Sunteti aici :: Antrenament » IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
Am stat cu multa lume de vorba, atat despre programul sportiv cat si despre viata in general si am ajuns si eu la concluzia la care multi dintre noi ajungem in cele din urma: inamicul nostru numarul 1 este TIMPUL. Indiferent daca ne stabilim ca scop scaderea in greutate, acumularea de masa musculara, ameliorarea capacitatii de a face fata la efort aerob sau pur si simplu vrem sa ne mentinem in forma, trebuie in primul rand sa fim capabili sa ne gestionam timpul, astfel incat sa facem loc antrenamentelor in programul nostru.
Pentru unii dintre noi reprezinta o adevarata provocare gasirea unui loc liber in programul zilnic pentru a merge la sala, atunci cand cea mai mare parte a zilei ne este ocupata de servici, familie... ca despre relaxare rar mai poate fi vorba. Si totusi exista oameni care reusesc aceasta "performanta". Au ei oare solutii secrete pentru a comprima timpul? Sigur nu. Sunt doar mai organizati si mai decisi sa faca loc si pentru sport.
Analizand comportamentul acestora, am sintetizat principalele caracteriztici ale omului ocupat, dar care reuseste sa isi gaseasca timp si pentru sport.
Trebuie mentionat in primul rand faptul ca ei reusesc sa se tina de un program prestabilit. Toti ne facem diverse planuri pe termen mai lung sau mai scurt, dar pe cate reusim sa le ducem la bun sfarsit? Spunem adesea "o sa ma duc la sala cand o sa am timp mai mult". E doar o formula pentru a ne mintii singuri. Timp mai mult nu o sa avem niciodata, decat daca ni-l facem. Organizarea programului este cheia. Trebuie pur si simplu sa facem loc antrenamentelor printre alte activitati curente. In lista cu lucruri "de facut" trebuie sa introduceti sedintele de antrenament, ca pe oricare alta activitate. De fapt, totul porneste de la importanta pe care o acordam antrenamentelor. Daca in ordinea prioritatilor antrenamentul este undeva spre coada, atunci este clar ca nu veti reusi niciodata sa ajungeti la sala, chiar daca printr-o intamplare fericita ati avea mai mult timp liber. Una dintre cele mai grave greseli pe care o putem face este sa aceptam ca timpul acordat antrenamentului sa fie unul "de rezerva" in cazul in care apar probleme neprevazute, consumatoare de timp.
Se intampla uneori sa intervina si astfel de probleme, insa trebuie sa incercam sa reprogramam antrenamentul, nu sa sarim peste el. In alta ordine de idei, trebuie sa sacrificam timpul pentru antrenament doar pentru urgentele cu adevarat importante. O idee buna ar fi sa mergeti la sala in week-end. Sfarsitul de saptamana este de obicei o perioada de timp in care suntem mai liberi. Programul este mult mai flexibil si avem controlul asupra organizarii lui.
Uneori este o idee buna sa implicati si pe altii in planurile voastre. Daca va hotarati sa mergeti la sala impreuna cu un prieten sau cu un membru al familiei, s-ar putea sa aveti un stimul in plus si sa fiti mai putin tentati sa trageti chiulul atunci cand va lipseste tragerea de inima.
Orice ati face, exista totusi momente cand pur si simplu nu veti reusi sa va tineti de programul propus. In aceste situatii nu trebuie sa va judecati prea aspru. In fond conteaza ceea ce faceti pe termen lung. Trebuie doar sa nu va pierdeti motivatia si sa reluati antrenamentele imediat ce va rezolvati problemele urgente.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 44660 ori.
Relatia dintre DIETA si ACNEE
24 Ianuarie 2023„Renunta la ciocolata daca vrei sa scapi de cosuri! Nu mai manca grasimi!” Sunt sigur ca ai auzit aceste replici daca te afli in cautarea unei solutii ca sa ai fata mai curata. Cosurile, numite oficial acnee, sunt neplacute pentru adolescenti, dar nu ocolesc nici adultii. La multi oameni, acneea va disparea dupa 25-30 de ani, dar mai sunt si „norocosi” care nu scapa de aceasta problema a pielii nici la 40 sau chiar 50 de ani.
Ce e de facut ca acneea sa dispara de tot de pe fata ta? Ce ar trebui sa mananci atunci cand ai acnee?
Cum sa ai un FICAT sanatos
17 Ianuarie 2023Situat in partea dreapta sus a cavitatii abdominale, sub diafragma, ficatul este unul dintre cele mai mari organe are corpului omenesc si cantareste aproximativ 1,5 kg - greutatea sa variaza de la persoana la persoana.
In acest video vei afla care sunt rolurile ficatului si ce trebuie sa faci ca sa il mentii sanatos!
Nutritionistul vrea ca tu sa intelegi aceste lucruri!
9 Ianuarie 2023Daca si tu ai dileme cand vine vorba de slabire cu nutritionist, ramai aici pentru ca iti voi spune ce e bine sa stii inainte sa intri in cabinet!
Cunoscuti si ca „politia mancarii”, nutritionistii sunt spaima pofticiosilor care vor sa slabeasca. Dietele plictositoare si neatragatoare, gandul ca vor manca doar salata si broccoli pentru o buna perioada de timp ii face pe multi sa renunte la regim… inainte de a incepe. Plus ca e complicat sa slabesti, sunt prea multe reguli, exceptii si informatii care se contrazic. Rosiile ingrasa? Pot sa mananc paine? Topesc kilogramele mai repede cu ceai verde?

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii