Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Mancat frecvent = slabire mai rapida
FRACTURA DE OBOSEALA
DIETA PERSONALIZATA
Tractiuni la bara fixa (priza larga, pronatie)
PRINCIPII SIMPLE SI EFICIENTE PENTRU SLABIRE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole 6 STRATEGII CARE TE REVIGOREZA IN SEZONUL ESTIVAL
RELAXARE SI SPORT LA PLAJA
Exercitii pentru muschii oblici abdominali 1
Ridicarea umerilor cu gantera
METODA "HEAVY DUTY"
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali? Fierbinte
Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » CAT DE FRECVENT AR TREBUI SA MANCAM ?

CAT DE FRECVENT AR TREBUI SA MANCAM ?


Cultura noastra traditionala prespune in materie de alimentatie 3 mese pe zi, anume micul dejun, pranzul ÅŸi cina. Inca de cand suntem mici invatam de la bunica obiceiul de a respecta aceste mese, uneori foarte strict, fara gustari intermediare ''ca sa nu ne stricam foamea''. Apare deci ca o conditie esentiala pentru mentinerea sanatatii respectarea acestor trei mese ÅŸi nu mai mult. Ce ne facem insa cand dam peste programe nutritionale recomandate de specialiÅŸti in care putem avea toata increderea ÅŸi care recomanda 5-6 mese pe zi sau chiar mai mult?

In primul rand sa nu uitam ca ne referim la oameni diferiti de normal (a nu se intelege anormali...), adica oameni care fie vor sa iÅŸi dezvolte masa musculara, fie vor sa slabeasca.

Ca sa intelegem mai bine, haideti sa facem o analogie cu automobilele. Cati ÅŸoferi aÅŸteapta sa se goleasca complet rezervorul inainte de a face plinul? Foarte putini, ÅŸi de obicei este doar o intamplare un asemenea eveniment. Daca vom considera ca cei mai multi oameni iau micul dejun pe la 7-8 dimineata, pranzul pe la 14-15 sau chiar mai tarziu, iar cina pe la orele 20-21 vom observa intervale de 6-7 ore in care organismul nu e alimentat. Iar acestea sunt cazuri fericite, fiindca omul zilelor noastre mananca ceva pe fuga dimineata ÅŸi apoi mai mananca la miezul noptii cand vine de la afacerile lui. Aceste intervale de "post" pot conduce la un grad de supresie a metabolismului, influentand negativ echilibrul de azot al organsimului, provoaca oboseala ÅŸi lipsa de energie ÅŸi senzatie intensa de foame, care este de cele mai multe ori potolita alegand alimente hipercalorice, dar sarace din punct de vedere al nutrientilor esentiali.

Haideti sa vedem cateva dintre beneficiile adoptarii unui program alimentar cu mese frecvente.

1. Accelerarea metabolismului - de fiecare data cand mananci ceva, metabolismul devine mai alert, deoarece incepe procesul de digestie, consumator de energie. Iata deci cum cei care se plang ca au metabolismul lent pot sa ÅŸi-l accelereze foarte simplu mancand mai frecvent.

2. Imbunatatirea digestiei - prin consumarea de mese frecvente ÅŸi in cantitate mica, dati ÅŸansa organsimului sa proceseze complet alimentele. Presupunand ca aveti un regim alimentar de aproximativ 3000 kcal, cu un aport proteic de 250 g proteine, asta ar insemna cate 1000 kcal ÅŸi 83 g proteine la fiecare masa. DeÅŸi variaza de la individ la individ, cantitatea de proteine care poate fi complet digerata la o masa se incadreaza in limitele 35-50 g. Deci daca veti imparti cantitatea de proteine in mai multe portii, aveti posibilitatea sa o asimilati pe toata.

3. Echilibru azotat pozitiv - este bine ştiut ca dezvoltarea musculara are loc numai intr-un mediu bogat in azot, asta pentru ca prezenta azotului in structurile proteice este o conditie absolut esentiala. Daca va asigurati un aport optim şi constant de proteine in alimentatie, veti obtine acest azot atat de importantÃ? astfel veti asigura substratul dezvoltarii masei musculare. Simplu!

4. Energia - este evident ca mai multe mese inseamna aport energetic mai mare. Cei doi macronutrienti esentiali pentru energie sunt carbohidratii ÅŸi lipidele. Atat antrenamentul aerob, cat ÅŸi cel de forta vor consuma depozitele energetice ale organsimului, de aceea este absolut necesar sa aveti grija ca ele sa fie refacute in timp util.

5. Nivel normal de insulina - in cazul unui aport mare de carbohidrati cu indice glicemic crescut, secretia de insulina este foarte mare. Problema este ca in prezenta unei insulinemii crescute, devine aproape imposibila metabolizarea grasimilor.

6. Foamea - mancand frecvent nu vei suferi de accese de foame. Atunci cand ti-e foarte foame eÅŸti mult mai tentat sa mananci orice iti este la indemana ÅŸi de obicei se intampla sa fie junk food.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 46676 ori.



Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?

23 Mai 2022

Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.

Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.

Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?


De ce este important zincul

17 Mai 2022

Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.

El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.


Goji - consuma acest fruct!

9 Mai 2022

Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.

Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii