Home  |  Sitemap  |  Contact



Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Extensia picioarelor la aparat
Compozitia corpului
TESTELE GENETICE POT INDICA POTENTIALUL DE PERFORMANTA
Cafeina
Campania Aripi Deschise
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Apa cu lămâie te ajută să slăbeşti? Fierbinte
Unele persoane sustin ca apa cu lamaie detoxifica si ajuta la slabit, mai ales daca se bea dimineata, pe stomacul...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Relatia obezitate - fertilitate
EMPATICII, AMATORI AI CURELOR DE SLABIRE
AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Abdomene
FENOMENUL DIETEI ZONE
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » CRITERII DE CALITATE PENTRU PROTEINE

CRITERII DE CALITATE PENTRU PROTEINE


"Daca vrei sa iti dezvolti masa musculara trebuie sa ai un regim alimentar bogat in alimente precum laptele, carnea, ouale, orezul, care sunt surse bogate in proteine de calitate"... ei bine, cred ca am tocit tastatura de cate ori am scris aceasta fraza.As vrea sa va prezint succint criteriile folosite de nutritionisti pentru a clasifica diversele surse de proteine in functie de valoarea lor nutritiva.Nu este o noutate pentru nimeni ca unele surse de proteine sunt mai valoroase decat altele, acest lucru reflectandu-se si in pretul alimentelor sau al suplimentelor nutritive.

VALOAREA BIOLOGICA (B.V.) reprezinta procentul de proteina absorbita care este retinuta in organism in scopul utilizarii ei pentru formare de noi tesuturi. Scorul 100 a fost atribuit in trecut proteinelor din ou, crezandu-se ca acestea au cea mai mare valoare biologica. In prezent, proteinele din zer (adica din acea fractiune a laptelui care ramane dupa coagulare, ca in cazul fabricarii branzeturilor) sunt considerate cele mai valoroase, atribuindu-li-se un scor de 104, datorita structurii lor speciale si compozitiei in aminoacizi.

RAPORTUL EFICIENTEI PROTEINELOR (R.E.P.) reprezinta cresterea greutatii corporale impartita la greutatea proteinelor consumate (cu alte cuvinte, crestere raportata la consum).

UTILIZAREA NETA A PROTEINELOR (U.P.N.) este procentul dintr-o cantitate de proteine ingerate, care este retinut in organism (adica acea fractiune din proteinele pe care le mancam, ce ramane in organism).

SCORUL AMINOACIDIC (S.A.A.) are la baza necesitatile de aminoacizi ale oamenilor. Un scor de 1 indica faptul ca proteina respectiva acopera toate necesitatile organismului in ceea ce priveste aportul de aminoacizi (in concordanta cu normele stabilite de OMS)

In continuare va prezint un tabel cu principalele surse de proteine utilizate in alimentatie.

Nu trebuie sa uitati ca proteinele, indiferent de sursa din care provin, daca nu sunt asociate cu un aport optim de carbohidrati nu pot fi folosite la parametrii optimi. Un studiu efectuat la Universitatea din Texas si publicat in Medicine and Science in Sport and Exercise (33:2000) a subliniat valoarea utilizarii unei combinatii de carbohidrati si proteine in procesul de refacere dupa efort. Astfel, au fost comparate probele de tesut muscular recoltate la trei grupuri de culturisti care au pedalat timp de 2 ore pe bicicleta stationara, apoi unul din grupuri a consumat o bautura ce continea carbohidrati (53 g) si proteine (14 g), al doilea grup a consumat o bautura doar cu carbohidarti, iar al treilea grup o bautura doar cu proteine. Cercetatorii au constatat ca sportivii care au consumat bautura ce continea amestecul de carbohidrati si proteine au inregistrat un nivel de 128% in ceea ce priveste refacerea depozitelor de glicogen, in comparatie cu celelalte grupuri.Nu mai este pentru nimeni un secret ca utilizarea unei surse de proteine cu valoare superioara in combinatie cu carbohidrati reprezinta o premiza a succesului in culturism.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 48087 ori.



Apa cu lămâie te ajută să slăbeşti?

16 Septembrie 2021

Unele persoane sustin ca apa cu lamaie detoxifica si ajuta la slabit, mai ales daca se bea dimineata, pe stomacul gol. Lamaile sunt recunoscute pentru continutul ridicat de vitamina C, iar de aici a fost doar un pas pana la proprietati anti-cancer.

Care este adevarul despre proprietatile apei cu lamaie?

Urmareste clipul ca sa afli!


Secretele slabirii (fara numarat de calorii)

12 Septembrie 2021

Trebuie sa nu sa numeri caloriile atunci cand vrei sa slabesti?

Pe de-o parte, sistemul de numarat calorii si macronutrienti pot fi de ajutor cand vrei sa scazi in greutate. A fi constient de caloriile consumate la o masa te poate face sa estimezi mai bine portia necesara, mai ales daca tii dieta, dar nu reusesti sa slabesti.

S-ar putea sa-ti dai seama ca subestimai numarul de calorii dintr-un pumn de nuci, de exemplu. Pe de alta parte, a manca in functie de un numar prestabilit de calorii, netinand cont de semnalele propriului corp cu privire la foame si satietate, iti poate deteriora relatia cu hrana. In special persoanele care sufera sau au suferit de tulburari alimentare pot fi afectate negativ de numaratul caloriilor.

Urmareste acest clip ca sa inveti sa slabesti fara sa fie nevoie sa numeri caloriile, iar daca ai nevoie de ajutor, te astept la Centrul Superfit!


Alimentatia in tiroidita Hashimoto

6 Septembrie 2021

Tiroidita Hashimoto este una dintre cele mai frecvente afectiuni tiroidiene, iar simptomele sale pot afecta in mod semnificativ calitatea vietii.

Cercetarile arata ca modificarile dietei si stilului de viata pot ameliora simptomele. Fiecare pacient cu boala Hashimoto raspunde diferit la tratament, motiv pentru care o abordare individualizata pentru aceasta afectiune este atat de importanta.

Urmareste acest clip pentru a afla toate detaliile!



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(6 Iunie 2013 11:00) Viorel a spus

Tabelul cu principalele surse de proteine?


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii