Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Suplimentarea cu concentrate proteice din zer si soia mareste raspunsul la antrenamentul cu greutati
METODE DE PREVENIRE A DIFERITELOR TIPURI DE NEOPLASME
Glutamina
AM SCUTIRE LA EDUCATIE FIZICA
EXERCITII DE FORTA PENTRU MUSCHII SPATELUI


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole IG MARE
FITNESS, SANATATE LA SUPERLATIV
CONTROLUL CENTRAL AL GREUTATII CORPORALE SI AL APETITULUI
SALATA DE BOEUF
CSID - Dietele disociate nu reprezinta o solutie buna
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Totul despre DIETA NORDICA Fierbinte
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Psihologie » COMPORTAMENTUL PASIV-AGRESIV - CUM IL RECUNOSTI?

COMPORTAMENTUL PASIV-AGRESIV - CUM IL RECUNOSTI?


COMPORTAMENTUL_PASIV_55539.jpgPoate ai auzit de multe ori expresia "comportament pasiv-agresiv", dar nu ai avut habar la ce se refera. Violenta verbala s-ar putea sa fie prima caracteristica ce iti trece prin minte in astfel de cazuri. Daca e vorba de un comportament "pasiv", dar si "agresiv" in acelasi timp, probabil ca la mijloc nu exista episoade de violenta fizica, nu? O astfel de logica e acceptabila, dar nu la asta se refera un astfel de comportament. In realitate, cei care au un comportament pasiv-agresiv sunt de regula resonsabili de multe dezechilibre care se petrec in viata celor apropiati lor. Ei manifesta o ostilitate constienta fata de figurile autoritare, dar fara a-si lega comportamentul pasiv de aceasta ostilitate sau de resentimente.

Aceste persoane nu au de regula incredere in cei din jurul lor, sunt ineficienti si nu sunt pozitivi. Incearca sa se razbune pe altii, "agitandu-se", opunandu-se si refuzand sa isi imbunatateasca performantele, atat la locul de munca, dar si in cadrul personal. Aceste manifestari incep de regula din copilarie si pot fi identificate in diferite contexte. Cei ce sufera de aceasta tulburare nu suporta responsabilitatea in sferele locului de munca si in cele sociale; se exprima prinr-o serie de comportamente particulare, si nu isi manifesta furia in mod expres. Tergiversarile si ineficienta, tendinta de a "uita" indeplinirea obligatiilor, toate acestea sunt "arme" folosite de cei pasiv-agresivi. Manipularea si aruncarea vinei in carca celor din jur sunt de asemenea caracteristici ale acestor indivizi.

SEMNE ALE UNUI COMPORTAMENT PASIV-AGRESIV

Daca descoperi ca tu sau cineva apropiat tie sufera de cel putin 5 dintre urmatoarele semne si simptome, e posibil sa identifici un comportament pasiv-agresiv:

AMANARILE. Amanarile lungi si dese, cheia marilor succese? Mai degraba, semne destul de clare ca nu exista bunavointa ca tu sau cineva apropiat tie sa-ti indeplineasca indatoririle. Cauzele pot fi multiple, dar daca vorbim doar de rea-vointa, acesta poate fi considerat un indiciu destul de clar ca vorbim de agresivitate pasiva.

BOSUMFLARILE, IRITABILITATEA, TENDINTA DE A SE CERTA. Daca astfel de manifestari devin vizibile destul de des, s-ar putea din nou sa fie vorba de un comportament pasiv-agresiv.

INEFICIENTA LA LOCUL DE MUNCA. Refuzul de a indeplini anumite sarcini de lucru sau tendinta de a lucr incet, cu greutate si de a face ceva gresit in mod deliberat sunt alte elemente care vin sa compuna un tablou si mai complet al unui astfel de individ.

PROTESTELE DESE SI NEREALISTE. Persoanele care sufera de un comportament pasiv-agresiv se plang de regula ca toata lumea le cere imposibilul, sau mult prea mult decat ar putea sa faca. In realitate, aceasta nu este altceva decat o manifestare suplimentara a tulburarii comportamentale de care sufera.

"UITAREA" OBLIGATIILOR. Persoanele care "uita" din senin ca trebuiau sa termine un raport important la o anumita ora sau care uita sa contacteze un client important pot fi acuzate de rea-vointa.

"MA DESCURC MULT MAI BINE DECAT ALTII". Cei care considera ca fac o treaba mai buna la locul de munca in comparatie cu restul angajatilor sufera de regula de un soi de "cult al personalitatii" si traiesc intr-o iluzie perpetua. Sigur ca de multe ori se poate sa aiba dreptate, dar daca respectivul gand vine zilnic, de mai multe ori pe zi, chiar si este insotit de restul "simptomelor" mentionate anterior, e posibil ca persoana cu pricina sa sufere de un comportament pasiv-agresiv.

REFUZUL DE A ACCEPTA SUGESTII. Cand cei din jur ii spun unei astfel de persoane ce sa faca pentru a-si imbunatati productivitatea, de exemplu, s-ar putea ca acestia sa nu reactioneze de o maniera pozitiva sau constructiva. In plus, indivizii care sufera de astfel de tulburari pot de asemenea sa obstructioneze munca si eforturile celor din jurul lor, in special cand e vorba de munca in echipa. Cu alte cuvinte, isi "sapa" colegii, fara un motiv intemeiat.

CRITICA ADUSA SUPERIORILOR. Acesta este un alt indicator al unui comportament pasiv-agresiv.

Acestea sunt cateva dintre semnele clare ca o persoana este pasiv-agresiva. Tratamentul nu este cautat intodeauma, in special din cauza faptului ca astfel de manifestari nu afecteaza indivizii in sine, ci mai degraba pe cei din jurul lor. Potrivit unor psihologi, astfel de comportamente isi gasesc originea in copilaria subiectilor. Figurile materne sau paterne care nu au aratat sufiecienta caldura parinteasca pot conduce la incapacitatea celor mici de a-si exprima furia fata de parinti la momentul oportun. Astfel, ei acumuleaza aecste frustrari si, ca si adulti, vor tinde sa dezvolte astfel de comportamente pasiv-agresive. Depresia este bineinteles des intalnita in astfel de cazuri, si este nevoie ca acesti oameni sa invete cum sa iti controleze furia si anxietatea, dar si sa exprime aceste sentimente in mod normal. Ei trebuie sa inteleaga faptul ca cei din jurul lor (in special cei apropiati) sunt profund afectati de maniera lor de a se comporta. Schimbarea trebuie sa vina din interior, treptat, iar membrii familiei pot sa joace rolul unor terapeuti buni, daca nu se doreste apelarea la ajutor de specialitate.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 36368 ori.



Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.


Gustari de luat la drum

28 August 2023

Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.

Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.

Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii