav de a ne recompensa rabdarea, increderea si respectul, punandu-ne la dispozitie o sumedenie de minunatii, cum ar fi aceste seminte care sunt capabile sa ne mentina inima sanatoasa, sa lupte impotriva durerilor de cap, a celor menstruale, a oboselii si care pot chiar sa te ajute sa scapi de cateva kilograme in plus care se incapataneaza sa apara din senin fix cand iti arde tie de cantarit...

Semintele de in scad nivelul colesterolului "rau"

Nu sunt vorbe in vant, ci concluziile unor studii realizate de specialisti. S-ar parea ca aceste seminte au puterea de a miscora nivelul coelsterolului LDL, cunoscut in popor ca si colesterolul "rau", dar consumul regulat de seminte de in s-ar parea ca are si efecte de scadere a trigliceridelor si chiar a tensiunii arteriale. Asadar, cei care in urma unor rezultate de sange recente au descoperit ca nu stau prea bine la aceste capitole, ar putea sa apeleze cu incredere la aceste seminte. In plus, ai putea sa iti stimulezi functia arteriala si sa previi blocarea vaselor de sange prin formarea trombilor. Nu e nevoie de mai mult de circa 50 de grame de astfel de seminte pe zi.

Semintele de in imbunatatesc tranzitul intestinal

Persoanele care sufera in mod frecvent din cauza unui tranzit prea lenes sunt nevoite sa lupte impotriva efectelor constipatiei. Cu ajutorul semintelor de in consumate in mod frecvent, organismul tau va beneficia de o cantitate impresionanta de fibre, si astfel vei incepe sa te bucuri din nou de o digestie mult mai buna si de detoxifierea de care avem cu totii atata nevoie. Daca la cele 25-50 de grame de seminte de in pe care le vei consuma in fiecare dimineata vei adauga si o lingurita sau doua de apa (eventual calduta), te vei bucura de niste rezultate si mai suprinzatoare din acest punct de vedere.

In plus, aceste seminte sunt capabile sa te ajute sa scapi chiar si de suparatorul sindrom al colonului iritabil; au un continut bogat de lignani, care sunt nimic altceva decat niste substante (fitoestrogeni sau antioxidanti) cu rol deosebit in prevenirea cancerului de colon si de prostata (ultimele studii indica rezultate bune si in prevenirea cancerului de san), dar si de acid alfa linolenic (care face parte din familia Omega 3).

Semintele de in combat oboseala

Poate ai observat ca atunci cand esti foarte obosit, fierea te atentioneaza ca ceva e in neregula, prin niste dureri ascutite in partea dreapta. Somnul iti este cu siguranta afectat in aceste momente, iar durerile de cap si chiar migrenele s-ar putea sa nu mai reprezinte de mult o noutate pentru tine. E lesne de inteles ca atunci cand te confrunti cu toate acestea, starea ta generala, in special dispozitia, au mult de suferit, iar stresul si starile de iritabilitate s-ar putea sa devina noile tale cuvinte de ordine. Ce e de facut? Multe. Schimbarea stilului haotic de viata, amanarea unor activitati prea istovitoare, gasirea momentelor propice pentru pauzele de odihna obligatorii si multe, multe altele. Poti, de asemenea, sa apelezi la niste seminte de in si sa incerci sa scapi de cateva "pietre" la rinichi (calculi biliari), daca te confrunti cu asa ceva, putand astfel sa scapi de acele dureri si neplaceri cauzate de acestea, poti sa scapi de durerile de cap si chiar de migrene si poti sa inlaturi oboseala si, de ce nu, o parte din stresul provocat de incapacitatea de a te odihni corespunzator.

Semintele de in mentin sanatatea oaselor

In urma unui studiu realizat in Egipt, s-ar parea ca uleiul de in consumat zilnic ar ajuta la mentinerea si chiar la imbunatatirea sanatatii oaselor; explicatia ar consta in prezenta in acest ulei a unei proteine care este reposnabila de formarea sistemului osos. Femeile, care sunt cele mai predispuse la boli cum ar fi osteoporoza, ar putea sa consume acest ulei si sa isi amelioreze simptomele specifice menopauzei, menstruatiilor cu probleme si chiar ale diabetului.

Semintele de in te ajuta sa slabesti

Datorita faptului ca semintele de in au un rol deosebit in arderea grasimilor, s-ar parea ca acestea te pot ajuta foarte mult in combaterea obezitatii. Exista capsule cu ulei de in, iar consumul a una sau doua astfel de capsule in fiecare zi te poate ajuta sa scapi de senzatia de foame si sa ajungi la satietate mai repede. Nu uita sa bei cel putin doi litri de apa pe zi.

Semintele de in combat acneea

Semintele de in au un rol deosebit in lupta impotriva cosurilor, datorita rolului lor in reglarea nivelului de androgeni, acei hormoni care secreta cantitati mari de sebum responsabil de acnee.

Cum poti consuma semintele de in?

 

In paine, in cereale si in principal in multe produse de panificatie. Poti sa le cumperi ca atare din magazinele naturiste sau din magazinele marilor lanturi comerciale si sa incepi sa le adaugi treptat la dieta. Poti sa le folosesti la salate, presarandu-le la final (ai sanse mari sa nu le prea simti gustul, in caz ca descoperi ca aceste seminte nu te incanta pres tare), poti sa le adaugi in cerealele sau musli-ul pe care le consumi regulat la micul dejun, sau poti sa iti folosesti imaginatia si sa iti creezi propriile retete de aluat, neuitand sa incluzi semintele de in in aceste aluaturi, evident.

Pot sa folosesti doar unei de in, in defavoarea celui obisnuit de floarea soarelui, sau poti sa folosesti semintele pe post de oua. Tot ce trebuie sa faci e sa macini o lingura de seminte de in, la care sa adaugi 3 linguri de apa, sa amesteci si sa folosesti produsul final - echivalentul unui ou - in locul oualor din retetele tale obisnuite de clatite.

Adauga-le in iaurt si bucura-te de un mic dejun cu adevarat sanatos.

Chiar daca au atatea efecte benefice asupra sanatatii, aceste seminte de in trebuie totusi consumate cu precautie, deoarece s-a dovedit ca pot sa aiba si unele efecte secundare, cum ar fi blocaje intestinale (in cazul in care depasesti doza de 5 linguri de seminte pe zi). De asemenea, femeile insarcinate sau cele care alapteaza ar fi bine sa renunte la aceasta cura pe durata sarcinii si alaptarii. S-ar parea ca aceste seminte pot sa incetineasca absorbtia unor medicamente, asa ca e nevoie de o atentie sporita in cazul in care urmezi un astfel de tratament medicamentos.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 322075 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii