Home  |  Sitemap  |  Contact



Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole GRASIMEA ABDOMINALA
Inozina si colina
CORP FERM LA ORICE VARSTA
Aplicatie site
8 SECRETE ALE SLABIRII LA PESTE 40 DE ANI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa NU te ingrasi in concediu Fierbinte
Concediile sunt momente ispititoare, în care ne propunem doar să ne răsfățăm și să uităm de reguli....
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam EXERCITII DE FORTA PENTRU MUSCHII UMERILOR
AEROBICUL, UN MOD EFICIENT DE A ARDE GRASIMEA
PRINCIPALELE CAUZE CE DUC LA ACCIDENTARE
Crunch la cablu
CSID - Orice kilogram in plus creste riscul de cancer colonic
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR

CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR


CIOCOLATA_INTRE_MIT__88652.jpgDulce, aromata si cremoasa, ciocolata este in topul preferintelor pentru un desert unic. Cu totii stim ca savoarea ciocolatei ne aduce zambetul pe buze in orice moment al zilei, dar este ciocolata si un aliment-medicament? Care sunt beneficiile consumului zilnic de ciocolata? Exista diferente intre sortimentele pe care le putem achizitiona? In ultimul timp numeroase studii au promovat ciocolata ca remediu pentru hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat sau depresie. Iata care sunt concluziile specialistilor legate de profilul nutritional al ciocolatei:

Este ciocolata o sursa excelenta de antioxidanti?

Boabele de cacao, componentele de baza ale ciocolatei, contin antioxidanti numiti flavonoizi, care au beneficii majore pentru sanatate. Cu toate acestea, trebuie sa alegi cu atentie tipul de ciocolata pe care il consumi pentru a reduce efectele negative ale radicalilor liberi. Ciocolata amaruie este cea mai bogata in flavonoizi, iar ciocolata cu lapte are o cantitate redusa de antioxidanti si mai mult zahar. Ciocolata alba, un mix de grasimi, zahar si arome artificiale nu contine deloc antioxidanti. Pentru a te asigura ca fiecare bucatica de ciocolata pe care o savurezi te ajuta sa ai un organism puternic este esential sa alegi sortimentele care au cel putin 70% cacao sau chiar sa incluzi in meniul tau zilnic cacao pudra fara zahar. Poti adauga 2 lingurite de cacao la sucurile naturale, cerealele de la micul dejun sau la salatele de fructe.

Poate ciocolata sa previna sau sa trateze hipertensiunea arteriala?

Potrivit nutritionistilor, exista o legatura intre consumul moderat de ciocolata si diminuarea riscului de declansare a afectiunilor cardiovasculare. Ciocolata nu are un efect dramatic, dar reduce usor tensiunea arteriala, contribuind astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si cresterea flexibilitatii arterelor si capilarelor. In cadrul studiilor de specialitate s-a constatat ca persoanele care consuma zilnic ciocolata amaruie timp de minim 3 luni sunt mai putin expuse riscului de infarct, iar procesele inflamatorii care slabesc imunitatea sunt diminuate semnificativ. In concluzie, ciocolata amaruie iti poate proteja inima, insa trebuie sa fii atent la marimea portiei pentru a evita excesul de calorii si acumularea kilogramelor in plus. Nutritionistii iti recomanda sa consumi zilnic 30g de ciocolata amaruie (aproximativ 4 patratele) pentru a avea mereu energie, fara sa iti periclitezi silueta.

Ciocolata poate reduce nivelul colesterolului?

Ciocolata contine unt de cacao, care are un procent ridicat de grasimi saturate, insa o treime din aceste grasimi este reprezentata de acidul stearic. Acest acid este transformat de ficat in acid oleic, devenind astfel o grasime mono-nesaturata, benefica pentru sistemul cardiovascular. De asemenea, ciocolata contine si acid oleic pur. In cadrul unui studiu recent s-au comparat efectele unei diete care includea 30g de ciocolata amaruie consumate in fiecare zi cu un meniu care avea untul drept sursa principala de grasimi. Dupa 2 luni rezultatele au demonstrat ca persoanele care consumasera ciocolata aveau un nivel al colesterolului LDL redus cu 10%, in timp ce pentru voluntarii care consumasera numai unt s-au inregistrat cresterea colesterolului "rau" si a trigliceridelor.

Ciocolata te ajuta sa te concentrezi mai usor si stimuleaza memoria?

Ciocolata contine un tip de cafeina, teobromina, care stimuleaza functiile cerebrale, avand un efect de revigorare. Chiar daca nu se compara cu o cafea, ciocolata te poate ajuta sa iti stabilesti rapid prioritatile atunci cand ai un program incarcat sau trebuie sa rezolvi probleme dificile. Cu toate acestea, este important sa te opresti la 30g de ciocolata deoarece studiile de specialitate au demonstrat ca exista o legatura directa intre consumul excesiv de ciocolata si aparitia simptomelor depresiei.

Ciocolata cauzeaza acneea si inrautateste aspectul pielii?

Acest mit este foarte raspandit, ciocolata fiind adesea pe "lista neagra" a celor care se confrunta cu acneea, insa nu exista o baza stiintifica pentru aceste afirmatii. In cadrul unei diete echilibrate, care include carne slaba, lactate degresate, fructe si legume proaspete, ciocolata nu inrautateste aspectul pielii. In cazul adolescentilor, acneea poate avea drept cauza un dezechilibru hormonal, caz in care meniul zilnic nu are un efect decisiv asupra leziunilor acneice. De asemenea, este important sa nu se faca o confuzie intre o reactie alergica si efectele ciocolatei asupra organismului. Atunci cand alegi ciocolata nu trebuie sa fii atent numai la procentul de cacao, ci si la celelalte ingrediente din componenta produsului. In cele mai multe cazuri, ciocolata amaruie care contine nuci sau alune poate determina aparitia simptomelor problematice in cazul persoanelor alergice la aceste ingrediente. Astfel, ciocolata in sine nu este un aliment de evitat in cadrul unui meniu sanatos, dar trebuie sa citesti cu atentie lista de ingrediente si, in cazul in care ai alergii, poti alege ciocolata simpla, fara alte adaosuri.



Amalia Scurt

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 42880 ori.



Cum sa NU te ingrasi in concediu

26 Iulie 2021

Concediile sunt momente ispititoare, în care ne propunem doar să ne răsfățăm și să uităm de reguli. Adesea, după câteva zile departe de casă, într-un loc relaxant, multe persoane se întorc cu kilograme în plus.

Mâncărurile pe care le ai disponibile în vacanță diferă în funcție de locul unde mergi, de cultura locală, de opțiunile de masă, însă alegeri alimentare mai bune poți face oriunde.

In acest clip iti oferim câteva recomandări pentru concediu, ca să nu te întorci cu un “bagaj” excesiv de grăsime!


Nu mai manca de plictiseala!

20 Iulie 2021

Foamea de plictiseala, situatie in care nu apare senzatia de foame, ci mancam doar din plictiseala eventual chiar in timp ce ne uitam la televizor sau pierdem vremea pe net, se incadreaza in categoria mancat pe fond emotional.

Stresul si plictiseala se potrivesc de minune mai ales atunci cand eviti o sarcina care ti se pare dificila sau o ai o problema pe care nu vrei sa o abordezi.

In acest clip vei afla de ce apare foamea de plictiseala si ce trebuie sa faci ca sa o combati!


Dietele restrictive - ajuta sau strica?

13 Iulie 2021

Dietele restrictive reduc exagerat de mult numarul de calorii sau presupun eliminarea din alimentatie a unei intregi grupe de macronutrienti, de obicei le lipseste baza stiintifica, iar unele sunt de-a dreptul absurde.

Persoanele care urmeaza aceste diete au o atitudine de tipul "totul sau nimic" si isi limiteaza foarte mult alimentele consumate.

In acest clip vei afla de ce nu trebuie sa recurgi la diete restrictive atunci cand vrei sa slabesti!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii