Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SLABIREA PE SCURT
Flexia pumnilor cu haltera
Oferta sarbatori 2011
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
PRINCIPII SIMPLE SI EFICIENTE PENTRU SLABIRE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole OBEZ VS. OBEZA
CUM SCAPI DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII
FENOMENUL DIETEI ZONE
AVOCADO
INSOMNIA, BALAURUL NOPTILOR NOASTRE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ai trecut de 30 de ani? Atunci AI NEVOIE de colagen (cu Fortigel)! Fierbinte
Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea pielii, articulațiilor, oaselor și tendoanelor. Odată...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!

SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!


SCAPA_DE_LEZIUNILE_A_2808.jpgPe tema acneei a curs multa cerneala, exista destule explicatii si "vinovati" pentru suparatoarea afectiune a pielii, pornind de la igiena personala, genetica, stres, conditii de mediu, cauze hormonale sau toate la un loc; la fel, se cauta, se descopera si se reinventeaza permanent sute de produse de ingrijire a pielii acneice, de prevenire si tratare a eruptiilor urate sau mai putin grave, dar si a urmelor lasate de acestea sub forma cicatricilor sau a leziunilor. Poti sa citesti mai multe referitor la cauzele aparitiei acneei si la mijloacele de lupta impotriva acesteia aici.

O sa ma refer in acest articol la efectele vizibile lasate de acnee, odata "trecuta" pe pielea ta: cicatrici, leziuni sau "semne" rosiatice, si o sa incerc sa prezint cateva remedii naturiste de tratare a lor.

Cum probabil iti este destul de clar, cicatricile sau leziunile acneice de pe piele apar ca urmare a unor episoade acneice, sub diferite forme, putandu-se regasi pe toata fata sau doar in anumite regiuni (de regula zona T este afectata cel mai adesea - frunte, nas), dar punctele negre, punctele albe, cosurile inflamate, cu puroi, si chisturile pot afecta si regiunea umerilor, a spatelui si a pieptului. Cu siguranta le-ai intalnit macar o data, dar, de multe ori, bucurandu-te ca ai scapat de ele, ai constatat cu amaraciune ca ai ramas cu „stampila" lor, de care te chinui sa scapi. In acest sens, iti propunem o serie de remedii naturiste, sfaturi referitoare la dieta si un stil de viata sanatos in general menite sa iti ofere un aspect curat si ingrijit al pielii.

Vindeca-te...acasa

Daca folosesti anumite produse dermato-cosmetice de prevenire/tratare a cosurilor si acestea nu isi fac efectul mai deloc sau nu intr-o masura multumitoare, ai putea sa te apleci putin asupra unor sfaturi de tratare a leziunilor acneice prin mijloace naturale:

-aplicarea de cataplasme cu apa fierbinte pentru deschiderea porilor si clatirea pielii cu apa rece, dupa curatare;
-baile de soare, dar nu in exces, si de aer curat sunt benefice pielii;
-aplicarea de castraveti razuiti, coaja de portocale si lamaie se presupune ca ar fi benefice daca se aplica pe zonele afectate;
-o lingurita de suc de coriandru amestecat cu pudra de turmeric (sau curcuma - o planta ierboasa, de origine asiatica, avand actiune antiinflamatoare);
-usturoiul, atat consumat cat si frecat usor de regiunile cu probleme se poate dovedi benefic in tratarea cicatricilor lasate de acnee;
- o dieta bazata in totalitate pe fructe, cu 3 mese pe zi timp de o saptamana, urmata de cruditati, tot 3 mese pe zi, apoi trecerea la un regim echilibrat „all inclusive" ti-ar putea imbunatati vizibil aspectul pielii;
-lotiunile pe baza de vitamina C sunt eficiente in prevenirea si tratarea acneei, deoarece aceasta vitamina participa la formarea colagenului; lipsa acesteia face pielea uscata si o exfoliaza. Dozele mari de vitamina C contribuie asadar la formarea unor cantitati mai mari de colagen, care inlocuiesc cicatricile si leziunile, facandu-le inobservabile;
-se recomanda evitarea cafelei, a ceaiului, a muraturilor, a condimentelor, a mancarurilor prajite in mult ulei, a celor intens rafinate si procesate, a bauturilor acidulate;
-exercitiile fizice regulate sunt benefice: plimbarile, ciclismul si inotul, adaugate la un regim alimentar echilibrat, pe langa efectele grozave asupra sanatatii tale generale, iti pot influenta si aspectul pielii, scapandu-te, in timp, de leziuni;
-se recomanda un regim alimentar echilibrat si sanatos, sarac in grasimi, dulciuri si amidon. In acest sens, mai nou se recomanda sa elimini glucidele din alimentatie. Iata de ce:

Un studiu realizat la Universitatea din Melbourne, pe un esantion de 43 de subiecti, barbati care sufera de acnee, a dezvaluit ca o alimentatie saraca in glucide ajuta la scaderea numarului de cicatrici si leziuni lasate de acne. Subiectii au fost impartiti in doua tabere: cei care au urmat o dieta standard, carora le-au fost inclusi carbohidrati in dieta, si cei care au urmat o dieta saraca in glucide, carora le-au fost inlocuite alimentele hipoglicemice cu unele bogate in proteine. La sfarsitul celor 3 luni in care s-a desfasurat studiul, leziunile acneice ale celor care au consumat alimente sarace in glucide au disparut in proportie de 22%, in timp ce pentru ceilalti, acestea s-au redus doar cu un procent de 14%. Mai mult, studiul a aratat ca persoanele care au avut o dieta saraca in glucide au slabit si le-a crescut sensibilitatea la insulina. Totusi, cercetatorii spun ca nu pot determina cu exactitate daca cicatricile au disparut ca urmare a scaderii in greutate sau ca urmare a cresterii sensibilitatii la insulina, de aceea sunt necesare teste ulterioare.

Ca sa iti venim in ajutor, daca te tenteaza o astfel de abordare, iara o lista de alimente si continutul lor de glucide/100 de grame:

-paine alba 54 g
-paine de grau neagra 48 g
-paine de grau intermediara 43 g
-paine graham 51 g
-paste fainoase 75,9 g
-gris 75,4 g
-orez 75,5 g
-biscuiti 74 g
-banane 13,4 g
-mere 16,9 g
-portocale 10,1 g
-nuci 13 g
-alune 7,2 g
-bulion de tomate 11,6 g
-fasole boabe 47,1 g
-mazare 52,9 g
-cartofi 19,1 g
-lapte de vaca 3,8 g
-cartofi 19 g
-morcovi 8,8 g
-rosii 3,1 g
-ciocolata cu lapte 50 g
-dulceata de visine 68 g
-gem de caise 58 g
-miere de albine 0,2 g
-zahar 100 g

Desigur ca nu toate sfaturile si remediile prezentate anterior pot avea sorti de izbanda pentru toata lumea, depinde de gravitatea leziunilor, de evolutiile mai mult sau mai putin severe, de aceea recomandabil este sa faci o vizita la dermatolog pentru a afla exact de ce forma de acnee suferi, in functie de care ti se va recomanda un tratament potrivit. Pentru cazurile mai complexe de acnee, de exemplu, se investigheaza functia hormonala, populatia microbiana de pe fata si in functie de acestea se stabilesc diagnosticul si tratamentul corect. In caz contrar, risti sa aplici un tratament inadecvat si sa dai nastere unui nou episod acneic, iar ceea ce se dorea a fi o eliminare a leziunilor poate conduce la ceva mult mai grav. Este mult mai util sa previi aparitia acneei decat sa tratezi apoi urmele lasate de aceasta.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 61780 ori.



Ai trecut de 30 de ani? Atunci AI NEVOIE de colagen (cu Fortigel)!

2 Iunie 2025

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea pielii, articulațiilor, oaselor și tendoanelor. Odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală de colagen scade, ceea ce poate duce la pierderea elasticității pielii, apariția durerilor articulare și fragilizarea sistemului musculo-scheletic. Suplimentarea cu colagen devine astfel un aliat important pentru menținerea mobilității și aspectului tânăr al pielii.

Collagen cu Fortigel® de la Cosmopharm este un produs special formulat cu peptide bioactive de colagen, susținute de studii clinice. Fortigel® este o formă brevetată de colagen hidrolizat, recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula regenerarea cartilajului articular și de a reduce disconfortul la nivelul articulațiilor. Spre deosebire de alte forme de colagen, Fortigel® are o absorbție ridicată și acțiune direcționată exact acolo unde e nevoie. Administrat constant,

Collagen cu Fortigel® poate contribui la menținerea sănătății articulare, la prevenirea leziunilor și la susținerea performanței fizice, mai ales în cazul persoanelor active sau care suferă de uzură articulară. În plus, aduce beneficii și pielii, unghiilor și părului, completând un stil de viață echilibrat. Este o alegere inspirată pentru oricine dorește să prevină semnele îmbătrânirii și să se bucure de o mobilitate mai bună, zi de zi.


Cum alegi un nutritionist bun in Bucuresti?

22 Aprilie 2025

Menținerea unei stări optime de sănătate și prevenirea afecțiunilor cronice presupun, în mod esențial, adoptarea unui regim alimentar echilibrat. Pentru a obține rezultate sustenabile și adaptate nevoilor proprii, este indicată consultarea unui expert în nutriție. Deși în București există numeroși profesioniști în acest domeniu, identificarea celui mai potrivit poate deveni o sarcină dificilă fără un set clar de repere.

Acest material îți oferă câteva direcții utile pentru a facilita procesul de selecție. În primul rând, este esențial să te asiguri că nutriționistul are o pregătire academică solidă și o practică relevantă în domeniu. Un dietetician calificat este, de regulă, absolvent al unei instituții de învățământ superior din aria științelor medicale, cu specializare în Nutriție și Dietetică. Acesta este capabil să interpreteze rezultatele analizelor clinice și să conceapă planuri nutriționale personalizate, în funcție de particularitățile fiziologice ale fiecărui individ.

Totodată, este recomandabil să alegi un specialist care deține experiență practică în aria ta de interes – fie că urmărești reducerea greutății corporale, dezvoltarea masei musculare sau controlul unei patologii specifice, cum ar fi diabetul. Un profesionist competent va solicita evaluări medicale înainte de a propune o intervenție alimentară, evitând dietele dezechilibrate sau soluțiile extreme. Un plan nutrițional eficient trebuie să fie realist, sustenabil și integrat stilului tău de viață.

Evaluarea opiniilor altor pacienți poate constitui, de asemenea, un criteriu valoros. Recenziile disponibile online sau recomandările directe pot oferi indicii relevante despre seriozitatea, empatia și eficiența specialistului. În plus, este important să iei în calcul amplasarea cabinetului, disponibilitatea programărilor și opțiunile de consiliere la distanță – mai ales în contextul actual, în care telemedicina este tot mai frecvent utilizată.

Pentru a simplifica alegerea, îți recomandăm Centrul Medical Superfit, unde vei găsi o echipă de profesioniști cu experiență și acces la tehnologii de ultimă generație, pregătiți să te sprijine cu soluții personalizate și eficiente. Îi poți contacta telefonic la 0722 61 67 85 sau poți face o vizită la sediul din Str. Moise Nicoară 20, sector 3, București.


Remedii Naturale pentru Sănătatea Articulațiilor

3 Aprilie 2025

Pentru a ne menține articulațiile sănătoase, e important să le folosim corect și să le protejăm de suprasolicitare. Mișcarea regulată, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga, ajută la menținerea flexibilității și la întărirea mușchilor care susțin articulațiile.

Hidratarea joacă și ea un rol esențial, deoarece lichidul sinovial din articulații are nevoie de apă pentru a le menține lubrifiate. Alimentația echilibrată contribuie și ea la sănătatea articulațiilor. Alimente bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras, nucile și semințele, reduc inflamația, iar colagenul și vitamina C din citrice, ardei sau supa de oase ajută la regenerarea cartilajului. E bine să evităm excesul de zahăr și alimentele ultraprocesate, care pot favoriza inflamația și rigiditatea articulară.

Greutatea corporală are un impact mare asupra articulațiilor, mai ales asupra genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale. Dacă avem kilograme în plus, presiunea asupra acestor articulații crește, ceea ce poate duce la uzură și dureri. Menținerea unei greutăți sănătoase printr-o alimentație echilibrată și mișcare regulată poate preveni multe probleme.

Nu în ultimul rând, postura corectă și evitarea mișcărilor bruște sau repetitive pot preveni accidentările. Dacă stăm mult timp la birou, e bine să facem pauze pentru a ne mișca, iar dacă ridicăm greutăți, trebuie să folosim tehnici corecte pentru a proteja coloana și articulațiile. Cu puțină grijă și atenție, ne putem menține articulațiile sănătoase și flexibile pentru mai mult timp!


Articole din aceeasi categorie

COLITA DE FERMENTATIE COLITA DE FERMENTATIE
Colita este inflamatia intestinului gros. Boala este, de obicei, cronica, ...
SANATATE IN CIFRE SANATATE IN CIFRE
Odihna, alimentatie sanatoasa, sport, relaxare, voie buna...Acestea sunt secretele unei ...


VITAMINIZAREA PIELII VITAMINIZAREA PIELII
Toti stim ca administrarea unei doze zilnice de vitamine si ...
INSOMNIA POATE FI TRATATA CHIAR DE TINE INSOMNIA POATE FI TRATATA CHIAR DE TINE
De obicei nu trebuie sa ne gandim prea mult la ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 7 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii