Sunteti aici :: Slabire » DE CE NU AU SUCCES CELE MAI MULTE DINTRE CURELE DE SLABIRE
DE CE NU AU SUCCES CELE MAI MULTE DINTRE CURELE DE SLABIRE
Cei mai multi dintre oamenii care tin o cura de slabire si pierd in greutate, revin la aceeasi greutate dupa o perioada sau depun chiar mai mult. Vorbim aici de efectul "yo-yo".
Principalele motive pentru care cele mai multe cure de slabire nu dau rezultate durabile ar fi:
1. Restrictie calorica prea mare, ceea ce conduce la o incetinire a metabolismului. Cand organismul este hranit insuficient, acesta "se apara" si incetineste rata metabolismului pentru a isi pastra rezervele cat mai mult timp. Interesul este sa e consume cat mai mult din rezervele sub forma de tesut adipos. Un regim moderat hipocaloric este mult mai eficient decat cel exagerat hipocaloric.
2. Lipsa exercitiilor fizice. Este inutil sa va mai spun ca exercitiile fizice necesita consum caloric. In procesul de slabire cea mai eficienta metoda s-a dovedit a fi o combinatie de efort aerob cu efort anaerob (exercitii cu greutati, care au rolul de a mentine masa musculara)
3. Abordare fara fundament stiintific (cum sunt cele mai multe regimuri pe care le gasiti in reviste de 2 lei) - aceste cure sunt greu de mentinut mult timp si induc o stare depresiva prin deprivarea alimentara. Pentru multi este foarte greu sa tina regim cu ciorba de varza sau grapefruit si de aceea renunta. Ca sa nu mai vorbim ca din punct de vedere nutritional aceste regimuri sunt dezechilibrate si de aceea ar trebui evitate.
4. Lipsa modificarii stilului de viata - cele mai multe regimuri nu incurajeaza o schimbare a stilului de viata sau neglijeaza complet acest aspect. Daca dupa ce veti ajunge la o greutate acceptabila si veti intrerupe regimul, veti relua vechile obiceiuri (sedentarism, mese neregulate, alimente hipercalorice, junk food) sigur veti ajunge iar sa va ingrasati. Schimbarea stilului de viata si constientizarea importantei acestuia, sunt aspecte foarte importante.
5. Regimurile hipocalorice extreme produc o scadere in greutate bazata in special pe pierderea masei musculare, de aceea veti deveni o persoana normoponderala (pe cantar), insa cu o compozitie corporala nesanatoasa (procent mare de grasime raporat la cantitatea de masa slaba, adica tesut muscular).
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 44574 ori.
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?
23 Mai 2022
Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.
Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.
Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?
De ce este important zincul
17 Mai 2022
Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.
El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.
Goji - consuma acest fruct!
9 Mai 2022
Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.
Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii