Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ANTRENAMENTELE IN APA
REZISTENTA FIZICA LA EFORT INDELUNGAT
PRODUSELE-MINUNE PENTRU SLABIT
CAMPANIA TRAIESTE SANATOS, SSFB 2006
Proteinele


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole MANANCA PE INDELETE!
GIMNASTICA ACVATICA
CALCIUL - MINERAL ANABOLIZANT
CELE 10 ALIMENTE CARE SPULBERA GRASIMEA
Alegerea unui program de scadere in greutate
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa mananci cu adevarat sanatos Fierbinte
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR

CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR


CIOCOLATA_INTRE_MIT__88652.jpgDulce, aromata si cremoasa, ciocolata este in topul preferintelor pentru un desert unic. Cu totii stim ca savoarea ciocolatei ne aduce zambetul pe buze in orice moment al zilei, dar este ciocolata si un aliment-medicament? Care sunt beneficiile consumului zilnic de ciocolata? Exista diferente intre sortimentele pe care le putem achizitiona? In ultimul timp numeroase studii au promovat ciocolata ca remediu pentru hipertensiunea arteriala, colesterolul ridicat sau depresie. Iata care sunt concluziile specialistilor legate de profilul nutritional al ciocolatei:

Este ciocolata o sursa excelenta de antioxidanti?

Boabele de cacao, componentele de baza ale ciocolatei, contin antioxidanti numiti flavonoizi, care au beneficii majore pentru sanatate. Cu toate acestea, trebuie sa alegi cu atentie tipul de ciocolata pe care il consumi pentru a reduce efectele negative ale radicalilor liberi. Ciocolata amaruie este cea mai bogata in flavonoizi, iar ciocolata cu lapte are o cantitate redusa de antioxidanti si mai mult zahar. Ciocolata alba, un mix de grasimi, zahar si arome artificiale nu contine deloc antioxidanti. Pentru a te asigura ca fiecare bucatica de ciocolata pe care o savurezi te ajuta sa ai un organism puternic este esential sa alegi sortimentele care au cel putin 70% cacao sau chiar sa incluzi in meniul tau zilnic cacao pudra fara zahar. Poti adauga 2 lingurite de cacao la sucurile naturale, cerealele de la micul dejun sau la salatele de fructe.

Poate ciocolata sa previna sau sa trateze hipertensiunea arteriala?

Potrivit nutritionistilor, exista o legatura intre consumul moderat de ciocolata si diminuarea riscului de declansare a afectiunilor cardiovasculare. Ciocolata nu are un efect dramatic, dar reduce usor tensiunea arteriala, contribuind astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si cresterea flexibilitatii arterelor si capilarelor. In cadrul studiilor de specialitate s-a constatat ca persoanele care consuma zilnic ciocolata amaruie timp de minim 3 luni sunt mai putin expuse riscului de infarct, iar procesele inflamatorii care slabesc imunitatea sunt diminuate semnificativ. In concluzie, ciocolata amaruie iti poate proteja inima, insa trebuie sa fii atent la marimea portiei pentru a evita excesul de calorii si acumularea kilogramelor in plus. Nutritionistii iti recomanda sa consumi zilnic 30g de ciocolata amaruie (aproximativ 4 patratele) pentru a avea mereu energie, fara sa iti periclitezi silueta.

Ciocolata poate reduce nivelul colesterolului?

Ciocolata contine unt de cacao, care are un procent ridicat de grasimi saturate, insa o treime din aceste grasimi este reprezentata de acidul stearic. Acest acid este transformat de ficat in acid oleic, devenind astfel o grasime mono-nesaturata, benefica pentru sistemul cardiovascular. De asemenea, ciocolata contine si acid oleic pur. In cadrul unui studiu recent s-au comparat efectele unei diete care includea 30g de ciocolata amaruie consumate in fiecare zi cu un meniu care avea untul drept sursa principala de grasimi. Dupa 2 luni rezultatele au demonstrat ca persoanele care consumasera ciocolata aveau un nivel al colesterolului LDL redus cu 10%, in timp ce pentru voluntarii care consumasera numai unt s-au inregistrat cresterea colesterolului "rau" si a trigliceridelor.

Ciocolata te ajuta sa te concentrezi mai usor si stimuleaza memoria?

Ciocolata contine un tip de cafeina, teobromina, care stimuleaza functiile cerebrale, avand un efect de revigorare. Chiar daca nu se compara cu o cafea, ciocolata te poate ajuta sa iti stabilesti rapid prioritatile atunci cand ai un program incarcat sau trebuie sa rezolvi probleme dificile. Cu toate acestea, este important sa te opresti la 30g de ciocolata deoarece studiile de specialitate au demonstrat ca exista o legatura directa intre consumul excesiv de ciocolata si aparitia simptomelor depresiei.

Ciocolata cauzeaza acneea si inrautateste aspectul pielii?

Acest mit este foarte raspandit, ciocolata fiind adesea pe "lista neagra" a celor care se confrunta cu acneea, insa nu exista o baza stiintifica pentru aceste afirmatii. In cadrul unei diete echilibrate, care include carne slaba, lactate degresate, fructe si legume proaspete, ciocolata nu inrautateste aspectul pielii. In cazul adolescentilor, acneea poate avea drept cauza un dezechilibru hormonal, caz in care meniul zilnic nu are un efect decisiv asupra leziunilor acneice. De asemenea, este important sa nu se faca o confuzie intre o reactie alergica si efectele ciocolatei asupra organismului. Atunci cand alegi ciocolata nu trebuie sa fii atent numai la procentul de cacao, ci si la celelalte ingrediente din componenta produsului. In cele mai multe cazuri, ciocolata amaruie care contine nuci sau alune poate determina aparitia simptomelor problematice in cazul persoanelor alergice la aceste ingrediente. Astfel, ciocolata in sine nu este un aliment de evitat in cadrul unui meniu sanatos, dar trebuie sa citesti cu atentie lista de ingrediente si, in cazul in care ai alergii, poti alege ciocolata simpla, fara alte adaosuri.



Amalia Scurt

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 51242 ori.



Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.


Ce mananci pentru rinichi sanatosi

27 Februarie 2023

Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu

Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii