Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - antebrate - exercitii set 2
Exercitii pentru muschii feselor
EXERCITII DE FORTA PENTRU MUSCHII SPATELUI
RULADA CU MASLINE SI SOMON
LITERATURA BATE VIATA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SARCINA SI EXERCITIILE FIZICE
TRANSFORMARI INDUSE DE ANTRENAMENTUL CU GREUTATI
CAPOIERA
MECANISMUL AFECTARII HEPATICE
CIORBA DE VACUTA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI

PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI


Este antrenamentul de forta o alegere buna pentru copii? Ar trebui ei sa frecventeze o sala de forta? De la ce varsta se poate incepe culturismul

Iata cateva intrebari care ajung sa framante parintii, atunci cand copilul lor incepe sa devina interesat de culturism, fie dupa ce a rasfoit o revista, fie dupa ce a vazut o emisiune la televizor, sau poate incercand sa imite un frate mai mare sau un prieten care merge la sala.

Trebuie spus de la bun inceput ca antrenamentul de forta poate fi un element important in cadrul programului sportiv al unui copil. Cand spun copil ma gandesc la cei cu varsta scolara, aflati la pubertate. Deja de la varsta adolescentei, tanarul sanatos poate urma fara restrictii un program de antrenament de forta.

In ceea ce priveste oportunitatea participarii copiilor la antrenamente de forta, este bine sa dezvoltam aceasta problema pentru a intelege clar cum este bine sa procedam.

Un program de antrenament bine condus nu poate avea decat efecte pozitive asupra dezvoltarii motrice, emotionale si sociale a copilului. El va dezvolta o mai buna coordonare musculara si isi va dezvolta forta, elemente care ii vor fi de folos atat in viata curenta, cat si pentru orice alt sport ar practica mai tarziu. Copilul va capata mai multa incredere in el si va deveni mai sociabil. Cei supraponderali vor scadea in greutate, iar oasele celor ce fac exercitii de forta vor fi mai rezistente.

Ce ar trebui sa urmareasca un parinte atunci cand copilul sau participa la antrenamente de forta?

Cel mai important element este siguranta. In toate cazurile, copiii trebuie sa se bucure de o permanenta supraveghere din partea unui adult, de preferinta un instructor care sa aiba experienta cu cei de varsta mica. Acesta trebuie sa cunoasca masurile de siguranta si nivelul la care trebuie sa se antreneze un copil. Antrenamentul fara supraveghere intr-o sala de forta este o greseala, fiindca cei mici sunt tentati sa experimenteze sau sa braveze, ceea ce poate conduce la accidentari foarte grave.

Cum isi poate da seama un parinte daca programul de antrenament al copilului sau este cel potrivit?

Intr-un program bine echilibrat, antrenamentele se vor compune la inceput din exercitii simple, care presupun miscari doar la nivelul unei singure articulatii. Miscarile complexe, care presupun coordonare si implica mai multe grupe musculare (cum ar fi genuflexiunile) vor fi introduse mai tarziu. In primele luni de antrenament, copiii vor fi indrumati sa faca exercitii numai cu greutatea corpului lor sau folosind corzi elastice, mingii medicinale. Accentul se va pune pe tonifierea musculaturii spatelui si abdomenului, dar si a umerilor si coapselor. Pentru inceput nu se va incuraja lucrul cu greutati libere sau aparate, desi exista tentatia si curiozitatea de a incerca. Inainte de fiecare antrenament se va face incalzire, implicand fiecare grupa musculara si fiecare articulatie.

Exercitiile cu greutati se vor incepe cu bara goala. De o importanta cruciala este invatarea formei corecte a exercitiilor, inainte de a se trece la incarcarea progresiva a greutatii. Sub supravegherea instructorului (sau a unui parinte experimentat) se va mentine intensitatea de antrenament crescand progresiv greutatea, numarul de serii sau repetari pe serie. Copii se plictisesc repede, deci este de preferat ca exercitiile sa fie schimbate periodic, ceea ce reprezinta un factor important in antrenarea tuturor grupelor musculare.

Un antrenament presupune 6-8 exercitii diferite, cate 2-3 seturi a 10-15 repetari cu greutate mica. Daca nu pot fi executate macar 10 repetari, atunci greutatea este prea mare si trebuie redusa. Cand 3 seturi de 15 repetari pot fi efectuate cu usurinta, este momentul sa cresteti greutatea.

Unii parinti se tem ca antrenamentele de forta vor dezvolta excesiv masa musculara a copiilor lor. Acestia ar trebui sa fie linistiti, deoarece este putin probabil ca un copil la pubertate sa dezvolte masa musculara ca un adolescent, in principal datorita faptului ca nu exista o secretie hormonala suficient de puternica incat sa stimuleze acest proces. Pe de alta parte, un program de antrenament bine condus va evita utilizarea unor greutati suficient de mari care sa reprezinte un stimul de crestere optim. Principalele beneficii vor fi la nivelul coordonarii si fortei, iar accentul se va pune pe stapanirea formei corecte de executie a exercitiilor si nu pe utilizarea a cat mai multa greutate.

Este de preferat ca intre antrenamente sa existe cel putin o zi de pauza, pentru refacerea corpului dupa efort. Pe langa deprinderile sportive, copiii vor fi incurajati sa adere la un stil de viata sanatos, sa prefere alimentele considerate hranitoare si sa invete sa fie organizati



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 55631 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii