Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Exercitii pentru muschii coapselor (cvadriceps)
Supraponderal sau obez?
IMC SI VARIATIA GREUTATII - AL 6-LEA SEMN VITAL
Stretching - spate - teorie
VITAMINELE B SI PERFORMANTA SPORTIVA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SANGELE VINDECATOR
CULTURISM LA FEMININ
IG MEDIU
REGIMUL DE SLABIRE - CATEVA PRINCIPII
CSID - Corp perfect in sezonul estival
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » SANATATE IN CIFRE

SANATATE IN CIFRE


SANATATE_IN_CIFRE_28203.jpgOdihna, alimentatie sanatoasa, sport, relaxare, voie buna...
Acestea sunt secretele unei vieti frumoase si sanatoase.


Pentru a ajunge la o varsta inaintata, beneficiind de o sanatate de fier, trebuie sa inveti sa recunosti necesitatile trupului si sa incerci sa le respecti.


Iata de ce ai nevoie pentru o viata reusita:


2 grame de colesterol in litrul de sange: acesta este pragul pe care nu trebuie sa il depasesti daca vrei sa indepartezi eventualele cauze ale infarctului. Este indicat sa eviti carnea rosie, inlocuind-o cu pasare sau peste, grasimile din mezeluri, sosuri sau margarina. Mananca fructe si legume la toate mesele, produse lactate si cereale.


Fa dragoste de cel putin 2 ori pe saptamana: specialistii apreciaza ca o activitate sexuala sustinuta franeaza imbatranirea, stimuland sistemul cardiovascular si intarind imunitatea.


2-3 minute de relaxare pe ora: se recomanda sa faci o pauza o data la fiecare ora pentru a scadea nivelul adrenalinei din corp care, sub efectul stresului, limiteaza actiunea sistemului imunitar, facand organismul mai vulnerabil la infectii. Aseaza-te, lasa capul pe brate, inchide ochii, respira profund si gandeste-te la ceva frumos si relaxant. Poti incerca si cateva exercitii de gimnastica sau poti asculta o melodie placuta care, cu siguranta, te vor scapa de tensiune.


3 minute de spalat pe dinti dupa fiecare masa: spala-te pe dinti cu o periuta buna, pe care o vei schimba obligatoriu o data la 3 luni, pentru a elimina bacteriile ce pot duce la carii si gingivite.


Minimum 6 pahare de apa pe zi: atat pentru o silueta de invidiat cat si pentru un organism sanatos si detoxifiat, este recomandat sa bei cel putin 2 litri de apa zilnic.


7-8 ore de somn peste noapte: studiile recente arata ca persoanele care dorm mai mult de 8 ore pe noapte prezinta un risc mai mare de moarte prematura decat micii somniaci... Pana la urma, durata ideala a somnului este aceea care ne permite sa ne simtim cat mai bine a doua zi.


9-10 minute de ras pe zi: pentru a avea o inima mai puternica, o mai buna oxigenare a sangelui, pentru o invazie de hormoni euforizanti si relaxanti sau pentru a elimina oboseala sau depresia, stimuland in acelasi timp si sistemul imunitar.


10-15 minute de tandrete pe zi: imbratisari, mangaieri, strangeri de mana. Vorbele tandre si atingerile usoare fac sa explodeze hormonii bucuriei, relaxeaza, destind, creeaza o buna dispozitie.


O tensiune arteriala intre 12/8 si 14/9: o tensiune arteriala prea mult timp ridicata sau coborata reprezinta o amenintare pentru organism. Pentru a o stapani, controleaza-ti consumul de sare, renunta la mezeluri, la biscuiti si aperitive sarate. Este recomandat sa practici exercitii fizice regulate, sa mananci cat mai multe fructe si legume si sa renunti la fumat.


Controleaza-ti permanent greutatea. Indicele de masa corporala IMC trebuie sa fie cuprins intre 18,5 si 25: excesul de kilograme reprezinta un factor de risc cardiovascular, de afectiuni respiratorii, de diabet. Indicele de masa corporala permite stabilirea exacta a cantitatii de grasime din organism si depistarea unui exces de kilograme. Pentru a-l calcula, imparte greutatea la inaltimea pe care o ai la patrat.


Daca IMC-ul tau este mai mic de 18,5 se considera ca esti prea slab. Intre 18,5-25 ai o greutate normala, iar daca IMC-ul se situeaza intre 25-30, trebuie sa pierzi cateva kilograme, pentru ca se considera ca ai o greutate peste limita normala. Peste indicele de 30 este semnalata obezitatea.


Minimum 30 de minute de activitate fizica pe zi: daca nu esti adeptul salilor de sport, mergi pe strada intr-un ritm sustinut, renunta la autobuz sau metrou, evita scarile rulante, liful, danseaza mai mult si rezultatele vor aparea rapid, cu sigurata.



Iuliana Moraru

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46456 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(8 Iunie 2010 13:27) Alexandra a spus

Felicitari pentru un articol tare interesant si placut de citit!


Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii