Sunteti aici :: Slabire » 10 TRUCURI CARE TE AJUTA SA ITI IMPULSIONEZI METABOLISMUL
10 TRUCURI CARE TE AJUTA SA ITI IMPULSIONEZI METABOLISMUL
Stii deja ca trebuie sa maninci mai putin si sa faci mai mult sport pentru a slabi. Dar atunci cind cintarul pare intepenit cu citeva kilograme mai departe decit greutatea ta ideala s-ar putea ca metabolismul tau sa aiba nevoie de un impuls. Mici schimbari ale stilului de viata (cum ar fi sa nu tii regim!) pot asigura succesul. In continuare iata citeva sugestii simple despre accelerarea arderii caloriilor dupa parerea expertilor de virf si a ultimelor studii.
1. Mentine caloriile zilnice peste 1200
Suna contraintuitiv, dar mancand mai putin de 1200 calorii pe zi poate de fapt incetini slabitul. Cind maninci mult mai putin decit are nevoie organismul tau e posibil sa intre in starea de infometare si sa depoziteze grasime. O femeie de inaltime medie care este moderat de activa are nevoie de 1400-1700 de calorii pe zi. Si acele calorii ar trebui sa provina dintr-o varietate de nutrienti constind din carbohidrati bogati in fibre (cereale 100% integrale, fructe si legume), proteina slaba (peste, pui fara piele si muschi) si grasimi sanatoase (nuci, seminte, ulei de masline si avocado).
2. Pompeaza fier
Corpul tau mentine musculatura prin sinteza proteica, un proces de intensa ardere a caloriilor. Cercetatorii cred ca doar existenta muschilor arde 20-40 de calorii pe kg pe zi fata de arderea a 2-4 calorii pentru 1kg de grasime. Daca tii regim fara sa faci si exercitii de forta circa 25% din slabit va proveni din tesutul muscular. Asta suprima metabolismul pentru ca iti lipsesc caloriile aditionale pe care existenta musculaturii le arde. Deci incorporeaza antrenamentul cu greutati in programul tau de 2-3 ori pe saptamina, si ai grija sa incluzi toate grupele majore de muschi.
3. Misca-te continuu
A fi in miscare de-a lungul zilei accelereaza substantial metabolismul. Cei care fac zilnic orice fel de activitate fizica, iau in greutate mai putin decit cei ce stau cuminti. De aceea trebuie sa urci scarile in loc de a lua ascensorul si sa te ridici de pe scaun cel putin in fiecare ora. Aceste lucruri marunte se aduna.
4. Maninca iarba de mare
In timp ce efectul de ardere a grasimilor al ceaiului verde este binecunoscut, poate nu stii ca alta planta verde actioneaza in mod asemanator. Fucoxantina, cea care da ierbii de mare culoarea sa verde brun, s-a dovedit in studiile pe animale a avea un efect anti-obezitate. Pacientii cu o rata metabolica scazuta care nu pot tolera medicamentele pot folosi fucoxantina in combinatie cu ceaiul verde.
5. Adauga vinegreta la salate
Un studiu recent a aratat ca subiectii obezi care au inclus otet in regimul lor au obtinut o greutate mai scazuta, ca si niveluri mai scazute de grasimi si trigliceride. Cind maninci salata, amesteca ulei de masline si otet. Alaturi de efectul de reducere a grasimilor pe care il are otetul, grasimea sanatoasa din uleiul de masline te ajuta sa te simti satul mai mult timp, iar acidul sau oleic declanseaza eliberarea unui hormon de suprimare a apetitului.
6. Maninca peste
Acizii grasi omega-3, grasimile polinesaturate gasite in uleiul de peste, fac minuni pentru metabolismul tau. Uleiul de peste stimuleaza metabolizarea grasimilor. Infrupta-te din plin cu somon, tuna, sardele, pastrav in mod regulat. Somonul salbatic este cel mai bun pentru ca este foarte bogat in grasimi polinesaturate si il gasesti usor totdeauna inghetat sau in conserve. In zilele in care nu maninci peste gras, ia un supliment de buna calitate cu ulei de peste cu acordul doctorului tau.
7. Schimba cantitatea de calorii ingerate
Daca in mod constant consumi aceeasi cantitate de calorii, corpul tau se poate adapta prin reducerea ratei metabolice. Incearca un regim cu grasimi reduse timp de 4 saptamini urmat de 2 saptamini de ceva mai multe proteine, grasimi si carbohidrati. Cind te intorci la dieta cu mai putine calorii, ia avint si slabirea, in loc de a se plafona. Asigura-te doar ca saptaminile tale bogate in calorii nu sint exclusiv sarbatori la restaurant. Adauga doar pina la citeva grame in plus de proteine la toate mesele si pina la cel mult 2 portii de fructe si cereale pe zi.
8. Maninca mai multe lactate
Ribozid nicotinamida din lapte si toate celelalte produse din lapte ard grasimi. Avind la dispozitie o cantitate mai mare din aceasta substanta faciliteaza ca mitocondriile, unitatile producatoare de energie din celule, sa metabolizeze grasimile mai eficient in energie. In studiile pe animale, aceasta substanta a redus ratele obezitatii la sobolani, chiar la cei cu diete bogate in lipide. Incearca sa adaugi lapte la preparatele din blender si ia gustari constind din iaurt grecesc cu fructe.
9. Maninca mai mult pepene rosu
Arginina, un aminoacid preferat al verii, nu doar arde grasimi, dar si previne depunerea de lipide. Cresterea in greutate a fost cu 30% mai mica la sobolanii care au consumat acest supliment timp de 12 saptamini. Si multe alte beneficii descoperite in acel studiu: glicemia mai bine controlata, o masa musculara mai mare, semnificativ mai multa grasime bruna, tipul care arde calorii, si stimularea dezvoltarii musculare. Amesteca pepenele rosu in salatele de fructe si bauturi racoritoare sau gateste antreuri delicioase cu pepene!
10. Opteaza pentru tot ce e organic
Conservantii alimentari chimici cunoscuti ca obezogeni par sa fi contribuit la cresterea ratelor obezitatii in ultimii ani, dupa cum sugereaza cercetarile. Insa trebuie aflat cum exact functioneaza, pentru ca deocamdata oamenii de stiinta considera ca obezogenii afecteaza apetitul sau metabolismul sau determina ca celulele sa se transforme in celule grase. Asa incit maninca totul organic oricind e posibil, facind eforturi speciale sa eviti fructele si legumele care au cele mai multe pesticide.

Acest articol a fost vizualizat de 51499 ori.
Dieta PALEO - adevar sau mit?
28 Martie 2023Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.
Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.

Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...

Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...

Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii