Home  |  Sitemap  |  Contact



Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Ridicarea picioarelor din intins pe banca
PRINCIPII SIMPLE SI EFICIENTE PENTRU SLABIRE
IAURTUL
MENTINEREA SCADERII IN GREUTATE
BOXUL, MAI MULT DECAT UN SPORT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Mituri despre obezitate Fierbinte
Obezitatea este un fenomen in crestere, iar asta nu mai e o surpriza pentru nimeni. Copii si adulti deopotriva...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Stretching - gambe - exercitii set 2
ANTRENEAZA-TI PICIOARELE!
SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!
DIETA SCARSDALE
CINE TE VINDECA?
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII

PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII


PLANTELE_DE_SEZON__B_63852.jpgPrimavara, iti poti asigura aportul necesar de vitamine si minerale consumand plante de sezon. Urzicile, spanacul, leurda si lobada sunt cateva dintre plantele care te ajuta sa fii sanatos. De asemenea, daca mananci preparate realizate din aceste plante, nu numai ca te hranesti sanatos, dar te si mentii in forma. In cele ce urmeaza, iti voi prezenta pe larg care sunt proprietati si beneficiile acestor plante.

Urzicile, recomandate pentru detoxifierea organismului

Pe langa faptul ca este un aliment hranitor, urzica este cunoscuta ca fiind si o planta medicinala. Urzicile sunt raspandite pe aproape tot globul, cu exceptia regiunii arctice si a centrului si sudului Africii. Ele se culeg doar din zonele nepoluate, mai exact din zone in care pamantul nu contine substante daunatoare. Spre exemplu, urzicile care cresc pe marginea drumului sau pe langa case pot contine plumb, motiv pentru care este recomandat sa le culegi din zone sigure.

Urzicile sunt recomandate pentru detoxifierea organismului deoarece contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu), substante proteice, acid folic si acid pantoteic.

Beneficiile urzicilor:

- Vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, inlaturand astfel starile de anemie
- Ajuta la digestie si la secretia bilei
- Combate tusea si fluidifica secretiile bronhice, favorizand astfel eliminarea lor prin expectoratie
- Scade glucoza din sange
- Actioneaza impotriva viermilor intestinali
- Combate matreata si hraneste radacina firului de par
- Provoaca scaderea temperaturii corpului in diferite stari febrile
- Are actiune hemostatica oprind sangerarea
- Activeaza regenerarea tesuturilor si epitelizarea, cicatrizand ranile

Spanacul reduce riscul aparitiei cancerului ovarian

Spanacul a fost consumat pentru prima oara in secolul al VII-lea de catre chinezi. Europenii l-au descoperit ceva mai tarziu, insa de cand s-a raspandit pe majoritatea continentelor, spanacul este folosit atat ca aliment, cat si ca medicament. Aceasta planta este plina de antioxidanti, vitamine si minerale. Spanacul contine numerosi nutrienti: vitamina C, fier, beta-caroten, calciu. De asemenea, spanacul este o excelenta sursa de fibre insolubile, despre care se afirma ca sunt benefice inimii. Planta are si un continut bogat de vitamina K- benefica pentru oase deoarece are rolul de a normalize circulatia sangelui si de a transporta calciul la oase.
Mai mult de atat, este important de stiut ca spanacul reduce riscul aparitiei cancerului ovarian. Un flavonoid descoperit in spanac si in unele soiuri de varza reduce cu 40% aparitia acestei boli.

Beneficiile spanacului:

- Previne constipatia
- Lupta impotriva anemiei
- Previne afectiunile cronice, care duc la secretia excesiva de acid in organism
- Previne si trateaza orbirea pe timpul noptii
- Trateaza afectiunile dentare, in special sangerarea gingiilor
- Protejeaza organismul de simptomele osteoporozei, afectiunilor la inima, artritei, aterosclerozei si astmului
- Stabilizeaza nivelul glicemiei si previne eventualele oscilatii

Leurda neutralizeaza radicalii liberi

Leurda are mirosul intepator asemanator usturoiului, motiv pentru care este cunoscuta si sub denumierea de "usturoiul salbatic". Pentru persoanele care nu pot consuma usturoi, leurda este o alternativa mai buna, insa in cazul in care ai stomacul sau colonul foarte sensibil poate provoca stari de jena sau mici crampe.
Aceasta planta este bogata in adenozina, o substanta care determina scaderea colesterolului "rau". Mai mult de atat, leurda, consumata in mod regulat, creste apetitul si imunitarea organismului, fiind eficienta si in tratarea asteniei de primavara.

Beneficiile leurdei:

- Neutralizeaza radicalii liberi
- Mentine elasticitatea vaselor de sange
- Regleaza tensiunea arteriala
- Amelioreaza insuficienta respiratorie provocata de tuse
- Este un foarte bun antiseptic stomacal si pulmonar
- Ajuta la imbunatatirea memoriei
- Trateaza eficient insomnia
- Ajuta la combaterea eczemelor 
- Este eficienta in tratarea reumatismului

Loboda incetineste procesul de imbatranire

Loboda contine glucide, celuloza, proteine, substante minerale, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. De asemenea, ea mai contine vitamina K si vitamina C, cat si fier. Pe langa faptul ca este un ingredient gustos si usor, loboda ofera organismului numeroase beneficii:

- Are efect mineralizand si vitaminizant, prevenind si inlaturand astfel astenia de primvara
- Are actiune diuretica, laxativa si emolienta
- Detoxifiaza organismul
- Incetineste procesul de imbatranire, favorizand regenerarea celulara datorita pigmentilor si vitaminei C care se regasesc in compozitia plantei
- Este indicata si in curele de slabire datorita efectului diuretic pe care il are



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 38617 ori.



Mituri despre obezitate

10 Octombrie 2021

Obezitatea este un fenomen in crestere, iar asta nu mai e o surpriza pentru nimeni. Copii si adulti deopotriva se confrunta cu un numar ingrijorator de kilograme in plus, care se rasfrange din pacate asupra sanatatii, pe langa incredere si viata sociala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii defineste obezitatea ca fiind o acumulare excesiva sau anormala de grasime care prezinta un risc pentru sanatate. La un indice de masa corporala peste 25, o persoana este considerata supraponderala, iar la peste 30 este obeza. 

In acest video vreau sa iti vorbesc despre cele mai frecvente mituri despre obezitate!


FIBRELE ALIMENTARE – consumă-le ca să previi boli grave!

5 Octombrie 2021

Fibrele alimentare reprezinta un tip de carbohidrati care nu pot fi digerati, spre deosebire de zaharuri si amidon. Sunt valoroase pentru organism, in special pentru sistemul digestiv, si de aceea e bine sa iti asiguri zilnic cantitatea optima de fibre.

Sunt convins ca ai auzit de fibre si despre cat de importante sunt ele pentru sanatate, dar esti convins ca ai suficiente fibre in alimentatia de zi cu zi?


Laptele - benefic sau nociv?

29 Septembrie 2021

Laptele ce apare in recomandarile nutritionale in ghidurile din aproape fiecare tara din lume. Asta pentru ca in mod clar, are o multime de proprietati benefice sanatatii, dar in acelasi timp, cel putin in ultimii ani a primit si destul de multa publicitate negativa.

In acest video vei afla de la nutritionistul Serban Damian care sunt beneficiile consumului de lapte, care sunt posibilele probleme si care sunt miturile ce insotesc utilizarea laptelui in alimentatia umana!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii