Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CEAIUL VERDE IN CURA DE SLABIRE
PIEPT DE PUI CU CARTOFI IN SOS ALB
EXERCITIILE PENTRU ABDOMEN - DE EVITAT DIMINEATA
CSID - Alimentele afumate sunt toxice pentru organism
CSID - Zaharul, inamicul numarul unu al siluetei


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
ALERGIILE DE PRIMAVARA
DURERILE IN GAT
DUREREA MUSCULARA DE A DOUA ZI
Extensia pumnilor cu haltera
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » COMPORTAMENTUL PASIV-AGRESIV - CUM IL RECUNOSTI?

COMPORTAMENTUL PASIV-AGRESIV - CUM IL RECUNOSTI?


COMPORTAMENTUL_PASIV_55539.jpgPoate ai auzit de multe ori expresia "comportament pasiv-agresiv", dar nu ai avut habar la ce se refera. Violenta verbala s-ar putea sa fie prima caracteristica ce iti trece prin minte in astfel de cazuri. Daca e vorba de un comportament "pasiv", dar si "agresiv" in acelasi timp, probabil ca la mijloc nu exista episoade de violenta fizica, nu? O astfel de logica e acceptabila, dar nu la asta se refera un astfel de comportament. In realitate, cei care au un comportament pasiv-agresiv sunt de regula resonsabili de multe dezechilibre care se petrec in viata celor apropiati lor. Ei manifesta o ostilitate constienta fata de figurile autoritare, dar fara a-si lega comportamentul pasiv de aceasta ostilitate sau de resentimente.

Aceste persoane nu au de regula incredere in cei din jurul lor, sunt ineficienti si nu sunt pozitivi. Incearca sa se razbune pe altii, "agitandu-se", opunandu-se si refuzand sa isi imbunatateasca performantele, atat la locul de munca, dar si in cadrul personal. Aceste manifestari incep de regula din copilarie si pot fi identificate in diferite contexte. Cei ce sufera de aceasta tulburare nu suporta responsabilitatea in sferele locului de munca si in cele sociale; se exprima prinr-o serie de comportamente particulare, si nu isi manifesta furia in mod expres. Tergiversarile si ineficienta, tendinta de a "uita" indeplinirea obligatiilor, toate acestea sunt "arme" folosite de cei pasiv-agresivi. Manipularea si aruncarea vinei in carca celor din jur sunt de asemenea caracteristici ale acestor indivizi.

SEMNE ALE UNUI COMPORTAMENT PASIV-AGRESIV

Daca descoperi ca tu sau cineva apropiat tie sufera de cel putin 5 dintre urmatoarele semne si simptome, e posibil sa identifici un comportament pasiv-agresiv:

AMANARILE. Amanarile lungi si dese, cheia marilor succese? Mai degraba, semne destul de clare ca nu exista bunavointa ca tu sau cineva apropiat tie sa-ti indeplineasca indatoririle. Cauzele pot fi multiple, dar daca vorbim doar de rea-vointa, acesta poate fi considerat un indiciu destul de clar ca vorbim de agresivitate pasiva.

BOSUMFLARILE, IRITABILITATEA, TENDINTA DE A SE CERTA. Daca astfel de manifestari devin vizibile destul de des, s-ar putea din nou sa fie vorba de un comportament pasiv-agresiv.

INEFICIENTA LA LOCUL DE MUNCA. Refuzul de a indeplini anumite sarcini de lucru sau tendinta de a lucr incet, cu greutate si de a face ceva gresit in mod deliberat sunt alte elemente care vin sa compuna un tablou si mai complet al unui astfel de individ.

PROTESTELE DESE SI NEREALISTE. Persoanele care sufera de un comportament pasiv-agresiv se plang de regula ca toata lumea le cere imposibilul, sau mult prea mult decat ar putea sa faca. In realitate, aceasta nu este altceva decat o manifestare suplimentara a tulburarii comportamentale de care sufera.

"UITAREA" OBLIGATIILOR. Persoanele care "uita" din senin ca trebuiau sa termine un raport important la o anumita ora sau care uita sa contacteze un client important pot fi acuzate de rea-vointa.

"MA DESCURC MULT MAI BINE DECAT ALTII". Cei care considera ca fac o treaba mai buna la locul de munca in comparatie cu restul angajatilor sufera de regula de un soi de "cult al personalitatii" si traiesc intr-o iluzie perpetua. Sigur ca de multe ori se poate sa aiba dreptate, dar daca respectivul gand vine zilnic, de mai multe ori pe zi, chiar si este insotit de restul "simptomelor" mentionate anterior, e posibil ca persoana cu pricina sa sufere de un comportament pasiv-agresiv.

REFUZUL DE A ACCEPTA SUGESTII. Cand cei din jur ii spun unei astfel de persoane ce sa faca pentru a-si imbunatati productivitatea, de exemplu, s-ar putea ca acestia sa nu reactioneze de o maniera pozitiva sau constructiva. In plus, indivizii care sufera de astfel de tulburari pot de asemenea sa obstructioneze munca si eforturile celor din jurul lor, in special cand e vorba de munca in echipa. Cu alte cuvinte, isi "sapa" colegii, fara un motiv intemeiat.

CRITICA ADUSA SUPERIORILOR. Acesta este un alt indicator al unui comportament pasiv-agresiv.

Acestea sunt cateva dintre semnele clare ca o persoana este pasiv-agresiva. Tratamentul nu este cautat intodeauma, in special din cauza faptului ca astfel de manifestari nu afecteaza indivizii in sine, ci mai degraba pe cei din jurul lor. Potrivit unor psihologi, astfel de comportamente isi gasesc originea in copilaria subiectilor. Figurile materne sau paterne care nu au aratat sufiecienta caldura parinteasca pot conduce la incapacitatea celor mici de a-si exprima furia fata de parinti la momentul oportun. Astfel, ei acumuleaza aecste frustrari si, ca si adulti, vor tinde sa dezvolte astfel de comportamente pasiv-agresive. Depresia este bineinteles des intalnita in astfel de cazuri, si este nevoie ca acesti oameni sa invete cum sa iti controleze furia si anxietatea, dar si sa exprime aceste sentimente in mod normal. Ei trebuie sa inteleaga faptul ca cei din jurul lor (in special cei apropiati) sunt profund afectati de maniera lor de a se comporta. Schimbarea trebuie sa vina din interior, treptat, iar membrii familiei pot sa joace rolul unor terapeuti buni, daca nu se doreste apelarea la ajutor de specialitate.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 38907 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

JOCURI SI ACTIVITATI DE FAMILIE JOCURI SI ACTIVITATI DE FAMILIE
S-a vorbit si se vorbeste mult despre rolul important pe ...
SUFERI DE TICURI NERVOASE? SUFERI DE TICURI NERVOASE?
Daca nu esti sigur cum anume ar trebui sa raspunzi ...


SUFERI DE PERFECTIONISM? SUFERI DE PERFECTIONISM?
Inca din copilarie ne-am dorit sa fim cei mai buni. ...
SCHIMBA-TI ATITUDINEA FATA DE EXERCITIILE FIZICE SCHIMBA-TI ATITUDINEA FATA DE EXERCITIILE FIZICE
De cateva zile, o prietena buna de-a mea frecventeaza niste ...


Alte articole despre Psihologie






« 1 2 3 4 »
Pagina 2 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii