Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CALCULATOR - FRECVENTA CARDIACA OPTIMA
EVITAREA SUPRAANTRENAMENTULUI LA ANTRENAMENTUL CU GREUTATI
Stretching - gat - exercitii set 1
Abductia piciorului la cablu
ANTRENAMENTUL CU GREUTATI PENTRU FEMEI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole L-carnitina
UN EXERCITIU PENTRU TONIFIEREA MUSCHILOR TRUNCHIULUI
SUCCES DAY, FLP 2007
Flexii concentrate
PRODUSELE APICOLE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ai trecut de 30 de ani? Atunci AI NEVOIE de colagen (cu Fortigel)! Fierbinte
Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea pielii, articulațiilor, oaselor și tendoanelor. Odată...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » EMPATICII, AMATORI AI CURELOR DE SLABIRE

EMPATICII, AMATORI AI CURELOR DE SLABIRE


EMPATICII_AMATORI_AI_45168.jpgDin marea varietate pe care o alcatuim ca oameni, cu relevanta pentru subiectul nostru sunt cei numiti in continuare, conform Process Commnunication Model, Empatici.

Pentru ei, ingrasatul este o cerere de a fi valorizat, important, iubit si este expresia unei crize pe care universul sau relational o traverseaza. Uneori, in spatele unei simple consultatii ce vizeaza reglarea regimului alimentar, persoana ne spune ca in viata sa apropierea, contactul si intimitatea nu exista in doza si in felul de care ar avea nevoie.


Cum a ajuns Empaticul sa functioneze asa?


Empaticul a invatat de timpuriu in viata ca pentru a fi acceptat va trebui sa fie atent preponderent la nevoile celorlalti si sa le faca acestora pe plac. De aceea, in timp, isi formeaza un al saselea simt pentru a percepe nevoile celor din jur si se indeparteaza de ale sale progresiv, pana cand ajunge sa piarda contactul cu ele. Intrebat fiind ce vrea el, iti va da un raspuns legat de ce simt cei din preajma sa. El se simte bine cata vreme persoanele semnificative pentru el sunt linistite. Si cum in epoca noastra linistea tine mai degraba de un ideal decat de o realitate, ei se simt adeseori neintelesi si singuri.


Intr-un fel de care nu isi dau seama la inceput ca se intampla, compenseaza golurile afective si relationale cu mancare. Cand observa consecintele (necesitatea de a-si cumpara haine cu un numar-doua mai mari, de exemplu) se intreaba cum de s-a putut ajunge aici. Dieta reprezinta, prin eforturile pe care le solicita, o forma de a relua contactul cu sine si de a se reaseza in prim-planul propriei vieti.


Cum recunoastem un Empatic?


In primul rand dupa culorile pastelate si calde pe care le gasesti in garderoba sa, tonul melodios al vocii, dupa dorinta de a ajuta si invitatiile la a te simti confortabil. Este acea persoana care la orice tip de reuniune te intampina cu un zambet cald, natural si ofera ceva de baut. Deschide discutia prin intrebari care vizeaza zona afectiva: Cum ati calatorit? Sunteti obosit? Si ajunge foarte repede sa se intereseze de situatia familiala: Sunteti casatorit? Aveti copii? Lucreaza de obicei in domenii care presupun contactul uman, in relatii publice, educatie si in orice profesie care presupune oferirea ajutorului, caci este in principal o persoana relationala. Schimbul uman o hraneste iar idealul sau este sa traiasca intr-un mediu armonios. Armonia la serviciu, in echipa sau biroul in care lucreaza, armonia acasa, cu sotul, copii si prietenii si crede ca viata ar fi mai frumoasa daca vecinii ar fi si ei ... empatici. Locuinta sa este luminoasa si amenajata ca un cuibusor, cu pleduri moi, pufoase, plante si aceleasi tonuri pastel, fara contraste suparatoare. Este primul care observa ca cineva din jur este putin palid si nu mai rade ca de obicei, prin urmare misiunea sa in urmatoarele ore/zile va fi acordarea de ajutor. Mutat intr-un birou nou, nu isi va expune diplomele inramate si nici trofeele, ci va aduce cat de curand cateva plante, care sa inveseleasca atmosfera si fotografii cu persoanele pe care le iubeste, pentru a le avea si aici aproape.


Ce nevoi psihologice are empaticul?


Nevoia de a fi stimulat senzorial: vizual (culorile calde, pastelate, armonizate intre ele, bijuterii, plante), auditiv (muzica in surdina, negasind printre ei fani ai muzicii hard-rock sau house), olfactiv (betisoare aromate, parfumuri de calitate, sapunuri cu arome de plante), tactil (bluzele sunt moi, intotdeauna clatite cu balsam si le ofera celorlalti atingerile pe care de fapt ar dori sa le primeasca), gustativ (ii este pofta, ciuguleste mai mereu cate ceva si nu isi poate imagina cum ar fi viata fara dulciuri; petrece suficient timp in bucatarie pentru ca a fi in serviciul celorlalti este o valoare pentru el.) Apreciaza un fel de mancare dupa criterii ca: ambianta prezentarii, armonia culorilor, miros, textura.


La fel de important este sa fie acceptat neconditionat, pentru ca exista pur si simplu, nu pentru ideile lui, nu pentru performante, nu pentru capacitatea de munca. Are nevoie sa auda: Cu totii ti-am simtit absenta cat ai fost plecata. Ne bucuram ca esti printre noi, Ne face placere prezenta ta, Cum ai venit tu, cum s-a destins atmosfera. M-ai salvat, ce m-asface fara tine? Iar din partea partenerului nu e niciodata prea mult sa auda cat e de iubit.


Ce se intampla cand aceste nevoi nu sunt satisfacute?


Cand vedem o Empatica avand aspect neingrijit, este un semn clar ca una din relatiile sale semnificative a fost zdruncinata. Tinde sa interpreteze un nu dintr-o fraza ca semn ca este dezaprobata si, la extrem, nu imi esti pe plac. Tinde sa faca prea mult pentru celalalt si in acest fel devine sacaitoare pentru cel care nu recunoaste in eforturile ei o cerere de a fi apreciata. Tonul se preschimba intr-unul plangaret, devine nesigura, foloseste cuvinte ca putin, poate, tinde sa se autodenigreze si sa se considere o victima.


Atunci cand nevoile nu sunt satisfacute pentru o perioada mai lunga, stresul trait devine sever, raceala afectiva se transforma in tulburari respiratorii recidivante. Pe perioade mai mici sau mai mari de timp se refugiaza in mancare, cu rezultate care se vad in numarul de kilograme si ... diete drastice in zilele in care se caieste pentru excesele culinare. Dupa care o ia de la capat. Este forma in care isi satisface aceleasi nevoi fundamentale la modul negativ.


Ce e de facut?


Daca v-ati regasit in profilul de mai sus sau aveti in preajma astfel de persoane, iata cateva idei care ar putea imbogati programul de slabit, incluzandu-i si o dimensiune de autocunoastere si ar putea asigura rezultate de durata:

- A diferentia nevoile proprii de nevoile altora

- A accepta faptul ca fiecare are dreptul sa aiba nevoile sale, diferite de ale celorlalti

- A isi da un timp pentru a-si asculta nevoi care au stat multa vreme in surdina sau pe mute

- A-si dea voie sa se simta diferiti, sa se descopere, chiar daca cei din preajma dezaproba acest lucru

- A invata sa refuze, sa spuna nu fara a se simti vinovati

- A accepta ca nevoile proprii sunt responsabilitatile sale si nu ale celor din jur si a action in consecinta

- A invata modalitati de a fi in relatie care sa nu presupuna negarea propriilor nevoi

- A invata sa investeasca/sa se dezvolte in domenii variate ale vietii si sa isi pondereze eforturile pentru ca in randul lor gasim adesea o preocupare supradimensionata pentru un singur sector al vietii

- A nu ezita sa ceara ajutor de specialitate pentru ca e mai usor sa faci aceste schimbari atitudinale insotit.


Descrierea de mai sus se refera la tipul Empatic, care, in forma pura nu exista in realitate. Unele tuse au fost ingrosate pentru a face mai usor de recunoscut caracteristile sale majore. In realitate, cu totii suntem un melanj din parti, numite generic in cadrul acestui model: Empatic, Rebel, Perseverent, Visator, Muncoman si Promotor. Prin urmare, in functie de cum suntem structurati, vom percepe lumea prin diferite filtre (emotii, actiuni sau ganduri) si vom cere anumite forme de recunoastere. Cunoscandu-ne vom sti care sunt nevoile noastre prezente si vom putea sa le raspundem intr-o maniera pozitiva.



Manuela Tiron, psiholog


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 21815 ori.



Ai trecut de 30 de ani? Atunci AI NEVOIE de colagen (cu Fortigel)!

2 Iunie 2025

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea pielii, articulațiilor, oaselor și tendoanelor. Odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală de colagen scade, ceea ce poate duce la pierderea elasticității pielii, apariția durerilor articulare și fragilizarea sistemului musculo-scheletic. Suplimentarea cu colagen devine astfel un aliat important pentru menținerea mobilității și aspectului tânăr al pielii.

Collagen cu Fortigel® de la Cosmopharm este un produs special formulat cu peptide bioactive de colagen, susținute de studii clinice. Fortigel® este o formă brevetată de colagen hidrolizat, recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula regenerarea cartilajului articular și de a reduce disconfortul la nivelul articulațiilor. Spre deosebire de alte forme de colagen, Fortigel® are o absorbție ridicată și acțiune direcționată exact acolo unde e nevoie. Administrat constant,

Collagen cu Fortigel® poate contribui la menținerea sănătății articulare, la prevenirea leziunilor și la susținerea performanței fizice, mai ales în cazul persoanelor active sau care suferă de uzură articulară. În plus, aduce beneficii și pielii, unghiilor și părului, completând un stil de viață echilibrat. Este o alegere inspirată pentru oricine dorește să prevină semnele îmbătrânirii și să se bucure de o mobilitate mai bună, zi de zi.


Cum alegi un nutritionist bun in Bucuresti?

22 Aprilie 2025

Menținerea unei stări optime de sănătate și prevenirea afecțiunilor cronice presupun, în mod esențial, adoptarea unui regim alimentar echilibrat. Pentru a obține rezultate sustenabile și adaptate nevoilor proprii, este indicată consultarea unui expert în nutriție. Deși în București există numeroși profesioniști în acest domeniu, identificarea celui mai potrivit poate deveni o sarcină dificilă fără un set clar de repere.

Acest material îți oferă câteva direcții utile pentru a facilita procesul de selecție. În primul rând, este esențial să te asiguri că nutriționistul are o pregătire academică solidă și o practică relevantă în domeniu. Un dietetician calificat este, de regulă, absolvent al unei instituții de învățământ superior din aria științelor medicale, cu specializare în Nutriție și Dietetică. Acesta este capabil să interpreteze rezultatele analizelor clinice și să conceapă planuri nutriționale personalizate, în funcție de particularitățile fiziologice ale fiecărui individ.

Totodată, este recomandabil să alegi un specialist care deține experiență practică în aria ta de interes – fie că urmărești reducerea greutății corporale, dezvoltarea masei musculare sau controlul unei patologii specifice, cum ar fi diabetul. Un profesionist competent va solicita evaluări medicale înainte de a propune o intervenție alimentară, evitând dietele dezechilibrate sau soluțiile extreme. Un plan nutrițional eficient trebuie să fie realist, sustenabil și integrat stilului tău de viață.

Evaluarea opiniilor altor pacienți poate constitui, de asemenea, un criteriu valoros. Recenziile disponibile online sau recomandările directe pot oferi indicii relevante despre seriozitatea, empatia și eficiența specialistului. În plus, este important să iei în calcul amplasarea cabinetului, disponibilitatea programărilor și opțiunile de consiliere la distanță – mai ales în contextul actual, în care telemedicina este tot mai frecvent utilizată.

Pentru a simplifica alegerea, îți recomandăm Centrul Medical Superfit, unde vei găsi o echipă de profesioniști cu experiență și acces la tehnologii de ultimă generație, pregătiți să te sprijine cu soluții personalizate și eficiente. Îi poți contacta telefonic la 0722 61 67 85 sau poți face o vizită la sediul din Str. Moise Nicoară 20, sector 3, București.


Remedii Naturale pentru Sănătatea Articulațiilor

3 Aprilie 2025

Pentru a ne menține articulațiile sănătoase, e important să le folosim corect și să le protejăm de suprasolicitare. Mișcarea regulată, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga, ajută la menținerea flexibilității și la întărirea mușchilor care susțin articulațiile.

Hidratarea joacă și ea un rol esențial, deoarece lichidul sinovial din articulații are nevoie de apă pentru a le menține lubrifiate. Alimentația echilibrată contribuie și ea la sănătatea articulațiilor. Alimente bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras, nucile și semințele, reduc inflamația, iar colagenul și vitamina C din citrice, ardei sau supa de oase ajută la regenerarea cartilajului. E bine să evităm excesul de zahăr și alimentele ultraprocesate, care pot favoriza inflamația și rigiditatea articulară.

Greutatea corporală are un impact mare asupra articulațiilor, mai ales asupra genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale. Dacă avem kilograme în plus, presiunea asupra acestor articulații crește, ceea ce poate duce la uzură și dureri. Menținerea unei greutăți sănătoase printr-o alimentație echilibrată și mișcare regulată poate preveni multe probleme.

Nu în ultimul rând, postura corectă și evitarea mișcărilor bruște sau repetitive pot preveni accidentările. Dacă stăm mult timp la birou, e bine să facem pauze pentru a ne mișca, iar dacă ridicăm greutăți, trebuie să folosim tehnici corecte pentru a proteja coloana și articulațiile. Cu puțină grijă și atenție, ne putem menține articulațiile sănătoase și flexibile pentru mai mult timp!


Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii