Sunteti aici :: Psihologie » CAND UITI DE CE NU-TI MERGE BINE
CAND UITI DE CE NU-TI MERGE BINE
Un renumit psiholog englez, Michael Argyle, a fost interesat de ceea ce este fericirea. A scris o "Psihologie a fericirii" in 1987, care a avut un mare succes. L-am intalnit dupa ce a scris aceasta carte, la Budapesta, unde a tinut o conferinta in care a sustinut ca "oamenii inteligenti nu au acces nativ la fericire". Desigur, multi ar crede ca seamana cu ceea ce se spune in discursul religios si anume "fericiti cei saraci cu duhul". Dar nu este adevarat.
Clipe de fericire
Ideea lui Michael Argyle se refera la faptul ca oamenii inteligenti au criterii mai rafinate, au "pretentii", au o extinsa arie a trairii fericirii. Adica, ei sunt mai complicati. Fericirea, dupa el, include multe experiente umane, sirul lor este urias. Suntem fericiti pentru ca avem relatii cu oamenii care ne fac fericiti, dar si sexul, hrana, muzica, succesul si altele ne aduc fericire. Bunastarea materiala nu este o garantie a fericirii. Celelalte, insa, pot aduce fericirea.
Ar mai trebui sa spunem ca in limbajul nostru zilnic folosim expresia "clipe de fericire". Nu "perioade de fericire", nici chiar "episoade de fericire". Fericirea este ceva scurt, rapid, inaltator, dar nu dureaza mult. Toti oamenii inteleg acest lucru, pentru ca putem avea perioade de bine, de monotonie confortabila, de lipsa de necazuri, dar acestea nu sunt ceea ce gandim noi ca este fericirea.
Indiferent de inteligenta, de ratiune, multi oameni, poate ca toti, au clipe de fericire. Ea poate fi fericire corporala, o fericire a simturilor sau o fericire a mintii.
Unii considera fericirea ca fiind pur si simplu starea pe care o avem atunci cand suntem multumiti, cand ne merge bine, cand n-avem necazuri. Altii vor clipe de extaz, de fericire in sensul cel mai inalt al cuvantului, clipe scurte de tot, pe care psihologii le numesc "experiente de varf".
Fericirea este oare o multumire in toate dimensiunile vietii, adica sanatate, iubire, bani? Poti fi fericit cand ceva nu-ti merge bine? Poti fi fericit cand iubesti disperat, dar cariera ta e la pamant? Sau cand esti bolnav?
Fericirea este, poate, starea in care uiti de ce nu-ti merge bine pentru ca, intr-un alt aspect al vietii, te afli sus de tot, la inaltime?
Citeste restul articolului AICI
Acest articol a fost vizualizat de 24804 ori.
Secretul oaselor puternice
7 Octombrie 2024Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:
Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.
Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.
Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.
Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.
Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.
Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu
Beneficiile vinului rosu
1 Octombrie 2024Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.
De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...