Sunteti aici :: Slabire » SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si aspru criticate din cauza mizeriei pe care consumatorii impatimiti o lasa in urma, in special la meciurile de fotbal, semintele de floarea soarelui au o istorie interesanta, dar si niste efecte benefice asupra sanatatii pe care probabil ca nici macar nu le banuiai. Fibre, proteine, minerale, vitamine si grasimi sanatoase - iata ingredientele principale care se regasesc in aceste seminte. Daca nu le priveai ca pe un energizant pana acum, ar fi cazul sa iti schimbi putin parerea. Si daca iti mai spun ca poti chiar sa slabesti cu ajutorul acestor seminte, chiar nu mai ai motive sa stai departe de ele.
SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI, GUSTAREA IDEALA
Multi nutritionisti recomanda consumul de seminte de floarea soarelui pe post de gustari delicioase. Aceste seminte de floarea soarelui contin acizi grasi omega 6, dar si o multime de nutrient esentiali. Vorbim de circa 14 grame de grasimi sanatoase, 7 grade de carbohidrati, 3 grame de fibre, 5 grame de proteine, si un gram de zahar la o cana de seminte. Cu doar 165 de calorii, in cazul in care o sa alegi sa mananci seminte din sortimentul celor nesarate pe care poti sa le gasesti mai ales in magazinele naturiste, poti sa iti inlocuiesti gustarile obisnuite care consta din ciocolata sau biscuiti cu ceva mult mai bun si mai sanatos de rontait.
CONTINUTUL DE VITAMINE, MINERALE SI NUTRIENTI
Vitaminele B1, B6, acidul folic, seleniul, magneziul, fosforul, cuprul, fitosterolii sau triptofanul sunt restul elementelor care se regasesc in aceste seminte de floarea soarelui. Astfel, cu doar 35 de grame de seminte de floarea soarelui iti poti asigura circa 60% din doza zilnica recomandata de vitamina E, cunoscuta ca si "sportivul absolut" al organismului. Aceasta vitamina are rolul de a-ti proteja pielea de ultraviolete si de a preveni astfel deteriorarea celulelor din cauza actiunii radicalilor liberi. Vitamina E contribuie la realizarea unei comunicari mai eficiente intre celule si la protejarea impotriva bolii Alzheimer sau a cancerului de prostata.
Tot in 35 de grame de seminte de floarea soarelui regasim circa 34% din doza zilnica recomandata de vitamina B1, cunoscuta si ca "vitamina bunei dispozitii". Aceasta vitamina are efecte dintre cele mai benefice asupra sanatatii tale fizice si psihice. Are un efect tonic asupra sistemului nervos, stimuleaza starea de bine, tine departe depresia si anxietatea sau oboseala si imbunatateste considerabil functia musculara. Previne bolile de inima si combate chiar raul de masina.
In aceeasi cantitate de seminte de floarea soarelui (35 de grame) regasim de asemenea circa 30% din DZR de cupru. Cuprul este un oligoelement important care contribuie la limitarea formarii radicalilor liberi, ajuta la mentinerea integritatii membranelor celulare si intareste sistemul imunitar. Cuprul mai este cunoscut pentru rolul sau de a reduce simptomele artritei.
Semintele de floarea soarelui contin circa 25% din DZR de magneziu. Potrivit unor studii amanuntite, magneziul poate sa reduca intensitatea astmului, sa diminueze tensiunea arteriala mare si sa tina departe migrenele. Magneziul previne accidentele vasculare cerebrale si diminueaza riscul de atac de cord.
Seleniul din aceste seminte gustoase (28% din DZR per 35 g) poate sa repare si sa sintetizeze ADN-ului din celulele deteriorate si sa inhibe inmultirea celulelor canceroase. Fosforul (23% din DZR per 35g) stimuleaza cresterea si vindecarea, iti energizeaza organismul, ajutand la metabolizarea lipidelor si a polizaharidelor, si te ajuta sa scapi de durerile cauzate de artrita.
Fitosterolii (circa 95 mg la 35 g seminte) reduc colesterolul rau din sange, sunt un energizant excelent si imbunatatesc raspunsul sistemului imunitar, reducand astfel riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancere. Deoarece au o structura chimica asemanatoare cu cea a plantelor, daca se insereaza in diete in cantitatile potrivite, pot sa ajute la reducerea nivelului de colesterol din sange. Fitosterolii se extrag chiar si din porumb sau soia si se adauga in anuminte alimente procesate.
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Consumate in stare cruda sau prajite la cuptor si adaugate la salate si diferite preparate din legume, semintele de floarea soarelui sunt delicioase. Pot asigura chiar si succesul curelor tale de slabire, datorita cantitatii mari de proteine pe care o contin (circa 40%). Astfel, iti vor declansa senzatia de satietate si te vor ajuta sa stai departe de mancare. Proteinele sunt cunoscute pentru rolul lor de a transforma grasimile in energie, accelerand metabolismul.
In plus, datorita continutului bogat in potasiu din aceste seminte, vei putea sa iti iei adio de la buclucasa retentie de apa cauzata de prezenta unor cantitati prea mari de sodiu din organism. Calciul este de asemenea renumit pentru rolul de a tine pofta de mancare departe.
Consuma-le asadar ca atare, ca si gustari in timpul zilei, sau insereaza-le chiar si in sandwich-uri sau prajituri; macina-le si adauga-le in iaurt sau fa-ti un amestec de iaurt, musli si seminte de floarea soarelui si bucura-te de un mic dejun sanatos. Bea un pahar de apa inainte de a consuma aceste seminte, pentru a-ti imbunatati digestia, si nu uita sa cumperi seminte fara sare.
Alexandra Igna

Acest articol a fost vizualizat de 133686 ori.
Beneficiile consumului de patrunjel
29 Mai 2023Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.
Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.
Alimente care te scapa de raceala
22 Mai 2023Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!
De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.
Dieta pentru cei care slabesc greu
15 Mai 2023Pot fi multe motive pentru care nu reusesti sa slabesti asa cum ti-ai dori, insa realitatea este ca in cele mai multe situatii oamenii nu fac exact lucrurile simple si eficiente, despre care o sa iti vorbesc in acest video.
In acest clip vreau sa iti spun cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stie oricine isi doreste sa slabeasca. Daca la final o sa spui ca deja stiai aceste “secrete”, atunci intreba-te ce faci gresit si apoi corecteaza, ca sa te bucuri de rezultatele dorite!
Adauga un comentariu Acest articol are 6 comentarii.
Asa este , dar semintele trebuie sa fie crude. Daca sunt prajite sau mai rau din alea cu sare iti imbolnaveste inima sigur de la are. Semintele crude de seminte sau dovleac sunt foarte bune pentru santate intr-adevar.
Sa inteleg ca in curand o sa apara suplimentele alimentare de slabit pe baza de seminte de floare?
Cafeaua verde a fost dintotdeauna buna la slabit. Are acidul ala clorogenic care are un rol puternic in arderea grasimilor.
Pentru slabit eu am folosit un supliment pe baza de plante ce se numeste Green Coffee Plus. Produsul e unul natural si nu mi-a generat nici un fel de efect advers!
Si eu am luat suplimentul acela pe care l-ai folosit u dar nu am avut rezultate atat de mari!
Mie mi-a fost de folos suplimentul Thermacuts. Acest produs facut din plante nu mi-a generat nici un efect advers si m-a ajutat destul de mult ca sa slabesc. In urma curei cu acest supliment am slabit in jur de 4 kg!

Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...

Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii